Joehoiii! Gisteren had ik het al de hele dag onwijs in m’n rug.. Dikke nekpijn en ik liep krom als een omaatje, grrr. Maar dat mocht de pret van een fatsoenlijk avondmaal op tafel zetten, niet drukken. En it didn’t! Ik maakte vandaag canellonis en hief, vanwege de rugpijn, mijn AH-boycot op. (Ik wilde echt niet omrijden met de tram om m’n boodschappen bij jumbo te doen, terwijl ik niet rechtop kon lopen). Overigens at ik gisteren uiteraard vegetarisch want het was meat free monday!
Nodig voor twee personen: 2 handen verse spinazie – 100gr champignons – 2 tomaten – 125gr mozzarella – een beetje Grano Padano – canellonis (maar liever verse lasagnebladen) – 1 teen knfolook – 1 eetlepel oregano – 125 gr ricotta – 30 gr pijnboompitten
Je roostert de pijnboompitten in de pan zonder olie en zet ze even apart. Dan wok je de champignons 3 minuutjes in olijfolie en ook die zet je weer apart. Dan wok je de spinazie met olijfolie en een teen knoflook in de pan tot het slinkt. Voeg dan de sneden tomaat toe en doe de champignons en pijnboompitten er weer bij. Voeg oregano toe en wok eventjes. Doe er vervolgens de ricotta bij en laat het op laag vuur even lekker pruttelen. Vet ondertussen een ovenschaal in. Haal de pan van het vuur en vul de canellonis met de saus. Dit is echt een kutklus, dus ik raad aan om ipv canellonis gewoon verse lasagne te gebruiken en die in te rollen (in dat geval hoeft ‘t maar 20 minuten in de oven). Als alle canellonis gevuld zijn, doe je de overige saus over de rolletjes. Doe een KLEIN beetje water in de ovenschaal, zodat de rolletjes makkelijker gaar worden in de oven. Strooi er wat grano padano over en zet het 35 minuten in de oven. Daarna doe je er wat mozzarella op en je zet ‘t nog 5 minuten op 180C. Daarna ben je klaar!
Het was veel werk, met veel ingrediënten en was ook geen goedkope maaltijd. Wel was het erg lekker, maar toch haalt dit het nog steeds niet bij de romige spinazielasagne die ik eens at. En die ik sinds dien altijd nog eens probeer na te maken op een andere manier. Maar goed, erg lekker, erg prijzig maar ook erg weinig afwas. Dat was m’n maaltje van vandaag!
Misschien vind je dit ook lekker:
Celine zegt:
Hey,
Ik ga dit zaterdag maken als hoofgerecht tijdens een dinertje bij mij thuis voor de vrienden.
Ik vroeg me enkel af, als ik zelf de lasagnebladen maak, moet ik die dan ook al volledig koken voor ze de oven in gaan of hoe werkt dit?
Alvast bedankt!
leonie zegt:
Wat een goeie vraag:D Ik denk dat je ze heel even zelf moet koken. Maar echt max 1 tot anderhalve minuut. Je kunt trouwens ook heel lekkere verse lasagne gewoon kopen in de supermarkt!
Celine zegt:
Bedankt voor het antwoord, ik zal het eerst eens testen dan voor zaterdag. Geweldige recepten op je blog hier trouwens!
leonie zegt:
Dank je Celine 🙂 Ben benieuwd hoe 't gaat worden! Laat je het weten?
Celine zegt:
Ik laat het je zeker weten!
Celine zegt:
Ik was geheel vergeten om je te zeggen hoe het gegaan is! Ik heb zelf de lasagnebladen gemaakt (eerste keer en meteen gelukt, applausje voor mezelf), ik heb ze niet meer gekookt voor ik ze samen met de saus enzo de oven instak, heb gewoon een héél klein beetje water erbij gedaan en het is prima gelukt, ze waren perfect gaar (y) Heerlijk recept!
leonie zegt:
Top, goed om te horen 😀
Renske zegt:
Heb even gemist waarom je de appie boycot?
leonie zegt:
inmiddels niet meer, maar ik vind AH gewoon geen toffe supermarkt:P En de druppel die de emmer deed overlopen was dat ik als 23 jarige (en er echt niet jonger uitziend) ik geen fles rode wijn mee kreeg bij het afrekenen omdat ik mn id niet bij me had (had alleen pinpas mee). 😛
Anoniem zegt:
Mee eens! Je blog is eerlijk en inspirerend. Ik krijg er kookzin van 😀
leonie zegt:
ook voor jou; heel leuk om te horen 😀
Anoniem zegt:
'Dit is echt een kutklus'
Kijk, dát lees je in van die perfecte overgestylede kookboeken niet, en daarom vind ik deze blog zo leuk! Geschreven door een normaal mens dat het ook niet altijd even in een handomdraai doet 🙂 Het recept klinkt lekker! Ik ga het ook eens proberen (maar dan met verse lasagnebladen).
leonie zegt:
Aww dat vind ik echt heel leuk om te horen 🙂 En verstandig dat je voor verse lasagne gaat hahaha!
Anoniem zegt:
hefde op/hief op? 😉
leonie zegt:
hahaha whauw, goeie spelfout. thanks!