Gebakken aardappeltjes met champignons, prei, vega spekjes en een kaasschnitzel

Hoi hoi! Deze week kletste ik met m’n zus over wintersport en hoe HEERLIJK de Oostenrijkse keuken wel niet is. Met dat in m’n achterhoofd zat ik te brainstormen over m’n avondmaaltje van gisteravond en kwam ik op het idee om weer eens een kaasschnitzel te eten. Want: LOVE kaasschnitzels (als je deze jongens nog niet gehad hebt, moet je ze echt eens proberen). Bij de kaasschnitzel wilde ik een lekker aardappelgerecht maken en toen moest ik denken aan deze. Maar! Die is niet vega en het was wel vega maandag en dus ging ik aan de slag met vega spekjes.

Wat ik overigens niet echt een geweldig product vindt, maar in deze maaltijd wel volstond als spek-vervanger. Ik zou er geen pasta carbonara mee maken (hoewel; misschien probeer ik het ooit wel eens), maar voor dit maaltje was het prima. Ja; lekkerder met echt spek, maar een prima vleesvervanger op de dagen dat je wat minder vlees wil eten.

Goed genoeg geluld. Laten we koken!

Nodig voor twee personen: 6 aardappelen – 1 bakje vegetarische spekjes – 1 prei – 1 bakje champignons – mayonaise voor erbij – 2 kaasschnitzels

Snijd de champignons in kwartjes, de prei in ringen (en ff wassen) en bak de spekjes in de pan op hoog vuur met lekker veel olie eventjes aan. Kook ondertussen de aardappelen in de schil in 15 minuten gaar.

Zodra de spekjes er een soort van gebakken uitzien, voeg je de champignons toe en die bak je mee totdat die er ook lekker gebakken uitzien. Voeg dan als laatste de prei toe, bak even mee en haal het dan allemaal uit de pan.

Zodra de aardappelen bijna gaar zijn, haal je ze uit de kookpan. Snijd ze in dikke plakken (van zo’n 2 cm dik) en bak dat vervolgens in de pan waar je net de andere dingen in gebakken hebt. Met wat boter. En lekker op hoog vuur. Hussel de pan niet te vaak door elkaar; door de aardappelen heel even op de boem te laten rusten, worden ze mooi goudbruin. Mjam! Zodra de aardappelen echt lekker goudbruin en knapperig en een beetje uit elkaar gevallen zijn, zijn ze klaar. Roer dan de prei met champignons en nepspekjes erdoor en bak nog even je kaasschnitzels gaar, volgens de aanwijzing op de verpakking.

Beetje mayo erbij en eten maar!

IMG_8266
Oja, op de foto deed ik er nog wat bosui op, maar dat was totaal overbodig.

Ooooh, ik vind dit ZO lekker. Toegegeven; de vlees-variant is lekkerder (die met echte spekjes), maar ik vond ook dit goed te pruimen. Je moet gewoon van die spekjes niet te veel verwachten dat ze echt naar dierlijke spekjes smaken en dan zit je qua verwachting helemaal goed. Mjam! En man, die kaasschnitzel. ZO lekker. Eet het!

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *