Geitenkaas salade met avocado, appel, walnoot & honing

Door Elske – Hoi! Laatst gaf mijn vriend een feestje voor zijn verjaardag, waarbij ik natuurlijk hielp met de voorbereidingen. Dat wil zeggen: we pakten het íets uitgebreider aan dat in eerste instantie de bedoeling was. Hij bouwde nog ‘even’ een hele buiten bar van pallets & beton, terwijl ik tussen twee huizen heen en weer aan het rennen was voor hapjes, waarvan we op het laatste moment tóch besloten dat het leuk was als we er ook wat zelf maakten.

Je begrijpt: heel veel tijd om ook nog te koken was er niet, maar we wilden wel een goede bodem, want we (lees, met name ik) wilden wel optimaal kunnen genieten van de create your own gin-tonic bar en niet na 1 lullig ginnetje al dronken zijn. En dus flanste ik snel wat in elkaar van de ingrediënten die ik over had van de zelf gemaakte hapjes. Multi-tasken heet dat! Geen mega uniek recept, maar evengoed lekker en erg simpel! Lees je mee?

Voor 2 personen: 1 zak gemengde salade – 1 rolletje zachte geitenkaas * – 1 avocado – halve groene appel – walnoten** – 10 cm komkommer – handje cherrytomaten – 3 eetlepels honing – voor erbij: 1 focaccia (rode ui)- balsamicoazijn
* ik gebruikte deze van appie
*
* ik doe altijd maar wat en heb niet gekeken hoeveel gram o.i.d. maar ik gok op een half zakje?

geitenkaassalade_honing_walnoot_appel_avocado_komkommer_tomaat

Snijd de avocado, appel en komkommer in blokjes en de cherrytomaten in plakjes. Doe de zak gemengde salade in een grote kom, meng daar het gesneden fruit en groente doorheen. Pak het rolletje geitenkaas , haal de plakjes van elkaar af en verbrokkel deze boven de salade. Verdeel dit een beetje. Hak de walnoten fijn en bestrooi de salade hiermee. Maak af met de honing en eventueel wat balsamicoazijn. Serveer met je focaccia of een ander soort brood. Smakelijk!

Jam! Lekker, smaakvol en ídeaal dat dit zo snel klaar was. Toch nog een bodempje kunnen leggen aan de start van een leuke avond. Lijkt me trouwens ook superlekker als bijgerecht tijdens de barbecue! Wat is jouw favoriete snelle pre-party maaltijd?  😀

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *