Wraps met pulled oats, spinazie en sweet chili mayo

Goedemorgen goed volk! Ik heb een nieuw product ontdekt en het is echt te gek. Toegegeven: toen ik het toegestuurd kreeg was ik echt mega sceptisch, maar dit was ECHT lekker. Ik heb het over ‘pulled oats’. Dit is een vegetarisch prutje gemaakt van haver, tuinbonen en erwten en dat klinkt natuurlijk niet echt sexy. Daarom leek het me ook wel echt vrij smerig, maar ik had zin in wraps, had nog genoeg leuke ingrediënten in huis en dus maakte ik dit maaltje. En het was vét geslaagd. Let’s wrap!

Nodig voor één persoon: 2 wraps met knoflooksmaak – 100gr pulled oats* – 3 tomaten – 10cm courgette – geraspte kaas – 2 handjes spinazie – mayonaise & sweet chili saus -1 of 2 eetlepels Mexicaanse kruiden

*verkrijgbaar bij Albert Heijn van het merk Gold&Green

Bak de pulled oats met flink wat olie in de pan. Bak ze lekker lang, echt wel een minuut of 10 op hoog vuur, zodat ze een beetje knapperig worden. Of naja; er echt gebakken uitzien.

Voeg dan de courgette en tomaten in stukjes toe en bak even mee. Voeg de Mexicaanse kruiden er aan toe en bak even mee. Vul de wraps met rauwe spinazie en daarop de laag pulled oats. Top af met wat geraspte kaas en bak de wraps af in de oven voor 10 minuten op 200C.

Meng de mayo met sweet chili saus (zelf ff de verhouding bepalen) en serveer die erbij. Eet smakelijk!

wrap

En smakelijk zul je zeker eten. Man, wat was dit lekker. Die pulled oats zijn echt geweldig; ze smaken lekker, ze vullen goed, ze zijn gezond. Wat wil je nog meer?

O ja… Als je gevoelig bent voor bonen en dat soort dingen (hallo PDS), dan kan het wel zo zijn dat je na een paar uur buikpijn krijgt. Dat was in ieder geval bij mij het geval, maar dat ligt er puur aan dat ik spastische darmen heb die niet van deze ingrediënten houden. Maar ja, doe je niets aan :D.

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *