Vega: Canellonis met spinazie, ricotta, pijnboompitten, champignons, tomaat, Grano Padano en mozzarella

Joehoiii! Gisteren had ik het al de hele dag onwijs in m’n rug.. Dikke nekpijn en ik liep krom als een omaatje, grrr. Maar dat mocht de pret van een fatsoenlijk avondmaal op tafel zetten, niet drukken. En it didn’t! Ik maakte vandaag canellonis en hief, vanwege de rugpijn, mijn AH-boycot op. (Ik wilde echt niet omrijden met de tram om m’n boodschappen bij jumbo te doen, terwijl ik niet rechtop kon lopen). Overigens at ik gisteren uiteraard vegetarisch want het was meat free monday!

Nodig voor twee personen: 2 handen verse spinazie – 100gr champignons – 2 tomaten – 125gr mozzarella – een beetje Grano Padano – canellonis (maar liever verse lasagnebladen) – 1 teen knfolook – 1 eetlepel oregano – 125 gr ricotta – 30 gr pijnboompitten

Je roostert de pijnboompitten in de pan zonder olie en zet ze even apart. Dan wok je de champignons 3 minuutjes in olijfolie en ook die zet je weer apart. Dan wok je de spinazie met olijfolie en een teen knoflook in de pan tot het slinkt. Voeg dan de sneden tomaat toe en doe de champignons en pijnboompitten er weer bij. Voeg oregano toe en wok eventjes. Doe er vervolgens de ricotta bij en laat het op laag vuur even lekker pruttelen. Vet ondertussen een ovenschaal in. Haal de pan van het vuur en vul de canellonis met de saus. Dit is echt een kutklus, dus ik raad aan om ipv canellonis gewoon verse lasagne te gebruiken en die in te rollen (in dat geval hoeft ‘t maar 20 minuten in de oven). Als alle canellonis gevuld zijn, doe je de overige saus over de rolletjes. Doe een KLEIN beetje water in de ovenschaal, zodat de rolletjes makkelijker gaar worden in de oven. Strooi er wat grano padano over en zet het 35 minuten in de oven. Daarna doe je er wat mozzarella op en je zet ‘t nog 5 minuten op 180C. Daarna ben je klaar!

Het was veel werk, met veel ingrediënten en was ook geen goedkope maaltijd. Wel was het erg lekker, maar toch haalt dit het nog steeds niet bij de romige spinazielasagne die ik eens at. En die ik sinds dien altijd nog eens probeer na te maken op een andere manier. Maar goed, erg lekker, erg prijzig maar ook erg weinig afwas. Dat was m’n maaltje van vandaag!

Misschien vind je dit ook lekker:


15 reacties op “Vega: Canellonis met spinazie, ricotta, pijnboompitten, champignons, tomaat, Grano Padano en mozzarella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *