Makkelijk Kerst dessert: kokosmakroon, mascarpone, rood fruit & pistache

Hallo fijne mensen en welkom bij een echt makkelijk Kerst dessert. In de blog van vandaag maken we een makkelijk kerst dessert klaar met kokosmakroon, mascarpone, rood fruit, witte chocolade en pistache. Het recept van vandaag is er een waar je je vingers bij aflikt en je hebt er ook nog eens geen enkele keukenskill voor nodig om het te maken. Ja, je leest het goed – een heerlijk toetje zonder gedoe. Perfect voor de feestdagen!

Dus, stel je voor: een feestelijk dessert met rood fruit, mascarpone, pistachenootjes, kokosmakronen en witte chocolade. Het klinkt als een kerstsymfonie van smaken, en geloof me, het is net zo makkelijk als het klinkt. Geen stress in de keuken, geen uren voorbereiding – gewoon pure kerstvreugde op je bord. Dus trek je kerstschort aan (of niet, het is helemaal aan jou) en laten we samen iets magisch maken. Wie zegt dat een fantastisch dessert ingewikkeld moet zijn?

Benieuwd naar dit verrukkelijke kerstavontuur dat echt past binnen de zoekopdracht ‘makkelijke Kerst dessert’? Blijf dan hangen, want ik ga je stap voor stap meenemen naar een makkelijke Kerst dessert waar iedereen van zal smullen. Get ready to sleigh the dessert game this Christmas! 🎄✨

Makkelijk Kerst dessert: Kokosmakroon met mascarpone, rood fruit en pistachenootjes

Gang: Nagerecht
Trefwoord: kerst
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 6
Makkelijk en lekker recept voor kerst als nagerecht:
Recept afdrukken

Ingrediënten

 • 250 gr mascarpone
 • 250 gr opgeklopte slagroom
 • 4 kokosmakronen
 • 200 gr frambozen komt niet zo nauw
 • 125 gr bramen komt niet zo nauw
 • 1/4 reep witte chocolade
 • 95 gr pistachenoten (gepeld)

Instructies

 • Bak als eerste de pistachenoten op hoog vuur in een droge koekenpan heel even aan, zodat ze een beetje goudbruin kleuren. Laat de pistachenoten afkoelen en hak ze in grove stukjes.
 • Rasp wat witte chocolade met een mesje, kaasschaaf of rasp van het blok. Dit wordt een soort sneeuw, die je straks gebruikt om je toetje mee af te maken.
 • Meng slagroom en mascarpone met elkaar.
 • Verkruimel de kokosmakronen in grove stukken (laat het eetpapiertje achterwege).
 • Zet de schaaltje klaar en begon met een laagje kokosmakronen.
 • Drapeer daarop twee eetlepels mascarpone met slagroom.
 • Verdeel daarover wat frambozen en bramen en top weer af met een paar stukjes kokosmakroon en een eetlepel mascarpone en slagroom.
 • Top af met wat fruit, verdeel daar de gehakte pistachenoten overheen en eindig met wat sneeuw van witte chocolade. Eet smakelijk!

En dan is dit het eindresultaat van een makkelijk Kerst dessert.

Jaa mensen, dit was een heel lekker en makkelijke Kerst dessert. Ik had het toetje zelf al eens gegeten toen een vriendin het klaarmaakte tijdens een etentje. Toen viel het zo in de smaak, dat ik er nu mijn eigen versie van maakte voor op mijn blog. Dit makkelijke Kerst dessert is ongelofelijk makkelijk om klaar te maken en ziet er wel hartstikke lekker uit. En is dat dus ook. Echt een hit voor de Feestdagen. Ik hoop dat het je smaakt!!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

makkelijk Kerst dessert

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Makkelijk Kerst dessert: kokosmakroon, mascarpone, rood fruit & pistache

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept