Leonie’s week 10: verhuizen naar Haarlem, filmdag in Hilversum & mijn verjaardag!

Dag lieve mensen! Wat een weken zijn dit hey; ik schreef de afgelopen tijd vaak dat het stilte voor de storm was en ik bevind me momenteel volop ín die storm. Letterlijk en figuurlijk (#hallokutweer). Ik typ deze Leo’s week voor het eerst vanaf ons nieuwe adres en ik vertel je: i’m loving it. Maar ik ben ook k a p o t van al het geklus en we hebben echt insane drukke dagen achter de rug.

In dit dagboek ga ik je bijpraten over… Klusdagen, klusdagen en nog meer klusdagen. Maar ook: behoefte aan tijd voor mezelf, een filmdag in Hilversum, m’n verjaardag vieren, verhuizen en voor het eerst slapen in het nieuwe huis. Zin in? Let’s go!

Ik begin ff bij dinsdag, want stiekem heb ik je vorige week al over maandag verteld. Dat was namelijk gewoon een klusdag zoals die zaterdag en zondag ervoor en alle dagen en klusjes lopen in m’n hoofd door elkaar, dus ik heb de foto’s vorige week al geplaatst.

Dinsdag: thuiswerken <3
Van donderdag t/m maandag hadden Jan en ik de sleutel gekregen/geklust/mensen over de vloer gehad en ik was er dinsdag even klaar mee. Ik ben gewoon iemand die echt heel graag op zichzelf is en dan is 5 dagen onder de mensen zijn best veel. Gelukkig moest ik behoorlijk wat werk doen en dus besloot ik dinsdag lekker thuis aan het werk te gaan, terwijl ook Jan weer naar kantoor ging. In ons nieuwe huis klusten de ouders van Jan door (wat echt geweldig was) en wij konden allebei weer ff achterstallig werk inhalen. En man, dat was fijn.

IMG_6863
Thuiswerken betekent: werken vanuit BED! Met lieve Bagheera <3

Woensdag: nog een dagje thuiswerken
Ook woensdag was een thuiswerkdag. De ouders van Jan maakten de laatste dingen af in het nieuwe huis en ik werkte vanuit ons huis in Amsterdam. Ik kreeg o.a. een lekkere lading smeersels geleverd voor een campagne die binnenkort online komt. Mjam!

IMG_6911

’s Avonds kwamen de ouders van Jan bij ons in Amsterdam eten en daarna gingen zij weer door naar hun huis. Ik maakte een stamppot met HEEL VEEL vega worstjes (de vader van Jan is vegetariër) en het was een fijne afsluiting van dagenlang klussen met elkaar.

IMG_6922
De Little Willy’s zijn echt een mega aanrader! ZULKE lekkere vegetarische worstjes!

Donderdag: filmen in Hilversum
Ook donderdag was een werkdag en het was er een die al vroeg begon. Ik moest om 8 uur in Hilversum zijn voor opnames met Rutger van Rutgerbakt.nl/Heel Holland Bakt. Twee jaar geleden hebben we samen een video opgenomen en dat deden we deze donderdagochtend weer. We hebben echt ZO IETS COOLS GEMAAKT. Ik ben echt ZO trots op het eindresultaat. De video en de blogpost met het recept van de Witte Chocolade Philadelphia Paas Cheesecake komt ergens rond Pasen online en jullie kunnen niet wachten ;-).

Het was ook echt mega gezellig om weer met Rutger te bakken. Echt; wat is dit een leuke gast <3.

IMG_4627
Volop in actie!

Daarna sjeesde ik in m’n mooie autootje naar huis en ben ik begonnen met inpakken.

IMG_6931

Aan het begin van de avond vertrokken Jan en ik naar Haarlem om daar voor het eerst een avondje samen te zijn. We wilden even alles goed schoonmaken, voordat we er zaterdag naartoe zouden verhuizen. Maar eerst…

IMG_7036

Sushi time! Nieuw stadje betekent ook: nieuwe adresjes ontdekken. In Amsterdam weet ik precies waar ik heerlijke sushi kan bestellen en ik ben nog op zoek naar een goed nieuw adresje in Haarlem. Dit was sushi van Karamba of Keflaki ofzo (een ingewikkelde naam met de K) en het was erggggg lekker. Maar ook HEEL duur. Voor deze twee bakkies betaalden we €55. En ik had hier echt niet genoeg aan hoor! #Sad

Na het sushi eten gingen we aan het poetsen en zagen we voor het eerst ons huisje eens goed, met de nieuwe vloer en de blauwe muur (die toen nog de verkeerde kleur blauw was).

IMG_7055
Een blauwe muur, een nieuwe vloer en de kozijnen zijn zwart geschilderd!
IMG_7049
Ook hebben we de keukenkastjes weer op hun plek geplaatst. Vet nice! Ik ben super blij met de transformatie van een grijze keuken naar deze mat zwarte keuken. Dit is ZO mooi geworden, vooral dankzij de moeder van Jan die echt geweldig schilderen kan.

Vrijdag: inpakdag!
Op vrijdagochtend moesten Jan en ik allebei nog werken. Ik ging aan de slag met de advertorial over die smeersels (vet lekker geworden, komt binnenkort online) en Jan had nog wat bel-afspraken. Om 12 uur waren we allebei klaar en was het tijd voor de klus waar ik al tijden tegenop zag, maar waar we nu echt niet meer omheen konden: inpakken.

We hadden precies één dag de tijd om ons hele huis in dozen te stoppen en ik moet zeggen; dat lukte vrij voortreffelijk. Om 10 uur lagen we in bed. 😀

IMG_6583

IMG_7128
Tijdens zo’n verhuissituatie eet je echt alleen maar shit en ik HOU er van. Man, wat heb ik veel zooi naar binnen gewerkt de afgelopen weken.

Zaterdag: verhuisdag!
Zaterdag was de grote dag: we verhuizen naar Haarlem! Bij Bo-rent hebben we de grootste verhuisbus gehuurd en om 9 uur ’s ochtends stond ons huis vol vrienden van Jan om ons te helpen met de verhuizing naar Haarlem. Na een rondje koffie en broodjes filet Americain (vega filet om precies te zijn; niemand had het door haha), gingen we aan de slag.

Om kwart over 10 zat alles in de bus en konden we vertrekken naar Haarlem!

IMG_7138

Mega bizar; ons hele huis zit gewoon in één bus. En echt zo fijn dat we niet twee keer hoefden te rijden! WOEHOE!

Eenmaal in Haarlem verliep ook alles gesmeerd. Om 12 uur hadden we alles binnen staan en konden we kroketten uit de Airfryer lunchen. Chill! Om een uur of 1 ging iedereen er weer van tussen en zijn Jan en ik meteen door gegaan. Op naar de vuilstort, want we hadden nu een grote bus waarmee we alle zooi in de tuin weg konden doen (daar lag nog het laminaat dat we uit de woonkamer hebben gehaald). Daarna zijn we nog even langs huis gereden om de laatste dingen uit Amsterdam te halen en toen weer terug naar Haarlem om uit te pakken en te klussen.

IMG_2177
Eindelijk m’n nieuwe keuken inrichten!
IMG_9415
We kregen een bos bloemen toegestuurd van pap, mam, Sas, Yor, Os en Olaf <3

Zondag: ik ben jarig!
Op zondag werden we voor het eerst wakker in ons nieuwe huis en… ik ben jarig! Woehoe! Ik werd wakker als 29 jarige en voelde me veel minder jarig dan andere jaren, haha. Normaal ben ik altijd heel erg met mijn verjaardag bezig, maar nu kwam het zo onhandig uit tijdens de verhuizing, dat ik er eigenlijk niets aan heb gedaan.

56B68D46-8402-45D7-9350-2E8BAA4998DD
Wakker worden in een nieuwe slaapkamer

2CAE7CF1-E500-4CAE-A266-595ED00373A6

Wel werd ik wakker met echt een geweldig cadeau van Jan. Hij gaf me mijn eigen wetsuit! Echt zoooo te gek! Als ik nu in de zomer lekker ga surfen in Zandvoort/Bloemendaal, kan ik gewoon mijn eigen wetsuit aan. SUPER vet. En ik kreeg bruisballen en daar ben ik ongeveer net zo blij mee, want in het nieuwe huis zit een bad en klein kind als ik ben, word ik INTENS gelukkig van bruisballen, haha. LOVE IT! Wat een topcadeau’s <3.

IMG_7171
Dit wetsuit is echt zoooo mooi. Ik heb altijd geroepen dat als ik zelf een wetsuit zou hebben, dat ik een mooie kleur wil en deze kleur past zo goed bij me. Ik ben er echt ZO blij mee en hij past perfect!!!! 😀

De rest van m’n verjaardag was ook vet leuk. We begonnen de dag met de blauwe muur nog eens over verven in het nieuwe huis (wéér met een nieuwe kleur, de 4e laag inmiddels). Daarna gingen we naar Amsterdam (ik weet niet eens meer waarvoor, daarna gingen we naar IKEA, daarna hebben we een taartje gegeten bij het geweldige Café Martinus in Haarlem, daarna reden we naar Heemstede voor meer verf en daarna naar huis om verder te klussen.

IMG_1684
Hotdogs vreten in IKEA
IMG_7199
De lekkerste appeltaart die ik ooit at bij Café Martinus in Haarlem. Echt NIET normaal lekker. En de Decaf cappuccino (met kokosmelk) was ook geweldig. Kortom: een plek waar ik absoluut vaker kom!

En dat was mijn week!

Totale chaos en drukte en ik heb jullie volgens mij nog maar de helft verteld van wat we allemaal gedaan hebben, maar het is ZO druk dat ik ook gewoon steeds de helft vergeet. En dat is maar goed ook, haha.

Anyway; het is inmiddels woensdag in de volgende week en tot nu toe ga ik best wel lekker. Ik werk deze week halve dagen en klus de rest van de dag, want ik word wel een beetje gek van alle rommel/dozen/gereedschapskisten/ladders/zooi om me heen en wil het allemaal zo snel mogelijk weggewerkt hebben. En dan kan ik gaan beginnen aan het ontdekken van Haarlem!

Jongens, jongens, jongens. Wat een tijden! Ik ben voor nu in ieder geval uitgewerkt voor vandaag, ik ga nog ff boodschappen doen en lekker eten halen en dan trek ik een wijntje open en doe ik NIETS meer vandaag. (In de praktijk moet ik al m’n meubels nog terugschuiven op hun plek omdat ik vandaag de laatste verfklusjes in de woonkamer heb afgerond en daarna kan ik pas chillen en officieel moet ik ook de tv nog aansluiten maar ik kijk wel eerst gewoon ff via een app want daar heb ik echt vrij weinig zin in op dit moment. Goed. Toe aan een wijntje.

Ik hoop dat je het gezellig vond om mee te lezen in deze chaos week en ik praat je snel weer bij over hoe déze week verloopt. Woehoe!

Oh en nog een laatste ding; binnen nu en heel binnenkort hebben Jan en ik een POES! JEEEJ! Ik wil het niet hebben over HOE ONTZETTEND ik Dotje en Bagheera nu al mis (ik ben nog niet eens een week verhuisd), maar ik wil me vooral focussen op een nieuw lief dier om intens veel liefde aan te geven. Nu denk ik dat we gewoon een asiel bezoeken om een match met een kat te vinden en die mee naar huis te nemen, maar al je tips zijn welkom. Om het ff af te kaderen: we willen een kat (man/vrouw) van ongeveer 7+, ras etc maakt niets uit, ik wil een aanhankelijke poes die graag op schoot zit/aangehaald wordt/bij je komt liggen. De poes hoeft niet speels oid te zijn, als hij/zij maar lief is. Verder verwennen wij het beest enorm, is er hier een tuintje waar hij/zij in kan chillen en willen we heel graag dat de pluizebol ook met kinderen overweg kan. Het liefst red ik een kat uit een situatie, zoals ik dat ook met liefde met onze zwerfkatten heb gedaan. Denk aan een poes die al heel lang in het asiel zit, oid. Heb je een goeie tip hoe ik dit kan aanpakken? Laat je horen! Ik zie door de bomen het bos niet meer… Help!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

11 reacties op “Leonie’s week 10: verhuizen naar Haarlem, filmdag in Hilversum & mijn verjaardag!

 • Gekke vraag misschien… Maar ik ben juist net in Amsterdam komen wonen en ben hier op zoek naar de perfecte bestel sushi! Wat was jouw adresje hiervoor? 🙂

 • Priscilla zegt:

  Hoi Leonie, ik/wij werken zelf als gastgezin voor de dierenbescherming. Wij vangen thuis meestal jonge moedeloze kittens op die vervolgens geadopteerd kunnen worden. Dit gaat zoals hierboven al een keer genoemd via ikzoekbaas.nl Via deze website kun je behalve kittens ook wat oudere poezen adopteren. En je krijgt meteen info over karakter van het diertje etc. zodat de kans op een goede match het grootst is. En ook belangrijk.. ze hebben meteen alle vaccinaties etc. al gehad en zijn geneutraliseerd! Succes ermee 🙂

 • Hoi Leonie, wij hebben afgelopen september 2 kittens uit het asiel geadopteerd en gevonden via ikzoekbaas. Het duurt bij asielkatten vaak wat langer voordat ze gewend zijn maar geduld wordt echt beloond!! Ik heb ikzoekbaas nauwlettend in de gaten gehouden zonder enige voorkeur te geven aan de locatie van het asiel (dat beperkt je zoektocht echt aanzienlijk). Uiteindelijk hebben we de katjes uit Breda gehaald (we wonen zelf in Utrecht). Ze zaten bij een gastgezin waardoor we meerdere keren konden kijken voordat we een beslissing moesten nemen (soms moet dat dezelfde middag nog). Ik vond ikzoekbaas een handig platform en adoptie via de daarbij aangesloten opvangcentra vond ik echt super net! De katjes zijn allemaal nagegeken , ingeent etc dus tot op zekere hoogte weet je wel wat je in huis haalt. Heel veel succes met je zoektocht!!

 • Het ligt wel een heel eind uit de buurt maar bij Hokazo in Uden hebben ze veel poezen/katten. Ook werken zij met een anti inslaap beleid! Wat ik heel tof vind. Ze willen voor ieder dier een liefdevol huis vinden ook al betekend dit dat een dier hierdoor soms wat langer in het asiel verblijft.
  Zelf heb ik bij hen een hond “geadopteerd”.

 • Wij hebben onze kat uit het asiel gehaald. Hij was op dat moment 8 jaar en mocht zijn hokje niet uit omdat hij bang was van de andere katten. Bleek in het begin ook heel bang voor ons te zijn en heeft 2,5 week onder de bank gezeten. Tijd geven is zó belangrijk. Inmiddels ligt hij iedere avond bij ons op de bank en volgt hij mij door heel het huis. Succes met de zoektocht!

 • Chantal zegt:

  Mijn broertje heeft 2 superlieve katten via marktplaats. Van mensen die ze vanwege een allergie niet meer konden houden. Katten waren dus wel al gesocialiseerd. Dit kan bij asielkatten nog wel eens anders zijn…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *