Fried rice met garnalen en ei

Hoi allemaal! Vandaag heb ik eindelijk weer eens tijd om een recept uit te schrijven en wel een verrukkelijk recept voor Fried Rice. Het originele recept komt van Francescakookt.nl, omdat ik die wel vertrouw met Aziatische gerechten. Wel heb ik er een en ander aan aangepast, maar in de basis kun je nog steeds goed haar recept volgen.

Het was een onwijs lekkere maaltijd en echt een heerlijk maaltje voor een doordeweekse dag. Echt eentje die ik ga onthouden. Mjam!

Nodig voor 3 personen:
– 3 eieren
– 3 tenen knoflook
– 30ml gembersap of een theelepel verse gember
– 3 stengels bosui
– vissaus
– een handje doperwten uit de vriezer
– 1 rode paprika
– 125gr mais
– basmatirijst
Р̩̩n bakje grote garnalen
– sojasaus
– zwarte peper

Bereiding fried rice
Ik geef je een korte bereiding en kijk voor de uitgebreide omschrijving even op de website van Francesca, dat vind ik wel zo eerlijk.

Wat je doet: rijst koken en apart zetten, roerei maken en apart zetten, knoflook met bosui en paprika bakken. Mais en doperwten toevoegen, rijst toevoegen, op smaak brengen met veel vissaus, sojasaus, gember en zwarte peper. Als laatste de garnalen even meebakken. En dan de boel lang laten bakken op hoog vuur. Het enige verschil met het recept van Francesca was dat ik veel meer vissaus, sojasaus en gember heb gebruikt. Ik wilde echt dat het flink smaakvol was. Oh en veel zonnebloemolie, want je wil ook dat het echt lekker een beetje vettig is.

En de truc om dit écht lekker te maken is 1. rijst gebruiken van de dag ervoor die al gekookt is (of ‘s ochtends alvast je rijst koken) en 2. het gerecht echt op hoog vuur klaarmaken en dan niet te veel met de pan husselen, zodat je af en toe wat stukjes aan de onderkant van de pan echt bruin bakt en dan pas husselen. Mjam!

fried rice

Al met al vond ik het echt een heerlijk maaltje. Thanks voor het recept Francesca! Dit is er echt een die wij hier vaker gaan eten.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

fried rice

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *