Wortel-rodebietenstamppot met een kabeljauwburger

Goedenavond! Vanavond heb ik lekker op tijd gegeten, omdat ik voor het eerst in een LANGE tijd, weer eens ga sporten vanavond:) Ik at een stamppotje met rode bieten en wortel en het is gebaseerd op dit recept.

Je kookt een handje worteltjes in 10 minuten gaar en je bakt de kabeljauwburger 15 minuten in de oven (180C). Ondertussen maak je een puree van aardappelpuree (water+zakje), gesneden rode bieten (uit pot) en als de worteltjes gaar zijn, stamp je die er ook doorheen. Breng de puree op smaak met citroensap, zout en peper. Dan doe je bij het opdienen nog een flinke lepel Griekse Yoghurt gemengd met geroosterd sesamzaad bij je puree. En dan kun je lekker gaan eten!

Ik vond het echt behoorlijk lekker. De stamppot smaakt vooral naar bietjes, maar is heel lekker in combi met de zurige Griekse Yoghurt en de vis! Dat was ‘t voor vanavond. Ik ga sporten 😎 Byebye!

Misschien vind je dit ook lekker:

Rode bietjes uit de ovenKabeljauwburgers
Preistampootje

2 reacties op “Wortel-rodebietenstamppot met een kabeljauwburger

  • Claudia zegt:

    Dit heb ik ook gehad! Alleen maakten wij het voor 6 personen en waren de burgers op, dus namen wij gewone kabeljouw. Die wilde ik er in stukjes door doen, maar vriend nam dat 'jes' te letterlijk op. De aardappels, wortelen en bietjes werden in dezelfde pan gekookt, en de aardappelen ook nog veel te lang waardoor afgieten onmogelijk was.
    Resultaat, soeperige prak met hier en daar een vleugje vis. (proberen minder soeperig te maken met bloem.. maarja is geen wondermiddel)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *