Alcoholvrije watermeloen-cocktail met limoen en munt

Goedemorgen gezellige mensen en welkom bij deze lekkere watermeloen-cocktail! Vanwege het ivf-traject waar ik in zit mag ik geen alcohol drinken en ben ik dus heel erg m’n best aan het doen om allerlei heerlijke alcoholvrije alternatieven te bedenken om te drinken. Ik test op m’n instagram regelmatig alcoholvrije wijnen of bieren, maar wil vandaag gewoon even een cool recept met je delen voor een… watermeloen-cocktail!

Toen ik 6 jaar geleden in New York was heb ik echt liters watermeloen-cocktail mét alcohol gedronken en nu is het tijd voor de alcoholvrije variant.

Het recept is geïnspireerd op de “surfsap” die ik deze week bij strandtent Rapa Nui in Bloemendaal aan Zee dronk. Zelfde ingrediënten, maar ik ben zelf even aan de slag gegaan met de verhouding. En mensen; dit is HEERLIJK.

Nodig voor meer dan één volle karaf:
– 1 watermeloen
– 2 limoenen
– 8 blaadjes munt
– 1 groene appel
– ijsklontjes zijn er lekker in

Ook nodig: een blender

Bereiding
Snijd al het vruchtvlees uit de watermeloen en maak het klein en vloeibaar in de blender. Pers het sap van twee limoenen uit en roer door het watermeloensap. Doe de appel ook even in de blender, samen met de blaadjes munt en een scheutje water en roer dit ook door de meloensap. Serveer met ijsklontjes en klaar is je heerlijke drankje!

watermeloen-cocktail

En dit is dus echt HEEL ERG lekker. De limoen maakt ‘t lekker fris, de munt is heel subtiel aanwezig maar niet overheersend en de watermeloen brengt mij instant terug in Sri Lanka. HEERLIJK. Ik ga hier echt liters van drinken de komende tijd. Mjam!

Ben je op zoek naar meer zwangerschaps-proof recepten? Vanaf nu deel ik ze onder deze categorie. Er staan ongetwijfeld al heel veel recepten op m’n blog die je prima kan eten als je in verwachting bent, maar ik heb het nooit bijgehouden en ga dat vanaf nu wel actief doen :D. Niet dat ik zwanger ben trouwens, maar ik moet dus eten alsof ik zwanger ben; vanwege de plek waar ik nu ben in het ivf-traject.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

watermeloen-cocktail

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *