Leo’s leven #98: omaweekend in Ottersum

Goedemiddag goed volk en welkom op dinsdag! Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen weekend en het was… hysterisch, haha. Ik ben op omaweekend geweest met m’n vriendinnen met wie ik ieder jaar – als een stel oma’s – in een hutje op de hei ga zitten om alleen maar te kletsen, spelletjes te spelen, cocktails en thee te drinken en heel veel te eten. Dit weekend was niet anders dan anders. We verbleven in een leuke Airbnb in Limburg, hebben de leukste escaperoom van Nederland gespeeld en uitgebreid bijgekletst in de hot tub. Lees je mee?

Vrijdag: op naar Ottersum!
Op vrijdag had ik een kort werkdagje op de planning. Om 1 uur zou ik vertrekken naar Limburg, maar tot die tijd was het racen tegen de klok. ‘s Ochtends regelde ik warmtepomp-zaken, de grote keukenvlog kwam online, ik schreef m’n dagboek, schreef een voorstel voor een samenwerking en briefde Jan voor wat stucadoors-regeldingen voor het weekend.

En ik bracht nog even een bezoekje aan de bouwval om te checken of de buurpoezen nog steeds in ons huis komen. En ja hoor: de badkamer staat vól kattenpootjes in nat cement.

Om 11 uur hadden we afgesproken met onze nieuwe buren om wat tuin-dingen af te stemmen en daarna was het tijd om m’n tas te pakken. Op naar Limburg!

Na twee uur autorijden kwamen we aan in Ottersum, waar we een Airbnb huurden tussen de maisvelden. Het was een mooi huis met fijne inrichting, een hottub, genoeg borden en wijnglazen, een heerlijke douche, grote eettafel, genoeg bank-hang-ruimte voor 6 meiden én… een soort slaapzaal. Hahaha. De begane grond bestond uit een keukentje en een badkamertje, de 1e verdieping was één grote ruimte als eetkamer, woonkamer en slaapkamer voor 7 personen. Vrij hilarisch en niet heel geschikt voor slechte slapers, maar uiteindelijk wel heel gezellig.

We deden wat boodschappen, bestelden alvast friet en zijn toen lekker in de hottub gaan zitten, waar we pas uuuuuren later uit kwamen. Heerlijk! Genoeg bij te praten, zo op die eerste avond <3. Vera maakte cocktails en de avond was top <3.

Zaterdag:
Op zaterdag werd ik super lekker wakker. Ik ben een HELE goede slaper, dus had echt een topnacht gehad én lekker uitgeslapen. Bovendien scheen de zon vet hard naar binnen in ons huisje, dus ik stond meteen vrolijk en goedgehumeurd op.

Na een ochtendwandelingetje met hond Ziggy, die ook mee was, was het tijd voor ontbijt, douchen, chillen in de zon en een klein wandelingetje.

Onze Airbnb!

Om half 4 hadden we een escaperoom geboekt in een dorp in de buurt, dus daar reden we naartoe. Van te voren was ik veel minder zenuwachtig dan ik normaal ben voor dit soort toestanden. Vet chill dus!

We deden de escaperoom kamer 237 en hij was echt geweldig. Echt veruit de leukste die ik tot nu toe heb gedaan. Met echt toffe special effects, een vet verhaal en hij was ook echt flink uitdagend. Wij deden ‘m met 6 hysterische vrouwen en dat was wellicht net één vrouw te veel, maar verder was het echt een topppp escaperoom. En helaas helaas, we kwamen er 1 minuut te laat uit :(.

Na de escaperoom hadden we allemaal een TOTALE uitputting door adrenaline, hahah. Tijd voor een borrel, een klein avondmaal en daarna: gewoon weer de hottub in met cocktails. Another good night <3.

Let’s hottub met wijn
Omaweekend 2022 <3

Zondag: tukken met Olympisch commentaar
Op zondag werden we al op tijd wakker, want we moesten om 11 uur uitchecken. ‘s Ochtends ruimden we het huis op en keken we nog even de laatste 5 km van Sven Kramer op de Olympische Spelen en daarna was het tijd om te gaan. Twee uur naar huis rijden, door wind en REGEN. Getsie!

Eenmaal thuis was ik moe maar voldaan. Het was echt een heerlijk weekend geweest, zo fijn! En nu was het tijd voor ultiem chillen op de bank. Met de Olympische spelen op de achtergrond vielen Jan en ik (en Teddy) samen op de bank in slaap. Dit is echt alles wat ik wilde deze zondag. En meer.

‘s Avonds aten we wat leftovers en keken we The Tinder Swindler op Netflix, wat echt een vettttt interessant verhaal is. Dikke aanrader! En daarna lekker op tijd naar bed. Of nou ja lekker… ik had echt weinig zin om te gaan slapen, omdat ik zo’n lekker relaxt weekend had gehad en niet per se uitkeek naar een nieuwe week met weer veel regeldingen. Is het idioot dat ik alweer toe ben aan vakantie, terwijl ik 4 weken geleden nog weg ben geweest? XD.

Teddy is iig altijd toe aan vakantie.

Maandag: de hele keuken vol orzo
Op maandagochtend ging evengoed toch vroeg de wekker. Tijd om weer ff de dingen te regelen die op mij liggen te wachten. Dat wil zeggen; de planning met de stukadoor delen (dit is ingewikkelder dan het nu klinkt want het is een soort puzzel om dit allemaal in elkaar te laten passen), m’n eigen planning doornemen, de planning van de warmtepomp aanscherpen en meer van dat soort weinig inspirerende doch hersencelslurpende activiteiten.

De rest van m’n maandag was gewoon een werkdag. Eentje waarop ik me bezig hield met administratie (nog zo’n inspirerende bezigheid), een campagne en ik schreef wat recepten. Veel te weinig werk voor een maandag, maar meer zat er niet in.

‘s Avonds sportte ik nog bij Robin en dat ging wonderlijk goed. En dat terwijl ik de hele dag al m’n dag niet had! Nou, in de sportschool wel. Nice Leo! Ik was echt trots.

Na het sporten kookte ik nog ff een geweldig recept voor orzo met pesto en burrata (dat recept vind je hier), maar dat ging totaal mis met orzo door de hele keuken en aangebrande pan-toestanden. Maar het eindresultaat was toch heel erg lekker. Gelukkig.

prima joh.
Check het recept hier!

Inmiddels is het dinsdag en ben ik wederom niet echt opgestaan als zonnestraaltje. Vet jammer, want ik mis m’n positieve zelf wel ff. Daarom heb ik zojuist besloten om vanavond lekker uit eten te gaan. Even wat dingen doen die alleen maar leuk zijn en ontspannend, haha. Ook goed voor Jan, die echt de drukste dagen uit z’n leven heeft. Oh man; zo’n bouwval in combi met een baan: het is een uitdaging. Maar we gaan gewoon door <3. Vanavond ff het leven vieren in een lekker restaurant.

M’n volgende dagboek verschijnt trouwens over een week pas; a.s. vrijdag ben ik namelijk de hele dag op pad voor de bouwval en daardoor heb ik geen tijd om achter m’n laptop te zitten om een blog te schrijven. Het voelt dus een beetje alsof ik na woensdag alweer vrij ben en dat idee spreekt me eerlijk gezegd wel aan. Overigens is vrij nooit écht vrij, want vrijdag gaan we naar Limburg voor materialen voor de bouwval en zaterdag en zondag staan we de tuin weer uit te graven. Maar toch.

Ik spreek je dinsdag!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *