Leo’s leven 04: op bezoek bij de boer, geweldige zonsondergang en een nieuwe podcast

Hoi allemaal! Tof dat je meeleest over mijn leven. Vandaag is het vrijdag en neem ik je mee in m’n afgelopen drie dagen. Twee werkdagen en m’n vrije donderdag. In de afgelopen dagen ging ik op toer langs de boer, heb ik een gewelllldige zonsondergang gezien, ben ik begonnen aan een nieuwe podcast en heb ik gewerkt in het poezen pension. Lees je mee?

Dinsdag: vier het leven
Op dinsdag werkte ik overdag tot een uur of 2. Ik hield me bezig met reacties op blog en social media, redigeerde kant & klaar, dook in wat statistieken, leverde een receptidee aan voor een campagne en schreef m’n dagboek.

IMG_1389

Na de lunch – bloemkoolpizza met lekkere groentes – werkte ik aan de takenlijst voor 1 van de 4 projecten waar ik mee bezig ben. Als start van een nieuw project maak ik – geleerd van Cynthia – een lijst met álles wat er bij komt kijken om dit project te realiseren. Een zogeheten takenlijst. Dit keer maakte ik de takenlijst voor een nieuwe podcast die ik wil maken. VET leuk om mee bezig te zijn :D.

‘s Middags hadden Jan en ik onze eerste afspraak met de fertiliteitsarts van het ziekenhuis en daarna had ik mezelf uitgeroosterd.

IMG_1408

We hebben met elkaar afgesproken dat we dit traject positief insteken door ieder punt in de tijd, iedere mijlpaal, een positieve draai te geven. Dat betekende dat we vanavond steak tartare als voorafje aten en daarna naar het strand reden om de zonsondergang te zien én nog even een lekere duik te nemen. En mensen, dat was GEWELDIG.

IMG_1421

IMG_5976

Woensdag: toer langs de boer
Woensdag was een lekkere drukke dag. Ik werd ‘s ochtends wakker met echt het allerrrrrrslechtste humeur op aarde (gotta love your period) en had Jan echt al 3x afgemaakt met m’n blikken, maar er stond een rete sociale dag op de planning, dus let’s go. Ik ging vandaag op toer langs de boer, samen met Ford, ter promotie van de Ford Puma. Die auto rijd ik zelf natuurlijk al een tijdje, dus nu namen we een aantal andere influencers mee langs een aantal typisch Hollandse adresjes in de randstad. Allemaal in een gloednieuwe Puma en er was een vet mooie route uitgestippeld via Google Maps.

Schermafbeelding 2020-09-18 om 15.44.53

Schermafbeelding 2020-09-18 om 15.44.41

Schermafbeelding 2020-09-18 om 15.44.31

We vertrokken vanaf het hoofdkantoor van Ford en reden toen richting de Sophiahoeve in Warmond. Maar niet via de snelste weg, maar over een weg langs prachtige woningen en mooie wegen. Na 40 minuutjes rijden kwamen we op kaasboerderij de Sophiahoeve, waar we een rondleiding kregen van boer Theo. Wat ontzettend interessant was.

dfb0580c-0bf7-4ce8-bb5f-9413e61ced49

Hij nam ons mee in het proces van echte Leidse kaas maken, op een manier zoals zijn familie daar al jaren doet én flink in de prijzen valt. Vet nice.

IMG_1479

Daarna hadden we een picknick op de oprit van Theo en daarna stapten we allemaal in onze Puma’s voor de volgende rit.

IMG_1515

We reden in een halfuurtje naar Hillegom, naar mijn favoriete boerenwinkel Elsbroekerwei met biologische en lokale producten. Een winkel op een mooie locatie met prachtige producten. Hier wil je een keer in de schappen duiken en met prachtig Nederlands goed naar buiten gaan.

IMG_1508

Na een kort wandelingetje door het weiland – we deden tenslotte een toer langs de boer – stapten we in de auto op weg naar Korenmolen de Zandhaas. Ben je ooit in een molen geweest? Ik niet! En dit was heel vet.

IMG_1534

IMG_1545

b98845f0-2315-4302-9d78-86c54f4a7d78

Echt een prachtig – met de hand gebouwd- gebouw van hout met een prachtig systeem vanbinnen om meel en bloem te malen. We hoorden wederom een interessant verhaal aan over de ambacht van het maken en proefden ook hier de producten recht van het land. In dit geval; granen! 😀

IMG_1546

De laatste stop van de dag was een… visboer!

IMG_1554

Want in Nederland halen we ontzettend veel vissoorten uit zee en zoet water. We gingen langs bij Nico Waasdorp van Fish & Seafood Waasdorp in IJmuiden, dicht bij de visafslag. Vis komt hier kakelvers binnen. Bovendien handelt Nico vooral in lokale en duurzame vissen. Hij heeft allerlei keurmerken en wil je van alles vertellen over z’n passie voor lekker én goed eten. Echt een vet leuk bezoek was dit, met heel veel lekkere vis om te proeven.

IMG_1561

IMG_1582

Eenmaal ‘s avonds thuis was ik kapot van alle indrukken van de dag. We hadden echt een lekkere route gereden en hadden echt een hele leuke dag gehad. Wat een aanrader, om eens zo’n toer langs de boer te doen. Wil jij dat ook? Scan dan de route in van de QR codes hierboven! 😀 (Bel de kaasboer wel van te voren even op, om te checken of hij tijd heeft).

‘s Avonds had ik nog één ding op de planning staan en dat was Restorative Yoga. Of zoals ik het zelf graag omschrijf: knuffelyoga. Heerlijk; echt even 75 minuten heel hard ontspannen.

Donderdag: een nieuwe podcast
Op donderdagochtend deed ik vrijwilligerswerk in het asiel. Ik stond op een kennel met 5 hele lieve poezen, waarvan eentje steeds miauwde en een ander de hele tijd op schoot kroop. Zo gezellig <3.

IMG_1597

‘s Middags had ik een meeting met vriendin Linda, die me helpt het het ontwerpen van een logo voor een nieuwe podcast die ik aan het maken ben. We dronken koffie bij de Kweektuin en kwamen uiteindelijk tot een heel vet design voor een woordlogo. Het is nog niet af, maar ik word er al wel heel blij van. Yay!

IMG_1604

En toen gebeurde dit en had ik 2 keer op een dag een poes op schoot gehad en je begrijpt; ik was in de zevende hemel. Oooh, de dag dat Ted bij mij komt liggen stijg ik op denk ik. <3.

ebeec4ba-dd57-4486-b375-737f2a7a388c

De rest van de dag heb ik lekker op de bank gehangen met de laatste 4 afleveringen van Love is Blind. Jan was van huis en ik ging eens even een heerlijk avondje met mezelf hebben. NICE.

En dat was ‘m lieve mensen! Dinsdag praat ik je weer bij over m’n weekend. Ik vertrek zo richting m’n, waar ik al een eeuw niet meer ben geweest. Morgen bezoeken we meer familie en zondag hebben we nog niets op de planning. LEKKER.

Fijn weekend!

Mijn BBQ boek is al bijna 1000x besteld!
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *