Leo’s leven #97: veel op de bank hangen, veel regelen, de tuinplannen en nieuwe sierraden

Goedemorgen fijne mensen en welkom op vrijdag! Het is half 9 en ik heb er al een uurtje werk op zitten, omdat ik vanmiddag vroeg moet stoppen met werk. Het is namelijk tijd voor… omaweekend! <3.

Maar voordat ik afreis naar Limburg, ga ik jou nog even bijpraten over mijn afgelopen dagen. Die – toegegeven – voor een groot deel bestonden uit chillen op de bank, maar ik heb ook wat leuke meetings in de bouwval gehad, toffe podcastopnames achter de rug, lekker gekookt, veel geregeld, tuinplannen gemaakt en mezelf verwend met nieuwe sierraden. Lees je mee?

Dinsdag: een stylebook maken
Waar ik op maandag echt geen reet had uitgevoerd en alles had gecanceld die dag en me daar ook wel enigszins rot over voelde, was ik dinsdag zó blij dat ik dat had gedaan. Ik kon er echt weer helemaal tegenaan en had helemaal zin om allemaal bergen te verzetten. And so I did. Tiny mountains, dat wel. Ik ging lekker aan het werk met de podcast, schreef drie recepten uit, publiceerde m’n dagboek, editte een video voor een samenwerking. Lekker bezig Leo!

Daarna stond op mijn lijstje dat ik de taxateur moest brieven; we moesten nog een verbouwspecificatie invullen, die aan de taxateur vertelt wat er allemaal verbouwd wordt aan een huis en wat het allemaal kost. Daarnaast knutselde ik een document in elkaar om een beetje te laten zien hoe het huis eruit komt te zien als het klaar is. Een zogenaamd (lees: zelf zo genaamd) stylebook. Binnenkort deel ik de inhoud wel ff. Mocht je die nu al willen zien, dan moet je je ff aanmelden via petje.af/deverbouwing en dan krijg je toegang tot de privé instagram van De Verbouwing, waar hij al staat :).

‘s Middags dook ik de keuken in om nog een lekker receptje klaar te maken. Ik had vet veel zin in spaghetti met gehaktballen en maakte het volgens DIT recept (dit wil je).

Daarna was het tijd voor chillen op de bank. Samen met Ted ging ik ff uitrusten, want ik vind februari tot nu toe best een uitdaging. Ik vind het lastig dat het zo veel donker is, dat ik continu dingen moet regelen (zelfs als je zo op de bank ligt te chillen word ik continu gebeld door mensen die iets van me moeten; aannemers, leveranciers, etc), dat ik daardoor niet toe kom aan m’n werk, dat er van alles in m’n privé leven speelt. Het is allemaal best veel en daarom neem ik veel rust op de momenten dat ik denk; ik ben moe.

Teddy is daar overigens érg blij mee :D.

‘s Avonds brachten we zoals iedere avond nog even een bezoekje aan de bouwval. Daar staan de muren van de badkamer en babykamer opeens en het is ZO vet. Opeens kon ik in bad liggen! Oké oké, het bad is er nog niet, maar het idee begint steeds meer leven te krijgen. ZO VET.

Woensdag: de warmtepomp
Op woensdagochtend begon m’n werkdag met mails, recepten uitschrijven en een campagne live zetten. Daarna was het tijd voor een meeting in de bouwval met een warmtepomp specialist, om te bepalen waar de warmtepomp komt te staan (hopelijk op het dak) en welk type we nodig hebben.

De kans is vrij groot dat er een enorme unit in onze tuin komt te staan. Super lelijk, maar de dak-optie kan waarschijnlijk niet. Evengoed; fingers crossed!!

Daarna ging ik aan de slag met het script schrijven voor de podcast die we ‘s avonds opnamen. Het vergt altijd wat voorbereiding, maar ik vind dit echt super leuk om te doen :D.

In de middag was het tijd voor een wandeling. Het was ein-de-lijk niet super grauw weer, dus tijd om ff naar buiten te gaan.

Blije meid.

‘s Avonds namen we wederom een kijkje in de bouwval en daar begint het toilet boven echt al vorm te krijgen. VET!

En daarna was het tijd om de podcast op te gaan nemen met Janneman, maar Teddy had andere plannen…

Maar we zijn er toch lekker voor gaan zitten en namen nu voor het eerst een aflevering op met echt professionele apparatuur. En man, dat levert echt een heel groot verschil in geluid op. Het wordt zoveel beter! We namen de tiende aflevering op, die ergens in feb online gaat komen. Stay tuned!

Donderdag: de tuinplannen
Donderdag was mijn vrije dag en dat was heerlijk, maar evengoed ook druk want zoals ik al eerder schreef; ik moet toch steeds van alles regelen. Dus het was een heen en weer gewandel van de bank – waar ik lekker lang te Wordfeuden- naar de computer om de planning te checken XD. Maar goed; het is even wat het is.

Eén ding waar ik erg blij van werd; m’n nieuwe sierraden kwamen binnen. Ik ben al heel lang op zoek naar een nieuw kettinkje, sinds mijn FAVORIETE ketting met zonsondergang kapot is. Echt zó sad ben ik er van, maar ik kan gewoon echt nog geen goed alternatief vinden. Nu kreeg ik een berichtje of ik wat wilde bestellen bij Freya en daar vond ik wel een mooi kettinkje, dus toen heb ik mezelf ook meteen maar verwend met nieuwe oorbellen en een armbandje (#gekregen).

Met de code LEONIE11780 kan je met korting bestellen bij https://freyatreasures.com/. Verzending duurde bij mij lang, maar verder ben ik er wel erg blij mee :).

‘s Ochtends had ik meteen al een meeting in de bouwval, dit keer met een tuinman! We zijn langzaamaan plannen aan het maken voor wat we met de tuin willen. Eén van de dingen die we belangrijk vinden, is een biodynamische tuin; een tuin die goed is voor de bloemetjes, bijtjes en vogels. Vet gezellig! Het hoeft van mij ook allemaal niet zo strak en ik ben van het team onkruid-is-ook-een-leuke-plant, dus we namen contact op met iemand die gespecialiseerd is in natuurlijke tuinen. VET nice.

Met hem namen we de plannen door die we nu hebben voor de tuin en nu is het wachten op een offerte en advies van zijn kant. Ben benieuwd!

Ondertussen ben ik weer even achter Photoshop gekropen om de tuin zoals ik ‘m nu in m’n hoofd heb, uit te tekenen:

Hoe gezellig wordt dit? <3

Aan het einde van de middag brachten we wederom ff een bezoekje aan de bouwval om te kijken hoe ver de mannen waren gekomen. De betonvloer in de badkamer ligt! Nice!

Heel benieuwd of hier ook kattenpootjes in komen te staan.

Daarna was het tijd om te sporten; voor het eerst in anderhalve week, omdat ik steeds gecanceld had. En na het sporten was het tijd voor sushi met mezelf op de bank. Jan ging lekker uit eten met vrienden, dus ik had een avondje voor mezelf. Wat wel lekker was, want de komende dagen zit ik in een huisje met 5 kakelende vriendinnen, dus dan is alle rust van te voren welkom :D.

Inmiddels is het dus vrijdagochtend en ben ik al lekker aan het werk. We hebben zo nog een afspraak met de buren om te praten over de schutting, ik moet achter de warmtepompspecialist aan want die zou gister mailen en heeft dat niet gedaan (terwijl de tijd dringt want die warmtepomp mag echt niet te laat komen en ik word er helemaal zenuwachtig van), ik heb net al een leuke nieuwe video gepost over onze keuken, moet nog m’n mailbox legen voor ik weg ga en Jan brieven over de stukadoor die híj op zijn beurt dit weekend moet bijpraten over de planning. Druk druk druk.

Maar daarna stap ik lekker in de auto naar Limburg en ga ik een weekendje genieten met vriendinnen in een huisje met hottob, sauna en gezelligheid. Ik spreek je dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *