Aziatisch: Bami met kip en groentes, kroepoek, satésaus en een gebakken ei

Hallo daar! Zondagavond had ik zin om te schransen. Nu heb ik twee perfecte maaltjes die precies goed zijn voor zo’n bui, en dat zijn de spaghetti die ik laatst at (klik!) en bami. Dan heb ik zin om een vet dik bord vol met heerlijk sappig-niet-teveel-moeten-kauwen-wel-lekker-veel-smaak-eten weg te werken. Zondag was het zo ver en omdat ik laatst al de spaghetti at, maakte ik zondag bami 🙂

Nodig voor twee tot drie personen: 300gr kipfilet – 300 gr nasi/bami groentes – 1 pakje bami speciaal Conimex – 2 eieren – 5 mie nestjes – euroshopper kroepoek (veel voor weinig!) – Remia kant en klare satésaus

Je bakt de kip in een wok en als die gaar is, voeg je de groentes er aan toe. Ondertussen kook je de mie nestjes in 8 minuten gaar. Bij de kip en groentes doe je de bami-kruidenmix en wat water en dit laat je pruttelen. Ondertussen bak je een ei (zonder te keren, het allerlekkerst). En je maakt de satésaus door ‘m even in de magnetron op te warmen. Op je bord begin je met de mie, daarop de kip en groentes, dan een ei, de satésaus, eventeel ketjap en gebakken uitjes en je eet iedere hap die je neemt, met een kroepoekje. Heerlijk.

Wat mij betreft een HELE lekkere maaltijd. Ook ultiem geschikt voor als je met heel veel mensen eet. Vooral ook omdat je best veel pannen gebruikt en ik dat voor alleen met mezelf teveel werk vind. Of naja, vooral teveel afwas. Maar als je met een groep bent is het qua boodschappen én afwas een top-recept!

Misschien vind je dit ook lekker:


3 reacties op “Aziatisch: Bami met kip en groentes, kroepoek, satésaus en een gebakken ei

 • Peter_Arnhem zegt:

  SUPER-HAP !!

  Ik heb afgelopen weekend Nasi gemaakt op bijna dezelfde manier 🙂
  Alleen zie ik op de foto dat jij je "groente/kipprutje" NIET door de bami heen mixed??

  Tenslotte gebruik ik altijd een zakje Conimex (Nasi/Bami-)KRUIDENMIX erbij i.p.v die zakjes gedroogde groente. Beetje dubbelop vind ik als je ook een vers groentepakket gebruikt. En in die kruidenmix zitten alle kruiden die nodig hebt (Djahé, Ketoembar, etc.)

  Voor mij een echte weekend-hap !! :-))

  • Klopt, ik hou het gescheiden. Geen idee waarom eigenlijk..

   Dat wat jij gebruikt is denk ik dan alleen het zakje toch, ipv het pakje? Volgens mij heb ik dat ook wel eens gedaan en is inderdaad prima, omdat er al genoeg (fatsoenlijkere) groentes in zitten. Ben je ongetwijfeld ook iets goedkoper uit..!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *