Vegetarische lasagne met champignons, salie en pecorino

Goedemorgen mooie mensen! Het is bijzonder regenachtig en dus instant tijd voor comfortfood. Toch? Gisteravond maakte ik een vegetarische lasagne klaar met allerlei lekkere ingrediënten en daarom is het voor jou nu hoog tijd om ook de keuken in te duiken voor deze lekkere ovenpasta. Wie o wie houdt er van salie, van champignons en van pecorino? Dan zit je bij dit recept wel goed. Hoewel het ook weer niet baanbrekend was, maar daarover lees je straks, hahaha. Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
– 400gr champignons
– 1 zak wokgroentes naar eigen smaak (ik neem eentje met rode ui erin)
– 1 bakje verse Italiaanse kruiden (salie, tijm, rozemarijn)
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 1 grote pot pastasaus
– verse lasagnebladen
– een stuk pecorino

Lekker voor erbij: tomaat, burrata en basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180C.

Pluk de blaadjes van de Italiaanse kruiden (dus de naalden van rozemarijn, de salieblaadjes en de mini blaadjes van de tijm) en hak dit fijn. Dit kan je met de hand doen, maar ik gebruik er mijn hakmolen voor. Snijd ook de rode ui en een teen knoflook in kleine stukjes (doe ik ook in de hakmolen) en meng alles door elkaar. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak deze mix van kruiden, knoflook en ui mooi glazig. Dit ruikt echt HEEL ERG lekker!

Doe dan de champignons erbij en bak even mee voor 3 minuten. Doe dan de wokgroentes erbij en bak dit ook eventjes mee. Schenk de tomatensaus erbij en roer alles door elkaar en laat het lekker pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Ondertussen rasp je alvast een lekker groot stuk pecorino (zoveel als je zelf wil, maar bij mij gaat zeker 3/4 van zo’n supermarkt-blok-kaas er wel in) en een deel van die geraspte kaas doe je ook alvast bij de saus, zodat die er lekker doorheen smelt.

Overigens gebruik ik voor het raspen van m’n kaas – of beter gezegd; voor het in kleine stukjes maken van m’n kaas – óók m’n hakmolen. Echt een VET handig ding is het :D.

Bouw de vegetarische lasagne op door te beginnen met een lasagneblad, dan saus en lasagnebladen en dan weer te eindigen met een lasagneblad, die je bedekt met een lekkere laag kaas. Bak de lasagne 25 minuten op 180C in de oven. Klaar!

Ik serveerde er nog wat gehalveerde cherrytomaatjes met burrata en verse basilicum bij. Dat vond ik wel een aanrader 😀

vegetarische lasagne

Al met al was het een lekker maaltje, maar in alle eerlijkheid moet ik ook toegeven dat het niet m’n allerbeste lasagne ooit was. Ik had verwacht dat hij qua smaak een beetje in de buurt zou komen van mijn lekkerste kruidige lasagne ooit, maar het bleef daar echt verrrrrrr vandaan. Het is wel gewoon echt een lekkere vegetarische lasagne, maar niet baanbrekend :D. Succes ermee!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegetarische lasagne pinterest

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Vegetarische lasagne met champignons, salie en pecorino

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *