Pizza tonno zonder tonijn

Hallo leuke mensen! Deze week heb ik voor het eerst een vegetarische tonijn uitgeprobeerd. Ik kreeg een pakketje toegestuurd met o.a. de visvrije tonijn van Seasogood toegestuurd en wilde dat wel eens uitproberen. Ik maakte er tortilla-pizza’s van met o.a. courgette, ui en kaas. Oftewel: een pizza tonno zonder tonijn. Zin in? Let’s pizza!

Nodig voor 2 personen:
– 4 kleine tortilla’s
– tomatensaus
– 1 eetlepel oregano
1 blikje visvrije tonijn op olie van Seasogood
– 2 sjalotjes
– 1/2 courgette
– 1 eetlepel kappertjes
– 1 eetlepel kalamata olijven
– geraspte kaas (mag ook cheddar zijn)
– 1 theelepel sambal

Bereiding pizza tonno zonder tonijn
Snijd de sjalot en courgette in dunne plakjes.

Meng de tomatensaus met een beetje sambal en oregano.

Verdeel de tortilla’s over een bakplaat met bakpapier en smeer de bodems in met tomatensaus. Beleg de pizza’s met visvrije tonijn (let op: dit stink ENORM zodra je het bakje opent, brrr), courgette, ui, kappertjes, olijfjes en eindig met wat geraspte kaas.

Bak de pizzaatjes in ongeveer 15-20 minuten af op 180C in de oven. Ze zijn klaar als de tortilla’s een beetje bruin kleuren en alle kaas is gesmolten. Eet smakelijk!

pizza tonno zonder tonijn

En ja mensen, smakelijk was het! Ik vond het best wel lekker zelfs. Die visvrije tonijn stinkt behoorlijk en als je er zo rauw een hapje van neemt is het niet echt een aanrader, maar op de pizza vond ik het echt onwijs naar tonijn smaken. Echt goed hoor! En de pizza’s an sich hadden al lekker veel smaak van de sambal, olijven, kappertjes, kaas en ui, dus het geheel was echt lekker.

In alle eerlijkheid denk ik niet dat ik dit vaker ga eten, maar ik vond het wel echt een prima, nee lékkere, maaltijd.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pizza tonno zonder tonijn

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *