Gisteren tijdens het koken plaatste ik deze foto op Facebook, met de vraag: Rara, wat is het? En nu dan (eindelijk…) het antwoord: pakketjes met geroosterde bietjes. En natuurlijk at ik vegetarisch ivm Meat Free Monday.
Je snijdt 1,5 voorgekookte biet (AH) en een halve rode ui in blokjes en legt dit op een stuk aluminiumfolie. Daarover strooi je een half zakje gedrooge tijm en 1 eetlepel gemalen komijn. Brokkel er flink wat feta kaas overheen, bestrooi met peper&zout en druppel er wat olijfolie overheen. Dan vouw je de aluminiumfolie als een toffee dicht (dus aan twee kanten draai je ‘m dicht), maar laat ‘t aan de bovenkant open. Dit gaat 30 minuten op 225C in de oven. Ondertussen kun je dan aardappelen koken en opbakken met rozemarijn. Als alles klaar is kun je de aluminiumpakketjes gewoon op het bord serveren; dat staat leuk en scheelt in de afwas (je bord wordt zo minder vies, houden we van, toch?).
Ik vond het lekker maar ik had een beetje teveel komijn erdoor gedaan (maar dat heb ik in bovenstaand recept al aangepast).
Vanavond ga ik iets Turks eten, nav een reactie van een paar dagen geleden. Tenminste als je een maaltijd van Knorr Wereldgerechten ‘echt Turks’ kan noemen. Nu ik ‘t over Turks eten heb, ik krijg ook opeens zin in een Turkse pizza…
Tot straks!
SophieSweetVintage zegt:
Mmm… ik heb dit recept pas geleden ook gemaakt met verse bietjes uit de moestuin! Gekookt vind ik ze namelijk niet lekker dus ik zocht een apart recept. Vond het echt super!
leonie zegt:
Ooooh wat leuk dat je een moestuin hebt!! Heb je ze toen nog wel voorgekookt voordat je ze in de oven deed? Lekker he 🙂