Wraps met zalm, avocadodip, rauwe prei en paprika

Goedenavond lezers! Ik zit me toch een partij heerlijk te genieten thuis! Vandaag ging ik naar Marcom14, het marketing en communicatie-event dat jaarlijks plaatsvindt in de Rai. En normaal vind ik dat heel interessant, maar vandaag viel ‘t een beetje tegen. Maarrrrr, bij de eerste lezing die ik bijwoonde, over enthousiasme in je bedrijf (dit leek mij op ‘t lijf geschreven ;-)) werd een filmpje van Queen vertoond. AWESOME. En sinds ik vorige week heb gelezen dat Queen dit jaar met een nieuw album met oud materiaal gaat komen, ben ik blij!! En dus helemaal in Queen-modus heb ik vanavond twee liveconcerten gekeken, van Queen, op youtube. VET heerlijk. En nu heb ik m’n Sonos aangezet en zit ik weer even te genieten van Coldplay, omdat ik door het laatste dramatisch slechte album, een beetje vergeten ben waarom ik ook alweer fan ben. Maar, daar is Politik, ik weet weer waarom ze geweldig zijn :). Oh en heb je wel eens de akoestische versie van Swallowed by the sea gehoord? MEN, wat fijn, ondanks dat ‘t niet de hele tijd gigantisch zuiver is.

Anywayyyyy dit is heel veel geklets over muziek, maar ik wil je eigenlijk gewoon vertellen over mijn avondeten van vanavond. Wat heerlijk was. Ik maakte wraps met zalm en avocado. En kocht dit keer een zalmstaart bij AH, dat was goedkoper dan zalmfilet en ik heb het nog nooit eerder bij AH zien liggen én ik heb geen flauw idee wat het is. Behalve dat ik natuurlijk ook logisch kan redeneren dat ‘t wel eens de staart van een zalm zou kunnen zijn (hier zo’n gloeilampje boven m’n hoofd). Maar nou ja, ik vond het verrassend. Overigens smaakte het echt totaal hetzelfde als zalmfilet van AH.

Nodig voor één persoon: 3 van die mini wrapjes – 1 avocado – 1 teentje knoflook- 2 eetlepels zure room – 1/2 rode paprika – 225gr zalm 
en eventueel: 1 ‘plakje’ prei, beetje verse peterselie, 1 limoen

Ik maakte de uitgebreide versie, maar volgens mij is dit gerecht ook al prima met alleen de eerste 6 ingrediënten en water peper & zout.
Maak de avocadodip door een avocado te prakken, dit te mengen met een uitgeknepen teen knoflook en de zure room. Snij je paprika in reepjes en bak in olijfolie tot er bruine randjes aan komen. Bak daarna de zalm op hoog vuur, eerst de kant met nog vel eraan en na 2-3 minuutjes keer je om om de andere kant te bakken. Het mag een beetje roze blijven binnenin. Verwarm de miniwraps in de magnetron (3 stuks 600 Watt 1 minuutje). Smeer de avocadodip op je wrap, leg de paprika er op, doe er eventueel wat peterselie op en eventueel een beetje prei. Bij de ingrediënten schreef ik dat je een plakje prei nodig hebt, je snijdt als het ware een plak prei af, een laag prei. En snijdt die weer in dunne reepjes. Rauw dus! En die leg je tussen je wrap. Je kunt eventueel ook een bosuitje nemen, dat kauwt makkelijker maar lijkt er qua smaak redelijk op. Leg ook de zalm in je wrap en knijp er eventueel een beetje limoensap over uit. Klaar!

Ik vond het echt héél erg lekker. Heel smaakvol. De avocadodip was echt een dip met voor de verandering eens meer zure room dan avocado, maar dat maakte ‘t heerlijk fris. En de zalm was echt goed gelukt, lekker knapperig van buiten, maar mals van binnen. Mmmmmm!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Wraps met zalm, avocadodip, rauwe prei en paprika

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *