Goedenavond! Oh oh oh, vanavond heb ik behoorlijk lekker gekookt, al zeg ik het zelf. Ik ging eten bij vriendin Annet en wilde iets lekkers voor dr maken. Tegelijkertijd had ik buikpijn en wilde ik dus niet te lang in de keuken staan… Op de fiets vanochtend naar werk, JA dan denk ik vast na over m’n avondeten, bedacht ik dat ik wel weer eens iets met roomkaas kon maken. En omdat ik vriendin Annet eens met een sushi-date ongeveer vijf lappen zalmfilet naar binnen zag werken, bedacht ik dat ik wel eens iets met zalm en roomkaas kon maken. Het werd of pasta met roomkaas, broccoli en zalm, óf zalm met roomkaas in bladerdeeg met spinazie. Annie koos dat laatste. Oh, en let op! Voor dit recept, dat er best chic uit ziet op de foto (toch?) heb je maar vier ingrediënten nodig. Awesome!
Nodig voor twee personen: vier plakjes bladerdeeg – 2 zalmfilets (175gr pp) – roomkaas met kruiden (Euroshopper) – 300gr spinazie (eventueel: ei en paneermeel)
Je laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. De zalm snij je voorzichtig door de lengte open, je smeert er lekker veel roomkaas tussen en dan klap je ‘m weer dicht. In het bladerdeeg prik je wat gaatjes met een vorkje. Leg daarop de zalm en dek af met een tweede plakje bladerdeeg. Vouw dit dan mooi om de zalm zodat ‘ie op alle plekken bedekt is. Aan de zijkantjes hou je wat deeg over; dit kun je er aan houden of er af snijden. Leg de bladerdeegpakketjes dan in de ovenschaal en bak ze in een voorverwarmde oven op 200C in 25-30 minuten gaar. Twee tips waarbij je extra ingrediënten nodig hebt: #1 smeer een eitje over het bladerdeeg zodat ‘ie mooi goudbruin kleurt in de oven, #2 strooi een flinke laag paneermeel in de ovenschaal en leg je bladerdeegpakketjes daarop, zodat het vocht dat er uit kan komen, niet je bladerdeeg sompig maakt, maar in het paneermeel gaat zitten. Dat laatste deed ik! Die eerste tip obviously niet, want mijn bladerdeeg was behoorlijk pips. Arm ding.
Maar! Het was een hele lekkere maaltijd! En hoewel je bord er een beetje leeg uitziet, vult het toch wel enorm. Oh ik vergeet heelmaal te zeggen dat je natuurlijk de spinazie nog even moet koken ( 4 minuutjes) en met eventueel wat peper en paneelmeel, naast de zalm moet serveren.
Al met al heel erg heerlijk. En Annie vond ‘t ook lekker 🙂 Wiehoe! Overigens is deze maaltijd dus echt te makkelijk klaar te maken en ziet het er toch best wel tof uit? Leuk voor een etentje als je iemand moet impressen misschien:)
Nog meer leuks: we aten ook een lekker toetje en daar ga ik zo over bloggen. Tot zo?
Misschien vind je dit ook lekker:
Ilse zegt:
Hoi,
Moet ik mijn ovenschaal nog invetten eerst ?
Thnx voor je reactie.
En zal zoete aardappel friet hier lekker bij zijn?
Anoniem zegt:
We hadden een halve zak spinazie en een half bakje kruidenroomkaas over, dus dit was het perfecte recept voor vanavond. We hebben ervan genoten! Tip voor een licht bijgerechtje dat het ietwat-leeg-lijkende bordje mooi aanvult: champignons gevuld met een restje roomkaas de laatste 10/15 minuutjes bij de zalm in de oven.
Marleen1302 zegt:
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1240486_673132722698500_961469244_n.jpg
Was echt heerlijk! Ookal ziet het er wel een stuk anders uit haha
leonie zegt:
Ziet er heerlijk uit!!
Sam! zegt:
Jammie, heb het daarnet ook eens uitgetest en vond het echt lekker! Had eigenlijk wel zin in patatten dus heb er nog wat bij gebakken 🙂 En tip n°1 heb ik met enkel het eigeel gedaan waardoor het er best wel goed uit zag!
Dank voor de inspiratie (in tijden van nood!)
https://www.dropbox.com/s/b7p5jevh8s1ffxx/zalm.jpg (niet zo'n mooie foto als degenen die jij trekt, maar het was ook maar snel snel gewoon ter illustratie..)
leonie zegt:
Wooooow Sam wat ziet jouw bladerdeegpakketje er goed uit!!!
Sam! zegt:
dankjewel! Ik was ook blij verrast toen ik de oven open deed 🙂
Simone zegt:
Was echt heerlijk! heb het net 10 minuutjes op, helemaal vol, super genoten. Foto's hieronder 🙂
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/12687_587840177941298_781693261_n.jpg
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/7896_587840144607968_2024116219_n.jpg
leonie zegt:
Lekker!! Je hebt je bladerdeegrandje helemaal mooi gevouwen! 😀
leonie zegt:
Ja heel goed! Dan zou ik ook nog een zongedroogd tomaatje toevoegen; nog lekkerder! Zie mijn recept Kip met roomkaas in bladerdeeg. Ik kan ff niet linken want zit in de trein 😉
Anoniem zegt:
Zou je het ook met kip kunnen proberen, als je geen zalm lust?
Anoniem zegt:
Laat je de huid op de zalmfilet zitten of moet die er eerst af? Lijkt me onwijs lekker namelijk en wil het vanavond eens uitproberen
leonie zegt:
Ik laat de huid er altijd gewoon aan zitten.. Eetsmakelijk! Laat je weten of het lekker was?
Anoniem zegt:
Goede tip van het paneermeel, ga ik vanaf nu ook doen!! Dat zit mij altijd dwars met bladerdeegpakketjes 🙂
leonie zegt:
Ja bij mij ook en nu deed ik voor het eerst met paneermeel, hielp echt!
Anoniem zegt:
Oh jammie, dit ziet er supersuperlekker uit! Ga ik zeeeeker (hopelijk zo snel mogelijk) eens uitproberen!
x Mien
leonie zegt:
Nice! Laat je dan weten hoe je het vond?:D
Joy. | JUSTLIKESUSHI.COM zegt:
Ohh! Dit ziet er zo lekker uit! 😀
With love,
Joy
justlikesushi.com
leonie zegt:
Thanks!