Voorbereiden op het leukste festival van Noord Nederland

Goedenavond leuke mensen! Ik kreeg deze week – op vakantie- een persbericht binnen over het leukste festival van Noord Nederland: Welcome to the village (WTTV). Ze hebben een knettervette headliner aangekondigd en als je wil weten wie o wie, dan moet je nu meteen naar beneden in deze blogpost gaan. Maar voordat ik je ga vertellen welke vette band er op het hoofdpodium van het leukste festival van het Noorden zal spelen, wil ik je voorbereiden op WTTV. Niet dat dat nodig is, maar zo komen we vast in de stemming. Woehoe! Want ja: ik ben er dit jaar weer bij. Jij toch ook? (Antwoord: JA).

1. Zo veel nieuwe muziek
WTTV is wat mij betreft een van de leukste festivals van de zomer. Ik ga met mijn vriendengroep standaard ieder jaar er naartoe en onze groep wordt steeds groter. En dat is niet voor niets: het is er zó chill, gezellig en tof. WTTV draait om muziek van artiesten die je misschien nog niet kent (van rock tot klassiek en pop tot techno). Ik ontdekte er in mijn eerste jaar The Villagers en luister deze muziek nog wekelijks. Tof ook: van te voren heb je weinig verwachting, omdat je misschien niet alle artiesten al kent, maar dat maakt het juist zo leuk; je ontdekt nieuwe muziek!

2. De locatie is top
Welcome to the village vindt plaats in de buurt van Leeuwarden op een recreatiegebied. Dat betekent ten eerste dat je in the middle of nowhere bent, want compleet bijdraagt aan de magische festivalbeleving en ten tweede dat je OP EEN RECREATIEGEBIED bent. Super ruim, in de natuur, met strandjes, bosjes en wijdgestrekte grasvelden. Love it!

3. Het eten is TOP
Lekker eten kun je zéker op Welcome to the village. Van de beste hotdogs van Nederland (namens ondergetekende en haar vriendengroep) tot crème brulée, stroopwafels, hamburgers, pizza’s, stamppotjes en sushi. En meer!

4. Het drinken is nog beter
Eén van de aller fijnste dingen aan WTTV vind ik het drinken; ze hebben er een apart strandje waar je drank uit GLAS kunt drinken. Lekkere wijnen uit mooie glazen en vooral: speciaalbieren uit glas. YES. Dit wil ik! Oh en voor de nonalcoholischemensen: vorig jaar stond er een limonade kraampje met de lekkerste limo op aard. Mjam!

5. Op vakantie in eigen land
Welcome to the village vindt plaats van 21 t/m 23 juli en dat betekent dat het volop hoogseizoen is en meestal verrukkelijk weer in Nederland. Je ontloopt een dure vakantie in het buitenland en geniet van een paar daagjes vakantie in eigen land. En over vakantie in eigen land gesproken…

6. Kamperen was nog nooit zo leuk
Je kunt op de camping van Welcome to the village tipi’s huren voor meerdere personen. Natuurlijk kun je ook gewoon je eigen tentje meeslepen, maar hoe relaxt is het dat er al een minihuisje voor je klaarstaat, met een bedje gespreid en waar jij alleen nog (met of zonder Indianentooi) binnen hoeft te stappen? Je kunt met je hele groep in de tipi bivakkeren en het schijnt vet gezellig te zijn. Doen!

7. Welcome to the Village is lekker betaalbaar
Voor drie dagen inclusief camping betaal je €105 euro. Dat is €35 per dag. Vind ik goed te doen. Helemaal als je je bedenkt wat voor artiesten er staan…

8. En de headliner is…
Franz freaking Ferdinand! Franz wie? Franz die! Ik heb vet veel zin om los te gaan op Take me out of andere snoeiharde nummers van deze band. Maar ook naar de rest van het muziekprogramma ben ik benieuwd. Voorgaande jaren ging ik los op Typhoon, cocoonde ik bij Remy van Kesteren en ontdekte ik Jake Isaac, waarvoor je inmiddels nooit meer een kaartje kunt krijgen omdat hij alleen maar uitverkochte shows speelt. Kortom: het muziekprogramma is goed. Hier moet je naartoe.

Ik ben er weer bij. Zie ik jou ook dit jaar op Welcome to the village? JA.

(fotocredits: Ruben van Vliet)

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *