Springrolls met rivierkreeftjes, mango & avocado

Goedemorgen mooie mensen! Het is maandagochtend en ik heb helemaal van die levensveranderende gevoelens in m’n lijf. Zin om m’n huis op te ruimen, zin om m’n financiën duidelijker in kaart te brengen, zin om meer te sporten en gek genoeg; zin om gezonder te eten. Waarschijnlijk is dit zo’n bui die na 3 dagen totaal in de vergetelheid is geraakt, maar ik zit er nu nog ff vol in en dat betekent dat ik 3 lekere gezonde recepten voor je heb deze week. Allemaal van het afgelopen weekend. Het weekend waarin ik vooral zin had in snackbar (tuckeystick I love you), maar ging voor groentes en vitamines.

En ik at lekker man. Zo maakte ik zaterdag lekkere makkelijke verse springrolls of summerrolls. Vol groentes en lekkere dingen. Zin in? Let’s roll!

Nodig voor 2 personen: 1 zak Chinese wokgroentes (met taugé) – 1/2 avocado – 1/2 mango – 1 bakje rivierkreeftjes – 3 eieren – paar blaadjes basilicum – rijstvellen  – hoisinsaus voor erbij

Het klaarmaken is heel simpel. Wok de groentes in hete wokolie voor zo’n 5 minuutjes en doe ze dan in een schaal. Bak de eieren tot roerei in diezelfde wokolie en doe dan ook ff in een schaaltje. En wok heel even de rivierkreeftjes zodat ze warm zijn (ze zijn al gaar).

Snijd alle andere dingen in stukjes; plakjes avocado, stukjes mango, stukjes basilicum.

Zet een grote kom met warm water op tafel en dip een rijstvel 5 seconden onder water. Beleg ‘m dan meteen met alle ingrediënten en rol ‘m zo netjes mogelijk op. Klaar!

springrolls_1

Overigens is het handig om te eten dat de rijstvellen meteen heel zacht worden door het warme water, dus je hoeft ze én maar heel kort onder te dompelen (misschien is 5 sec zelfs wel te veel en is het eerder 3 sec) én je kan dus niet meerdere vellen tegelijkertijd onder water dompelen, want dan plakken ze allemaal aan elkaar vast :).

Anyway; ik vond het een vet lekkere maaltijd. Ik dip elke summerroll in een beetje hoisinsaus. Dat is niet echt gezond (veel suiker volgens mij), maar ik at al lekker veel groentes, dus ik vond dat ik goed bezig was. Geen idee natuurlijk of dat waar is, maar het voelde in ieder geval goed 😛

Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

gezonde_springrolls_Pinterest_recepten

Mijn BBQ boek is al bijna 1000x besteld!
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

2 reacties op “Springrolls met rivierkreeftjes, mango & avocado

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *