Leo’s leven #110: we hebben een pui, eerste meubel voor de bouwval, chagrijnig en BBQ’en

Goedemiddag leuke mensen en welkom op vrijdag. Na een heleboel zonnige dagboeken de afgelopen weken, is het vandaag tijd voor een íets somberder verhaal. Niet alleen SNEEUWT HET BUITEN (hoe dan?!), ook is m’n humeur ietwat matig. Gotta love menstrueren. Evengoed wil ik je toch bijpraten over mijn afgelopen dagen, want er is weer genoeg gebeurd. Wat dacht je van een heleboel nieuwe blogs, een nieuwe pui achter het huis (we zijn wind-dicht!!), m’n eerste keer mosselen maken, een lange wandeling in Noordwijk, klussen in de bouwval en een avondje barbecueën? Zoals ik al zei: genoeg te vertellen :D. Let’s do it!

Dinsdag: eerste beelden van de keuken
Dinsdagochtend was een lekker druk ochtendje. Ik hield me bezig met een heleboel nieuwe blogs; zo schreef ik over hotspots in Haarlem, werkte ik m’n bestel-overzicht bij en publiceerde ik een artikel over m’n favoriete hotspots aan de Nederlandse kust. Verder was ik bezig met mails en samenwerkingen en was het echt een lekkere ochtend om te werken.

Om een uurtje of 2 gingen Jan en ik nog ff naar de bouwval om een foto te maken voor een samenwerking die volgende week online komt en daarna was het tijd om te chillen als een baas.

Ondertussen kregen we de eerste beelden toegestuurd van de keuken. AAAH! Hier word ik wel heel blij van:

Na de lunch gingen we een flink stuk wandelen. Jan zit thuis en daardoor hebben we tijd om flinke kilometers af te struinen met z’n twee en omdat het zulk mooi weer is, maar ik er ook graag plek voor vrij in mijn agenda.

Vandaag op de planning: een rondje van 7 km bij Noordwijkerhout. Een hele mooie route, maar in alle eerlijkheid moet ik wel bekennen dat ‘ie toffer is over een maandje; wanneer de wereld iets meer in bloei staat.

Na een flinke wandeling was het tijd om even een bezoek te brengen aan de bouwval: we checken iedere dag hoe ver de mannen zijn met alle klussen en of we zelf nog iets kunnen doen. En terwijl Jan met z’n zusje bijpraatte aan de telefoon, schonk ik mezelf een biertje in en ging ik aan de slag met een extra laagje Isokontakt op de muur om roet te verwijderen.

‘s Avonds had ik ook nog de energie om de keuken in te duiken om voor het eerst in mijn leven mosselen te maken. En mensen kinderen, wat een werk (vooral dat schoonmaken), maar ook: wat is dit goed gelukt!! Woooow! Ik probeer het recept vandaag nog uit te schrijven. Hoop dat dat lukt!

Woensdag: we hebben een pui!
Woensdag was weer een hele toffe bouwval-dag. Al vanaf ‘s ochtends vroeg waren er echt een heleboel mensen bij ons in de bouwval aan het werk. De mannen voor de dakopbouw, ons eigen team dat de badkamer en babykamer aan het isoleren was ennnn een team van Schipper kozijnen in Ede, die vandaag de glazen pui kwamen plaatsen. In twee uurtjes tijd zat ‘ie erin en was onze woning opeens wind-dicht :D.

En zoooooooooo vet:

We zijn gegaan voor een schuifpui van Schipper kozijnen in Ede. Dit was voor ons een goed betaalbare optie en een partij waarbij we echt konden kiezen voor heel hoog glas (2.90 hoog geloof ik?). Jan wilde het liefst een harmonica pui in deze ruimte, maar die kostte €20.000, dus dat hebben we maar even aan ons voorbij laten gaan…

Woensdagmiddag deed ik ff een middagdutje. Ik slaap namelijk ietwat onregelmatig nu ik veel werk heb aan regeldingen voor de bouwval, m’n werk doorloopt, Jan thuis zit en er echt nog heel veel moet gebeuren. En ik weet wel dat het goed komt en maak me ook niet echt zorgen, maar toch word ik regelmatig midden in de nacht wakker en lig ik aan m’n aannemer te denken XD. Dus: middagdutjes zijn helemaal op z’n plek.

Daarna ging ik weer een het werk en schreef ik een blog over autorijden (binnenkort online), publiceerde ik de kortingscode van Stoov, hield ik me bezig met de badkamer-content-planning, schreef ik een voorstel voor een vloer-barter-samenwerking én beantwoorde ik alle reacties op mijn blog en social media.

‘s Avonds meetten we vriend Peter in de bouwval en gingen we ff een biertje doen daar. Zo fijn. Daarna gingen we weer naar ons huidige huis voor een lekkere barbecue-sessie. Heerlijk avondje!

Donderdag: Jan is The Best
Donderdag was mijn vrije dag en de dag dat ik na een cyclus van 46 dagen EINDELIJK ongesteld werd. Jezus wat een gezeik is die pcos soms. Kijk; het is op zich geen ramp dat m’n cyclus dit keer 46 dagen duurde en ik dus 16 dagen later ongesteld werd dan anders, maar het is wel vet kut dat je niet weet waar je aantoe bent. En dat in die 16 dagen je gevoelens alle kanten op kunnen gaan en je gewoon niet weet of je nou chagrijnig bent van jezelf of van hormoonwisseling of van de bouwval of van weet ik veel wat. En dan heb je weer een hoofdpijntje. En een buikkrampje. En dan denk je; nou dan zal ik nú toch wel ongesteld worden? En nee hoor; dan duurt het nog 12 dagen. Die onzekerheid vind ik het aller kutst aan pcos.

Goed; inmiddels dus knetter ongesteld, dus dat is ook niet per se een feest. Maar we doen het er mee.

Jan was een dikke baas want die merkte m’n bui op en zei: Leo, waar heb je zin in? En ik wist het niet. En hij wel. “Zullen we anders naar Loods 5 gaan?”. Deze man kent me zó goed. Dit is iets waar ik al-tijd blij van wordt. Schot in de roos. It’s a keeper! Op naar Loods 5.

In het nieuwe huis willen we waarschijnlijk een nieuwe bank, omdat de hoek van onze (prachtige) huidige bank precies verkeerd staat en omdat we denken dat deze bank te klein is voor het nieuwe huis… Dus ff oriënteren kan geen kwaad!
Erg verliefd geworden op dit kunstwerk van HK living

Uiteindelijk was het de bedoeling dat we alleen ff inspiratie op gingen doen, maar toen werd ik toch op slag verliefd op een meubel dat ik niet nodig heb, maar waar ik wel HEEL erg blij van werd. Het was liefde op het eerste gezicht, tussen mij en dit bijzettafeltje van gerecycled kinderspeelgoed:

Also very much a keeper.

‘s Avonds dook ik nog ff de keuken in om een gezond maaltje op tafel te zetten (fried rice) en daarna was het tijd voor…

Ultieme tijd met mezelf. Een baddersessie. En Teddy kwam ff koekeloeren hoe het met me ging:

Toen ik op ‘t punt stond om naar bed te gaan, werd ik nog even geconfronteerd met iets waar mijn humeur helemaal níets mee kon: FUCKING SNEEUW IN APRIL?! VOEL JE JE LEKKER?

Inmiddels is het vrijdag en heb ik m’n humeur weer redelijk onder controle. Ja het sneeuwt buiten: nee daar zit niemand op te wachten, maar ook: life is what you make of it. En dat betekent heus dat je af en toe kutdagen hebt en dat dat prima is, maar het betekent ook dat het soms fijn is om er dan gewoon maar wat van te maken. En dus stonden we vanochtend vroeg op, trok ik m’n skisokken aan en gingen we wandelen bij de Oosterplas. En daar was de wereld vol sneeuw (en het is nog steeds fucking april) maar het was PRACHTIG. En dat deed me echt heel erg goed.

De rest van m’n werkdag doe ik het lekker rustig aan. Lief zijn voor mezelf in drukke tijden, is precies wat ik nodig heb van mezelf. En een kruikje en paracetamol. En dan komt ‘t allemaal wel goed.

Ik spreek je dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

3 reacties op “Leo’s leven #110: we hebben een pui, eerste meubel voor de bouwval, chagrijnig en BBQ’en

  • Ha Leo,
    Ik kijk heel erg uit naar het mosselrecept! Ziet er echt fantastisch uit! En wilde je nog een tip geven: als je een cycluscomputer gebruikt (moet je elke dag onder je tong je temperatuur meten en dan geeft ‘ie aan of je vruchtbaar bent of niet) dan weet je van tevoren of je die dag ongesteld gaat worden. Je wordt namelijk alleen ongesteld als je na de eisprong (maakt niet uit of die verlaat is of niet) warm bent geweest voor een flinke periode en de temperatuur dan ineens heel erg daalt. Dus ik weet dan als ik een daling zie: later vandaag word ik ongesteld. En als ik geen daling zie weet ik dat ik er ook geen rekening mee hoef te houden. Dacht misschien heb je daar wat aan! Ik gebruik het zelf icm de symptoommethode voor anticonceptie, al 10 jaar, en heel tevreden mee. Groetjes!

  • Christine zegt:

    Hi Leo, super leuk om weer een verbouwupdate te lezen. Ik zit zelf ook in een verbouwing en dit geeft heerlijke inspiratie. Vraagje, waar komt jullie lichtstraat op de uitbouw vandaan en hoe groot is deze? (Zag hem op Facebook voorbij komen).
    Groet,
    Christine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *