Leo’s leven 229: chag-dag, Bridgerton, zwemmen en de krentenbollenfase

Goedemiddag leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 28 mei. Het is een zonnige dag en we gaan samen terugkijken op de afgelopen dagen die in het teken stonden van Teddy’s verjaardag, een hele goede werkdag, een ongekend chagrijnige zaterdag, poezen knuffelen met Morris, Bridgerton, het traphekje, borrelen in de zon en het eindresultaat van Morris z’n modderkeuken. Lees je mee?

Vrijdag:
Vrijdag was Jan nog niet helemaal fit, dus zijn werkuitje ging voor hem niet door. Dat betekende dat hij de hele dag met Morris kon hangen, zodat ik fatsoenlijk aan de slag kon met m’n werkdeadlines. In maart waren m’n inkomsten minimaal en normaal verdien ik best goed, dus om een maand te compenseren moet ik nu extra hard werken. Dus ik neem veel klussen aan én ben natuurlijk in de afrondende fase van mijn e-book over babyrecepten. Je meid is dus hard aan het werk!

Deze vrijdag kon ik me écht ff goed focussen. Ik had een paar nachten slecht geslapen door de stress, dus het was belangrijk om dingen even weg te werken en uit m’n hoofd te krijgen. Ik ruimde m’n hele inbox op en voorzag iedereen van antwoord, maakte een goede planning voor de volgende week en deed nog een paar dingen in mijn e-book. Snelle klusjes die er toch voor zorgden dat er wat bulletpoints van m’n to do list verdwenen. Lekker bezig Leo!

‘s Avonds was het tijd voor een zen activiteit en dus schilderde ik twee potjes in een witte kleur met gele strepen, voor m’n Modderkeuken-project. Heeeeerlijk.

Zaterdag:
Op zaterdag werd ik SUPER chagrijnig wakker. Ik merk dat ik ff niet zo veel reserves heb en geen ruimte over heb voor begrip en chill ergens mee omgaan, haha. Dus ik werd chagrijnig wakker omdat Jan vandaag ging klussen bij een vriend, terwijl ik de hele dag alleen was met Morris. Wat natuurlijk prima en gezellig is, maar ik had behoefte aan m’n werkdingen afkrijgen óf me-time hebben en dat kreeg ik op deze manier allebei niet. En dat is prima, maar ik kon ‘t ff niet hebben. Dus; mega chag de hele dag. Of naja, tot een uur of 3. Want Morris was een enorme schat en heel makkelijk en ging keurig slapen op de momenten dat ‘t moest.

Om 3 uur had ik leuke plannen, want ik ging bij hoogzwangere vriendin Layla langs. Het was ook een beetje spannend, want ik ging voor het eerst sinds tijden weer eens alleen met Morris autorijden en dat vind ik toch altijd vrij stressvol. Dus daar zag ik ook de hele dag al tegenop. Maar! Ik hoefde maar een halfuurtje te rijden en het ging uiteindelijk best goed. Hij is een kwartier stil en gezellig geweest en heeft een kwartier gegild uit ontevredenheid, terwijl ik hem (en mezelf) probeerde te sussen met rustgevende Disneyliedjes. Medium stressvolle ervaring.

Bij Lay was het super gezellig. We hadden een uurtje om even bij te kletsen over de laatste loodjes van een zwangerschap, terwijl Morris alleen maar bezig was met haar twee katten. Wat ook echt twee schtajes zijn, hahaha.

Rond 6 uur was ik weer thuis en kwam Jan ook net thuis van een after-klus-borrel en nam hij Morris van me over. ik schonk even een wijntje voor mijn humeur en mezelf in en ben even lekker in de tuin gaan zitten in het laatste avondzonnetje. Voor welgeteld twee seconden, want toen kotste Teddy op de trap en moest ik weer aan de bak.

‘s Avonds bestelden we thuisbezorgd pizza’s (echt bijzonder smakeloze pizza’s, erg sad) en ben ik lekker op de bank gekropen met Bridgerton. Wat echt een heeeeerlijk nieuw seizoen heeft en ik ging er doorheen als een malle en toen opeens bleek dat Netflix maar een half seizoen had gelanceerd. Noujaaaa. Geen pluspunten voor mijn humeur dit. Tijd om naar bed te gaan.

Zondag:
Op zondag werd ik een stuk zonniger wakker. Het was buiten lekker weer en in mijn hoofd was de donderwolk ook opgetrokken. Heerlijk! Het was tijd voor een gezellig dagje met m’n schatjes.

‘s Ochtends gingen Jan, Morris en ik zwemmen in ‘t Heerenduinen zwembad in IJmuiden. Daarna ging Morris een lekker middagdutje doen, terwijl Jan en ik het traphekje eindelijk aan de muur hingen. Daarna ging Jan nog ff sporten en werd Morris helaas veel te vroeg wakker en hebben we gezellig samen op de 1e verdieping gechillt, want dankzij het traphekje kan hij hier nu ook gezellig rondkruipen.

Om een uur of 4 stapten we op de fiets en was het tijd voor een ritje door de stad én om op een zonnig terras neer te strijken. We hadden niet echt een plan en zijn ook nog niet zo erg thuis in kindvriendelijke borrelspots in Haarlem, maar uiteindelijk streken we neer bij Moustique. Niet de eerste plek waar je aan denkt met een kindje, maar ze hadden een lekker zonnig terras met fijne banken om op te zitten én het was er lekker rustig. En bij Moustique weet je dat je heeeerlijk kan eten, dus dat zit ook wel goed.

En boy, wat was dit heerlijk. ZO gezellig met z”n drie. En we genoten enorm van heerlijke borrelhappen en een hele lekkere wijn. En zon! En elkaar! Echt één en al heerlijkheid dit.

Rond 6 waren we weer thuis en deden we nog ene poging tot avondeten met Morris, maar aangezien hij de halve borrelplank al had geconfisqueerd bij Moustique, had die niet enorm veel trek meer. Prima, dan niet. Tijd om naar bed te gaan!

En terwijl jan Morris naar bed bracht, knapte dit moedertje even een uiltje op de bank in de zon, want het daydrinken kan ik sinds kort niet meer aan en dus viel ik heeeerlijk in slaap. Mjam!

Gelukkig maakte Jan me op tijd wakker, anders kon ik ‘s avonds niet meer slapen. En toen hebben we een chill avondje op de bank gehad met thuisbezorgd-frietjes en een nieuwe aflevering van Het Perfecte Plaatje. Lekker!

Maandag:
Op maandag werden we om half 6 wakker, want toen had Morris genoeg slaap gehad. Meine gute. Normaal slaapt ‘ie tot een uur of 7/half 8, dus dit was even next level aan een nieuwe week beginnen. Gelukkig voor mij was het Jan z’n ochtend, dus nadat ik het eerste uurtje entertainment in bed verzorgde, nam Jan het over en kon ik nog ff een klein tukkie doen. Om 9 uur zat vervolgens iedereen fris en fruitig op zijn/haar bestemming (lees; de opvang of het thuiskantoor) en konden we aan de dag beginnen.

Zoals ik me voorgenomen had in mijn vorige dagboek, begon ik m’n maandag met het plannen van m’n werk. Ik nam even ruim de tijd om m’n structuurjunkie planner in te vullen, m’n mails te checken en DM’s bij te werken. Zo kon ik lekker georganiseerd beginnen aan m’n nieuwe week.

M’n maandag was druk en awesome. Ik heb deze week veel leuke samenwerkingen op de planning, dus daar ben ik iedere dag flink wat tijd aan kwijt. Verder heb ik nog wat toffe dingen voor m’n e-book gedaan (nog één pagina ontwerpen en alle linkjes toevoegen en hij is klaar!!), maakte ik een reel over de Modderkeuken die nu helemaal af is én deed ik weekboodschappen. Lekker bezig Leo!

Om 5 uur legden we het werk neer en haalden we Morris op van de opvang, om lekker met ‘m te gaan wandelen in de buurt van Spaarndam door een weiland. Vet lekker. We liepen een uurtje en het was echt heerlijk!

Daarna dook ik de keuken in om voor Snorremans te koken – die momenteel in een krentenbollenfase zit, want hij weigert bijna al z’n avondeten (behalve zalm en broccoli) en eet dus iedere avond een krentenbol) – en daarna maakte ik nog een heerlijk maaltje van Green Chef voor ons zelf. Snor ging lekker slapen, Jan en ik keken een aflevering van Dwars door de Lage Landen (saai) ennnn daarna ben ik nog even aan het werk gegaan, terwijl Janneman het huishouden deed.

Inmiddels is het dinsdagochtend en ben ik weer lekker on top of my game, maar wel met hoofdpijn. Geen idee waar dat nou weer vandaan komt, want ik voel me vrij chill en ontspannen. Maar misschien vindt m’n lijf daar wat anders van. Ik ga in ieder geval stug door met het rocken van deze weken, wat ik met ups en downs aan het doen ben. Momenteel zit ik wel up trouwens; ik voel me goed, werk hard, ontspan op de juiste manier en ben echt als een malle aan het gaan. Ik val nog in een zwart gat als dit e-book straks af is. Maar dat zien we dan wel!

De komende dagen staan in het teken van het afronden van e-book shizzle, een etentje in Utrecht, een geweldige marktplaats-aankoop (i.v.m. een samenwerking), de nieuwe buggy ennnn verder wat ‘t leven me brengt. Zin in wel. Tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

5 reacties op “Leo’s leven 229: chag-dag, Bridgerton, zwemmen en de krentenbollenfase

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *