Vegan bosbessencake

Goedemorgen fijne mensen! Deze week maakte ik een vegan bosbessencake en het was SUPER lekker, dus vandaag deel ik met liefde het recept met je. Hilarisch feit; ik had deze maand een samenwerking met Koopmans Vegan Cake en voor die samenwerking kreeg ik TWAALF pakken Vegan Cake mix toegestuurd. Dus voorlopig ben ik nog wel ff aan het bakken, hahaha. Ik heb volgens mij nog 8 of 9 pakken staan, dus mocht je zelf nog leuke cake-suggesties hebben: let me know. Dan maak ik het 😀

Ik schreef al eerder over de Vegan cake met citroen en maanzaad, deze keer dook ik de keuken in voor een cake met lekker veel bosbessen. Of blauwe bessen, beter gezegd. Een super lekker recept voor winterse dagen; helemaal als de cake nog een beetje warm is. Zin in? Let’s bake!

Nodig voor 1 cake:
– 1x Koopmans Vegan Cake mix
– 200 gr blauwe bessen
– 200 ml Alpro Sojadrink zonder suikers
– 150gr plantaardige margarine; ik gebruik Vioblock

Ook nodig:
– cakevorm

Bereiding bosbessencake
Ja mensen; kind kan de was doen. Verwarm de oven voor tot 160C. Smelt de boter in een kommetje en meng met de sojadrink. Meng dit in een grote kom met de cakemix en spatel door elkaar. Roer er dan de bosbessen doorheen. Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake in 65-75 minuten af in de oven.

Op de verpakking staat dat hij in 60 minuten gaar is, maar omdat je zo’n nat ingrediënt gebruikt als bosbessen (en veel ook), is het handig om hem iets langer te bakken, zodat de binnenkant echt goed gaar is. Dit kun je testen door als je de cake uit de oven haalt en hij is echt nog heel zacht (je kan ‘m makkelijk indrukken/vervormen), dan is de binnenkant nog niet helemaal lekker gaar.

vegan bosbessencake

Ik vond het een super lekkere cake. De cakemix zelf is heel goed en lekker van smaak en de toevoeging van de bosbessen, die bij opdienen nog lekker warm en sappig waren, was echt heerlijk. Ik heb de cake gedeeld met Jan én het hele bouwteam dat in onze bouwval bezig is en die hebben er erg van genoten ook. Yay voor deze cake! Ook een tipje voor de kerstdagen dit: bak deze cake als dessert en serveer met een bolletje (vegan) vanille-ijs. Heerlijk!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan bosbessencake

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Vegan bosbessencake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *