Vis & 4ProductenChallenge: Zalm met roomkaas in bladerdeeg, met spinazie

Goedenavond! Oh oh oh, vanavond heb ik behoorlijk lekker gekookt, al zeg ik het zelf. Ik ging eten bij vriendin Annet en wilde iets lekkers voor dr maken. Tegelijkertijd had ik buikpijn en wilde ik dus niet te lang in de keuken staan… Op de fiets vanochtend naar werk, JA dan denk ik vast na over m’n avondeten, bedacht ik dat ik wel weer eens iets met roomkaas kon maken. En omdat ik vriendin Annet eens met een sushi-date ongeveer vijf lappen zalmfilet naar binnen zag werken, bedacht ik dat ik wel eens iets met zalm en roomkaas kon maken. Het werd of pasta met roomkaas, broccoli en zalm, óf zalm met roomkaas in bladerdeeg met spinazie. Annie koos dat laatste. Oh, en let op! Voor dit recept, dat er best chic uit ziet op de foto (toch?) heb je maar vier ingrediënten nodig. Awesome!

Nodig voor twee personen: vier plakjes bladerdeeg – 2 zalmfilets (175gr pp) – roomkaas met kruiden (Euroshopper) – 300gr spinazie (eventueel: ei en paneermeel)

Je laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. De zalm snij je voorzichtig door de lengte open, je smeert er lekker veel roomkaas tussen en dan klap je ‘m weer dicht. In het bladerdeeg prik je wat gaatjes met een vorkje. Leg daarop de zalm en dek af met een tweede plakje bladerdeeg. Vouw dit dan mooi om de zalm zodat ‘ie op alle plekken bedekt is. Aan de zijkantjes hou je wat deeg over; dit kun je er aan houden of er af snijden. Leg de bladerdeegpakketjes dan in de ovenschaal en bak ze in een voorverwarmde oven op 200C in 25-30 minuten gaar. Twee tips waarbij je extra ingrediënten nodig hebt: #1 smeer een eitje over het bladerdeeg zodat ‘ie mooi goudbruin kleurt in de oven, #2 strooi een flinke laag paneermeel in de ovenschaal en leg je bladerdeegpakketjes daarop, zodat het vocht dat er uit kan komen, niet je bladerdeeg sompig maakt, maar in het paneermeel gaat zitten. Dat laatste deed ik! Die eerste tip obviously niet, want mijn bladerdeeg was behoorlijk pips. Arm ding.

Maar! Het was een hele lekkere maaltijd! En hoewel je bord er een beetje leeg uitziet, vult het toch wel enorm. Oh ik vergeet heelmaal te zeggen dat je natuurlijk de spinazie nog even moet koken ( 4 minuutjes) en met eventueel wat peper en paneelmeel, naast de zalm moet serveren.

Al met al heel erg heerlijk. En Annie vond ‘t ook lekker 🙂 Wiehoe! Overigens is deze maaltijd dus echt te makkelijk klaar te maken en ziet het er toch best wel tof uit? Leuk voor een etentje als je iemand moet impressen misschien:)

Nog meer leuks: we aten ook een lekker toetje en daar ga ik zo over bloggen. Tot zo?

Misschien vind je dit ook lekker:


19 reacties op “Vis & 4ProductenChallenge: Zalm met roomkaas in bladerdeeg, met spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *