#nachochallenge recept: zo bouw je een nacho toren

Gesponsord – Hey leuke mensen en welkom bij de #nachochallenge! Het is vandaag 21 oktober en dat betekent maar één ding: NACHO DAY! Vandaag heb ik een gruwelijk vette uitdaging voor je. Om Nacho Day te vieren ging ik samen met Santa Maria de #nachochallenge aan en ik vertel je: dit wil jij ook. Als die foto hier bovenaan de blogpost je nog niet overtuigd heeft, dan doe ik dat wel.

De Santa Maria #nachochallenge houdt in dat je een nacho toren gaat bouwen en deze samen met vrienden of familie opeet. En niet zomaar; het wedstrijdelement zit ‘m in de Jenga-toestand. Wie o wie kan een nacho eten zonder de toren om te laten vallen? Het gaat dus niet alleen om de lekkerste nacho toren ooit bouwen (hoewel dit een heerlijk en belangrijk onderdeel van de challenge is), maar óók om het samen eten en plezier maken met vrienden en familie.

Je gebruikt voor de #nachochallenge een heleboel Santa Maria producten (koop gerust het hele schap leeg haha). Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de Nacho Chips! Wist jij dat Santa Maria de enige echte heeft? Deze zijn crunchy, perfect voor in de oven én er passen lekker veel toppings op! Met deze ingrediënten zorg je ervoor dat het eindresultaat super smaakvol is én dat iedereen het lekker vindt. Natuurlijk mag je helemaal zelf weten met welke ingrediënten jij je toren opbouwt, maar ik kan mijn recept met pulled chicken en lekker veel cheddar zeer aanraden :D.

Dus stroop je mouwen op en maak je borst maar nat. We gaan aan de slag met de #nachochallenge!

Nodig voor één nacho toren (geschikt voor ongeveer 4 personen)
– Een grote zak Santa Maria Nacho Chips (475gr)
Santa Maria Dip Nacho Cheese Style
Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
– plakjes cheddar
– 1 groene paprika
– 1 rode paprika
– 400gr kipfilet (voor de vegetariërs: kies voor pulled oats, vega kip of gebakken aubergine)
Santa Maria Taco Seasoning Mix
Santa Maria Guacamole Dip Mix
– 2 avocado’s
– 50gr zure room
– zoveel jalapeños als je zelf lekker vindt

Lekker erbij:
Santa Maria Dip Mix Cheese
– 125gr zure room
– verse peterselie

Ook nodig:
– een hittebestendige koker om de toren in op te bouwen. Bijvoorbeeld een conservenblik, een beschuitbus, een keukengerei-houder of een voorraadpot. Let op dat het item hittebestendig moet zijn (120C in de oven). Heb je geen hittebestendige tool? Dan kan je de nacho’s met kaas ook eerst in de oven warm maken (op een bakplaat) en vervolgens opbouwen in het blik zodat het blik zelf niet in de oven hoeft. 

WIN!
Maak vanaf 21 oktober (Nacho Day) kans op zo’n Santa Maria Blik én een nacho pakket door mee te doen aan de winactie van @santamarianl op Instagram en facebook. Deel stories van jouw nacho toren en tag @santamarianl (en mij @lterveld) om kans te maken op de prijs.

Dit zijn de ingrediënten.

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor tot 120C.

Kook de twee kipfilets in 15 minuten gaar in een pan met kokend water. Trek de kipfilet vervolgens uit elkaar met twee vorken. Meng de pulled chicken dan met Santa Maria Taco Seasoning Mix en een scheutje olie en meng goed door elkaar.

Snijd de paprika’s in kleine stukjes en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie totdat ze een beetje bruin kleuren.

Maak guacamole door twee avocado’s fijn te prakken en te mengen met de Santa Maria Guacamole Dip Mix en zet even apart.

Maak alvast een lekkere dip voor erbij, door de Santa Maria Dip Mix Cheese te mengen met 125gr zure room. Zet dit even apart.

Nu je klaar bent met alle voorbereidingen, gaan we aan de slag met het opbouwen van de toren. Een paar tips vooraf: 1. Gebruik veel cheddar en Santa Maria Dip Nacho Cheese Style als een soort “cement” om je toren stevig te maken.
2. Maak de laagjes Nacho Chips tussendoor niet te dik, want die zijn het meest wankel en zorgen dat je toren snel omvalt (wat het Jenga-element van deze challenge wél leuker maakt, hahaha).
3. Have fun! Het belangrijkste van deze challenge is dat je samen met anderen geniet van een gezellig moment in de keuken :D. Oké. Let’s build!

#Nachochallenge

Bouw de toren als volgt op in je hittebestendige koker:
1. Nacho Chips
2. Dip Nacho Cheese Style
3. Nacho Chips
4. Chunky Wrap Salsa Mild
5. Nacho Chips
6. Plakjes cheddar en gegrilde paprika’s
7. Nacho Chips
8. Pulled chicken gekruid met Taco Seasoning Mix
9. Dip Nacho Cheese Style
10. Nacho Chips
11. Guacamole Dip Mix, zure room en jalapeños
12. Nacho Chips en cheddar

Zet de toren vervolgens 10 minuten op 120C in de oven. Haal de toren met ovenwanten uit de oven en leg een bord of snijplank op de bovenkant. Keer de toren vervolgens om op het bord. Ga met z’n allen aan tafel en probeer dan aan tafel het blik van de nacho toren af te schuiven. Blijft hij staan? VET! Neem om de beurt een hapje. Degene die de toren om laat vallen, verliest de challenge. Hoewel… Deze hele toestand is zó leuk om te doen dat er eigenlijk geen verliezers zijn ;-). Let’s nacho!

#Nachochallenge
Top de toren af met wat verse peterselie en serveer de Santa Maria Dip Mix Cheese erbij. Eet smakelijk!

Ik vond het echt een vetttttt lekkere challenge. Mijn toren bleef ook super goed staan; ik denk ook omdat die pulled chicken wel echt een lekkere stevige laag was én ik had er veel cheddar tussen gesmeerd om de boel aan elkaar te plakken, hahaha.

Je kunt qua smaak natuurlijk helemaal zelf kiezen wat je van jouw nacho challenge maakt. In plaats van pulled chicken kun je ook gekruid gehakt toevoegen of kies voor een smaakvolle vega variant waarbij je Pulled Oats op de plek van de pulled chicken plaatst of vervang gekruid gehakt door gekruide aubergine!

Ik ben enorm benieuwd naar jullie nacho challenge. Deel je ‘m online met #nachochallenge @santamarianl @lterveld? LOVE IT!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “#nachochallenge recept: zo bouw je een nacho toren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *