Goedenavond lezers! Ik moet jullie vertellen dat ik het haat als mijn eten één kleur heeft. Of nouja, vooral als mijn eten alleen geel is. Of oranje. Het is saai, lijkt stom en is vaak ook nog eens niet de meest voedzame maaltijd. Vandaag at ik heel gelig, zoals je op de foto ziet. Lelijk! En ook nog eens niet geweldig lekker. Ik maakte een kip cordonbleu (getsie!) met witlof met ham en kaas (waarom wilde de kaas niet smelten?!) en gebakken aardappeltjes. Die voor de verandering eens lukte!
Nodig voor één persoon: 100gr aardappeltjes – 3 stronkjes witlof – 2 plakken schouderham – 1 plak jonge kaas (of geraspte kaas) – beetje paneermeel – 1 kip cordonbleu
Snij het kontje van de witflof af en kleed ‘t stronkje uit (erotiek in de keuken, oehoeeeh!). Doe de witlofblaadjes in een pan en kook dit in 5-10 minuutjes gaar. Je begint ze wel te ruiken in de keuken, toen vond ik ze klaar. Giet de blaadjes af en leg ze in een ingevette ovenschaak. Leg er ham, kaas en paneermeel op en zet dit 10-15 minuten in de oven op 180C. Om raadselachtige redenen wilde mijn kaas niet smelten, dus neem niet de AH basic jonge kaas plakken als je gesmolten kaas wil. En dat wil je. Ondertussen bak je de aardappeltjes met weinig boter in een koekenpan op laag tot middel vuur. Dit duurde bij mij een minuut of twintig. Op het laatst deed ik ‘t vuur wat hoger om de aardappeltjes mooi bruin te laten kleuren. De kip cordonbleu kun je in de pan bakken, maar maakte ik in 20 minuten in de oven klaar, samen met de witlof.
Het was een kleurloze, kazige maaltijd en ik zou het niet snel nog eens in deze combi eten. Die kip cordonbleu vond ik echt heel smerig. Wat voor kaas gaat daar in?! Volgens mij kun je het geen kaas noemen, getverderrie. Die kip roomkaascordonbleus zijn veel lekkerder! En ik vond het ook gaar dat de kaas over m’n witlof niet wilde smelten. Raar spul. Ik hou niet eens echt van kaas.
Niet zo’n geslaagde maaltijd dus dit keer. Maar wellicht vindt iemand anders het wel verrukkelijk. Zo heb ik een cheese-loving vriendinnetje die voor deze maal misschien wel een moord zou doen. Ik niet.
Morgen ga ik lekker rijst met kip kerrie eten, maar dan op een leuke exotische manier met drie verrassende ingrediënten. Tot dan 🙂
Misschien vind je dit ook lekker:
Miriam zegt:
Kant en klare cordon bleu? Nooit gegeten. Die dingen maak je in nog geen 10 minuten zelf, met heerlijke ham en kaas 🙂
leonie zegt:
Tell me! Hoe maak jij ze zelf?
Anoniem zegt:
Ik rol de witlof altijd in de ham en dan naast elkaar in de oven en bestrooi het dan met oude geraspte kaas (geeft veel meer smaak dan jonge kaas). Paneermeel zou ik trouwens zelf weglaten.
leonie zegt:
Ja, zo doe ik het eigenlijk ook normaal, maar probeerde nu eens anders.. Paneermeel vind ik wel een lekere toevoeging! Is het iets minder weeig..
Anoniem zegt:
Haha ja ik heb dat ook gemerkt met die plakken kaas, lijkt op plastic… Maar als je van dezelfde kaas een stok (blok) koopt en zelf plakjes schaaft of m raspt dan smelt t wel! Is ook goedkoper 😉 En als je lui bent koop dan geraspte AH Basic kaas die smelt ook :p
leonie zegt:
Inderdaad, net plastic!
Anoniem zegt:
Serieus, ik zag de foto en dacht, dit moeten wel AH basic jonge kaas zijn. Zo smerig, en smelt inderdaad voor geen meter. Bleh!
leonie zegt:
Hahahaha!
Anoniem zegt:
De goedkopere kaasplakjes smelten nooit.. die van de lidl ook niet
leonie zegt:
Ik heb het gemerkt! Had juist gedacht dat die wel zouden smelten…