Kant & klaar #48: Verse pasta pollo van Albert Heijn

Door Elske – Joehoe leuk mens! Vandaag weer een kant & klaar recensie voor je. Daarbij moet wel even de kanttekening gemaakt worden dat de afgelopen recensie een maaltijd van de AH was, deze dat is, en de aankomende recensie dat ook is (ja ik heb hem al op; recensie wordt nog geschreven 😉 Hierna ga ik weer naar diverse supermarkten hoor, want de wereld van kant-en-klare maaltijden is natuurlijk groter dan de Albert Heijn alleen.

Het kwam voor mij de afgelopen tijd gewoon heel makkelijk uit, omdat de AH op de route ligt van ons oude naar ons nieuwe huis. Je begrijpt: na een lange dag klussen is het heel makkelijk om hier boodschappen te doen én heel verleidelijk om gewoon iets simpels als een kant-en-klare maaltijd mee te nemen. Er wordt ook nog steeds op de kleintjes gelet: deze maaltijd was toevallig in de bonus en 1 euro goedkoper dan normaal. HAHA, ik moet soms zo om mezelf lachen. Eerst meer dan 500 euro uitgeven aan laminaat, verfrollers en een paar kwasten, maar vervolgens wel weer op die ene euro bij de boodschappen letten. Wat een grap. Wie herkent dit?

Goed over naar het inhoudelijk deel van de recensie van deze verse pasta!

Het assortiment
Deze verse pasta pollo is onderdeel van het assortiment verse maaltijden en pasta’s van de Albert Heijn en te vinden naast de stamppotten en stoommaaltijden. Al eerder testte ik deze groente lasagne uit datzelfde segment Italiaanse maaltijden. Daar was ik erg positief over dus mijn verwachtingen voor deze pasta met roomsaus en kip (of chique volgens de appie: ‘Pasta Kip Mascarpone met disci volante, courgette, kastanjechampignons en rode paprika‘) lagen direct hoog. Ik betaalde er €3,99 voor omdat de maaltijd in de bonus was, maar de originele prijs is €4,99. Wat ik persoonlijk best aan de hoge kant vond, zeker gezien de inhoud. Ik had de originele prijs liever een eurootje lager gezien; precies hoeveel ik er voor betaald heb in de bonus.

De bereiding
Deze pasta hoeft maar voor  4 minuten in de magnetron op 800 watt. Daarna laat je de maaltijd nog voor een minuut staan. Geen nood: hij is warm zat en zal niet direct koud worden.

De smaak
En dan nu over naar het eindoordeel: was het die 4 euro waard? Of had ik die 4 euro toch beter aan een nieuwe verfroller kunnen besteden? Het antwoord op die vragen: Ja, het was het waard. Ik vond dit een goede investering 😉

kant&klaar48_versepastapollo_2

Nee maar even zonder grappen: echt een lekkere pasta! Goed romige saus; geen dikke drap, maar ook geen waterig zooitje. De groente (courgette, rode paprika en champignons) zijn over het algemeen lekker knapperig en passen goed bij een pasta. Had misschien iets meer van gemogen, maar ik ben zeker niet ontevreden.

De pasta vorm neemt de saus lekker op en dat is vind ik altijd belangrijk,  anders blijf je zo aan het scheppen. Tot slot de kip: die is lekker mals en behoorlijk aanwezig. Geen zuinig stukjes, zoals ik dat wel eens in andere kant-en-klare maaltijd heb gezien. Al met al dus een dikke aanrader als je zin hebt in een lekkere pasta, maar geen zin om te koken! Pak een stukje (stok)brood en doe zoals ik en schraap daar de laatste restjes saus mee uit de plastic bak. Love it! 

Met dat broodje vult het ook nét iets meer, want dat is de enige kritische noot: na een dag klussen vulde alleen deze maaltijd mijn hongerige maag niet voldoende. Maar gezien jullie vast niet allemaal ook aan het klussen zullen zijn, vult deze maaltijd de gemiddelde honger wel denk ik 🙂

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *