Zeewierburger met wasabimayo en wakame

Goedemiddag! Vandaag gaan we aan de slag met zeewierburgers! Klinkt dat aantrekkelijk? Wat mij betreft wel, maar ik kan me ook voorstellen dat je een beetje sceptisch bent.

Mijn persoonlijke favoriete zeewierburger is de Dutch Weed Burger, die sommigen van jullie wellicht wel eens hebben gegeten. Deze vega burgerunit is echter moeilijk verkrijgbaar (helemaal als je niet in Amsterdam woont) en ik was dan ook blij om te horen over een nieuwe zeewierburger; die van Olijck.

Ik maakte er een receptje mee klaar en vond het best wel geslaagd. Ben benieuwd wat jij er van vindt!

Nodig voor één burger (dit is een woordgrap): 1 broodje – 1 eetlepel mayonaise – 1/2 theelepel wasabi – een pluk wakame (zeewiersalade) – 1x Olijck zeewierburger met witte bonen en venkel – 3 plakjes komkommer

Snijd het broodje doormidden en bak de binnenkant even in een droge koekenpan, totdat hij een beetje knapperig en bruin is.

Bak vervolgens de burger warm en knapperig in een laagje olijfolie. Er hoeft niets gaar te worden, dus dat scheelt tijd. In een minuut of 3 ben je wel klaar.

Maak ondertussen wasabimayonaise door de mayo te mengen met de wasabi. Smeer je broodje in met wasabimayonaise. Mag op beide helften.

Beleg je broodje met plakjes komkommer en de burger. Top af met wakame (zeewiersalade) en de tweede helft van het broodje. Klaar!

PRIMA maaltijd. Ik vond het echt lekker, maar de burger haalt het niet bij de Dutch Weed Burger. De smaak is echter wel gewoon goed; het smaakt niet echt naar witte bonen of venkel of zeewier, maar het is wel lekker. Qua structuur vond ik het een klein beetje stamppot-achtig (raar), maar dat komt natuurlijk door de witte bonen.

Alle smaken bij elkaar vond ik het echt een lekkere burger. Prima keuze dus!

Overigens is dit natuurlijk niet genoeg als avondmaal; ik zou er nog lekker frietjes bij maken of een salade ofzo… Enjoy (die fritejes, niet de sla)!

Wat denk je er van: uitproberen of laat je ‘m aan je voorbij gaan?

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK? Op dat laatste kanaal zit ik bijna op 100.000 volgers. Doe je gezellig mee?

Mijn derde boek komt bijna uit…
Van mijn eerste twee boeken zijn er al meer dan 15.000 verkocht en binnenkort komt boek 3 uit! Bestel mijn eerste of tweede boek op Bol.com of koop ‘m bij de Bijenkorf/Bruna/Ako. Stel het niet te lang uit, want er is een kans dat we niet gaan bijdrukken en dan is op echt op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *