Pastasalade met tonijn, feta en gegrilde groente

Door Elske – Op het moment van schrijven is het warm en heb ik geen zin om te lang in de keuken te staan. Dit recept is lekker makkelijk en snel dus let’s pasta!

Voor 2 personen: 250 gram ongekookte pasta – 1 blikje tonijn op water – 1 doosje gegrilde groente – half blok feta kaas – halve zak gemengde salade – strooitomaatjes * – halve komkommer – 2 eetlepels kappertjes

* De lidl heeft van die kleine bekertjes met deze schattige tomaatjes. Cherrytomaatjes zijn een goed alternatief. Halveer ze dan even.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid ondertussen de gegrilde groente door het doosje in een pan te doen en op te warmen.

Ondertussen snijd je de komkommer door de helft en snijd de helften vervolgens in plakjes. Pak een grote saladeschaal of kom en doe hierin de sla, de komkommer, de tomaat en de tonijn (uitlekt of course). Verkruimel de feta hierboven.

Pasta gaar? Mooi! Giet af en spoel met koud water om het af te laten koelen. Doe het daarna bij de rest van de ingrediënten. Als de gegrilde groente opgewarmd en gaar zijn kun je ze ook bij de schaal in doen. Mix daarna alles door elkaar en top af met de kappertjes en eventueel wat extra feta. Zet de schaal daarna nog even in de koelkast, zodat je een lekkere koele maaltijd hebt.

Oké om heel eerlijk te zijn? Ik vond dit echt een saaie maaltijd. Niet bijzonder en niet heel uitgesproken qua smaken. Best jammer, want ik had me hier meer van voorgesteld. Normaal zijn de pastasalades die ik met tonijn maak lekkerder. Dan doe ik er meestal een sausje van pesto en crème fraîche door, maar dat had ik niet in huis. Uiteindelijk maar wat mayo doorheen geroerd en dat maakte het al wat beter, romiger. Misschien had ik nog een extra zongedroogd tomaatje toe moeten voegen? Of iets anders? Jullie een idee?

pastasalade_tonijn_2

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *