Vega: Pakketjes met geroosterde bietjes en feta

Gisteren tijdens het koken plaatste ik deze foto op Facebook, met de vraag: Rara, wat is het? En nu dan (eindelijk…) het antwoord: pakketjes met geroosterde bietjes. En natuurlijk at ik vegetarisch ivm Meat Free Monday.

Je snijdt 1,5 voorgekookte biet (AH) en een halve rode ui in blokjes en legt dit op een stuk aluminiumfolie. Daarover strooi je een half zakje gedrooge tijm en 1 eetlepel gemalen komijn. Brokkel er flink wat feta kaas overheen, bestrooi met peper&zout en druppel er wat olijfolie overheen. Dan vouw je de aluminiumfolie als een toffee dicht (dus aan twee kanten draai je ‘m dicht), maar laat ’t aan de bovenkant open. Dit gaat 30 minuten op 225C in de oven. Ondertussen kun je dan aardappelen koken en opbakken met rozemarijn. Als alles klaar is kun je de aluminiumpakketjes gewoon op het bord serveren; dat staat leuk en scheelt in de afwas (je bord wordt zo minder vies, houden we van, toch?).

Ik vond het lekker maar ik had een beetje teveel komijn erdoor gedaan (maar dat heb ik in bovenstaand recept al aangepast).

Vanavond ga ik iets Turks eten, nav een reactie van een paar dagen geleden. Tenminste als je een maaltijd van Knorr Wereldgerechten ‘echt Turks’ kan noemen. Nu ik ’t over Turks eten heb, ik krijg ook opeens zin in een Turkse pizza…

Tot straks!

2 reacties op “Vega: Pakketjes met geroosterde bietjes en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *