Leo’s leven #43: luxe uit eten, een dikke leenauto, HET TERRAS OP, de eerste spuit en een weekendje Doorn

Goedemiddag fijne mensen! Welkom bij weer een nieuw weekdagboek! Ik had eventjes vakantie en was er daarom even niet om je bij te praten over mijn gezellige toestanden, maar ik ben er weer en vertel je graag over mijn afgelopen week. Die stond in het teken van een weekendje weg met familie (klinkt idyllisch maar komt neer op kamperen bij 2 graden LAAT DAT EVEN OP JE INWERKEN), koningsdag, op pad met een hele dikke auto, luxe uiteten in Leeuwarden, HET TERRAS OP EN ALLE GEVOELENS DIE DAARBIJ HOREN, een flinke stap die we zetten in het traprenovatie-proces en meer <3. Ga er lekker voor zitten, dat ga ik ook doen en dan praat ik je uitgebreid bij. Let’s do this!

Dikke auto te leen
Ik begin dit dagboek op 23 april. Dat was de dag waarop Jan en ik een hele dikke auto te leen kregen van Ford; een Ford Mustang Mach-e. Volledig elektrisch, volledig fancy en luxe en helemaal het einde. We mochten ‘m een weekendje lenen om te ontdekken hoe het is om elektrisch te rijden en besloten dus lekker te gaan roadtrippen. Even langs mijn zus, langs Jans Beppe, naar zijn ouders én we overnachtten in Leeuwarden. Echt een VET leuk weekend was dit in een hele vette auto. We zijn allebei wel echt meer geïnteresseerd geraakt in elektrisch rijden, maar beseffen ons ook heel goed dat wij zo’n Mach-e ook echt nevernooitniet kunnen betalen, haha. Maar het was wel echttttt vet voor een weekend (en misschien ooit een lease-optie?;-)).

Hotelletje Leeuwarden
We sliepen van zaterdag op zondag op uitnodiging in Westcord WTC hotel in Leeuwarden. Een heerlijk hotel weet ik uit ervaring, want ik heb hier al 3 of 4 keer eerder geslapen. Iets wat ik totáál was vergeten, toen ik contact had met het hotel over de overnachting, hahaha. Maar we gingen dit keer voor de volledige Corona-experience, oftewel; dineren op de hotelkamer! Totale ellende voor het hotel natuurlijk dat het zo moet, maar ik vind het wel ook heel mooi dat door Corona dit soort initiatieven ontstaan en vond de ervaring echt GEWELDIG. Deze comfortcookie gaat gewoon héél erg lekker op eten op de kamer en daarna rollend je bed in.

Voor de oplettende medemens: ja, ik heb een pyjamabroek aan

We aten een super luxe driegangendiner op de kamer met uitzicht over Leeuwarden en het diner was kwalitatief echt heel erg goed. Super verfijnd en echt heel erg lekker. Ook vond ik het super leuk dat degene die het eten kwam brengen op de gang een heel verhaal hield over wat we precies aten en welke wijn daar mooi bij past. Het was echt helemaal een restaurantervaring, maar dan gewoon in alle comfort van je hotelkamer. HEERLIJK! Echt een aanrader om een keer aan iemand cadeau te doen.

De volgende dag reden we terug naar huis en zijn we nog even met de dikke bak langs vrienden gegaan om bij te kletsen en ff een lekker stukje te rijden. VET gezellig!

Sushi van The Harbour Club met fijne vrienden is wel echt heeeeeeeel erg lekker
Even buurten bij deze eindbaas.

Wie herkent Charles nog? <3

Koningsdag
Het volgende hoogtepuntje in m’n week was koningsdag 2021. Oooooh, ik denk dat ik nog nooit zo’n fijne koningsdag heb gehad mensen. Ik ben niet zo’n liefhebber van enorme mensenmassa’s (en weinig toiletten:P) en ben ook niet echt een enorm feestbeest, dus deze koningsdag-light was voor mij helemaal heerlijk. Er kwamen vrienden uit Rotterdam bij ons langs en daarmee hebben we heerlijk zitten borrelen op ons dakterras, dat super zonnig was. Echt verrukkelijk was het!

Toen rond 4 uur het zonnetje verdween, zijn we nog heel even Haarlem centrum in gewandeld, waar het wel druk was, maar evengoed kon je prima 1,5 meter afstand bewaren. En ooooh wat voelde het fijn om weer even een glimp te zien van het leven na Corona. Oooh ik heb er zo’n zin in. Maar we houden nog even vol <3.

‘s Avonds waren Jan en ik weer lekker met z’n twee thuis en hebben we weer intenssss genoten van The Streamers. Dat is een concert dat live gestreamd wordt, dit keer vanaf het paleis en het was GEWELDIG. Qua concept is dit eigenlijk helemaal niks voor mij, maar ik vind het iedere keer echt een feestje. Echt een aanrader en echt een heer-lijke besteding van je avond. 27 mei is de volgende stream en dan zijn wij er ook zeker weer “bij”.

Het terras op!
En toen was het woensdag 29 april en GINGEN DE TERRASSEN WEER OPEN. Ik werkte de hele dag behoorlijk hard, maar om half 5 gooide ik de handdoek in de ring en snelde ik me naar Zandvoort aan Zee om het eerste tapbiertje van dit jaar te nuttigen. En oooooh wat smaakte die goed. Vriend Ramon was aan het werk bij Tent 6 en dus plofte ik daar neer in een heerlijke strandbank en het was geweldig. Ik was in m’n eentje en ik had maar 50 minuten de tijd en het was hartstikke bewolkt, maar ik voelde zo ontzettend veel geluksgevoelens van gewoon weer even op het terras zitten. Nooit had ik gedacht dat ik er ZO blij van zou worden, maar ik vond het echt het einde.

Ook de volgende dag was ik weer op het terras te vinden; dit keer bij ML. Zodra ik het nieuws hoorde dat de terrassen weer open gingen, heb ik daar meteen een reservering gemaakt. Samen met Jan, lekker ff lunchen. En ondanks dat het weer helemaal ruk was, hadden ze het bij ML echt goed voor elkaar. Parasols en windschermen hielden al het kutweer buiten en gehuld in winterjas konden wij prima op het terras zittene n hebben we heerlijk geluncht. Je ziet het wel aan de foto, maar ik was hier echt ZIELSGELUKKIG. Zoals ik al zei; ik wist niet dat ik dit Zo gemist had.

PS; de salade met asperges en zalm is het einddddde.

De laatste loodjes voor de traprenovatie
‘s Middags trok ik m’n klus kloffie weer aan en was het tijd voor de laatste loodjes van de traprenovatie. We hadden geloof ik het vorige weekend eindelijk de smetplanken aan de muur gekregen (wat een enorme klus was) en nu moesten alleen nog de leuningen én er moest van alles bijgewerkt worden. Ik schilderde de leuningen nog een laatste keer helemaal egaal in Off black van Farrow and Ball, bevestigde de leuningsteunen, maakte de leuningen aan de muur, werkte overal de verf bij – op de leuningen zelf, op de muren, op de smetplanken, ging aan de haal met muurvuller, heb nog e.e.a. geschuurd. Kortom; ik heb echt diehard geklust deze donderdagmiddag. Maar toen was het wel klaar. En nu kunnen we eindelijk zeggen dat de traprenovatie af is. We leggen alleen in augustus nog een tegelvloertje en we moeten de spiegel nog aan de muur maken, maar that’s it. WOOP WOOP!

Borrelen bij Amber
Op vrijdag werkte ik de hele dag lekker hard en ‘s avonds was het tijd voor flinke ontspanning bij vriendin Amber. Die was jarig en dat kon eindelijk gevierd worden. VET fijn dat de avondklok er niet meer was, want nu kon ik gewoon met de auto naar Amsterdam en hoefde ik niet tering vroeg thuis te zijn. ZO FIJN!

Het was echt een heerlijke avond met borrelhapjes, make-up, poezen op schoot en hele goede gesprekken. Echt heer-lijk.

Familieweekend in Doorn
De volgende dag – afgelopen zaterdag- was het tijd voor een familieweekend. Mijn ouders zijn 35 jaar getrouwd (woehoe) en dat vierden we met z’n allen op de camping in Doorn. Super gezellig. M’n ouders stonden er met de caravan en ik boekte samen met m’n zus + aanhang + kinderen een safaritent op dezelfde camping.

En oooh dit was echt een heerlijk weekend dat ik het beste samen kan vatten in de volgende woorden: speeltuin, wijntjes, barbecueën, 30 seconds, stoofvlees, IJSKOUD, de ballenwagen, Wim-Hof-douche en…

De eerste spuit!
Ik zette dit weekend de eerste hormoonspuit voor mijn aandeel in ons fertiliteitstraject. Binnenkort vertel ik je er ongetwijfeld meer over, maar dat doe ik ff op mijn/ons tempo. Voor nu is in ieder geval het traject echt begonnen en kan alles heel snel gaan, maar het kan ook echt nog teeeeringlang (jaren) duren. Maar ik vertel je erover wanneer dat voor mij/ons goed voelt. Voor nu zijn we in ieder geval heel blij dat het begonnen is en zijn we helemaal optimistisch over het verdere verloop. WOEHOE!

<waarschuwing: prikfoto!>

Ik ben hier heel hard aan het lachen, omdat de situatie nogal gezellig was met m’n hele familie er zo bij 😀 En het prikken viel onwijsssssss mee. Echt een eitje :D.

Inmiddels is het dinsdagmiddag en sta ik aan het “begin van een hele drukke week. Ik loop een beetje achter de feiten aan en daardoor lopen werk en privé te veel door elkaar, dus dat moet ik ff fixen. Ik heb te weinig tijd voor m’n hobby’s en te weinig tijd voor m’n werk, dus er moet weer ff regelmaat in m’n even om dat te fixen. Vandaag betekent het in ieder geval dat ik tot laat doorwerk, zodat ik het voor elkaar krijg om 13 recepten uit te werken. Uitschrijven, fotografie bewerken, bloggen, inplannen op social media, etc. Als die enorme taak erop zit, heb ik weer wat ruimte om verder te kijken. Hoewel ik dan echt een flinke mailbox heb waarmee ik aan de slag moet. ZO VEEL WERK. Maar ik wil het echt ff allemaal gedaan krijgen, zodat er weer wat lucht is in m’n dagen…. Nou goed; aan het werk dus.

Gezellig dat je weer meelas en tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *