Kant & klaar #83: Marokkaanse groenteschotel van Jumbo

Marokkaanse groenteschotel van Jumbo uit de diepvries getest

Door Elske – Hallo! Na de vorige kant & klaar waarin ik een risotto testte, ben ik weer wat over het fiasco van een kant-en-klare diepvriesmaaltijd van Lidl heen en durf ik het weer aan om maaltijden uit de diepvries te proberen. Vandaag één uit het schap van Jumbo: een Marokkaanse groenteschotel van hun huismerk. Waarom deze maaltijd mij aansprak? Ik had wel zin in een lekkere gekruide maaltijd én had de afgelopen dagen wat maaltijden met weinig groente op. Dus vond dat ik deze even in moest halen. Volgens de verpakking zou dat helemaal goed komen. Nou, ik ben benieuwd. Jij ook? Let’s test!

Het assortiment
Jumbo heeft allerlei soorten diepvriesmaaltijden in de schappen liggen. Van merken zoals Iglo en Aviko, tot eigen producten. Naast deze Marokkaanse groenteschotel hebben ze ook de wat meer standaard, zoals tagliatelle met zalm, nasi, bami, etc. De prijzen variëren van €2,50 t/m €3,40. Deze Marokkaanse groenteschotel kostte mij €3,18.

Even over de inhoud van deze maaltijd. Het is een creatieve samenstelling van ingrediënten: kikkererwten, sperzieboontjes, paprika, aubergine, aardappel, rode ui en stukjes dadel. Leuk dat ze zo’n combinatie proberen en ik vind de toevoeging van dadel echt geniaal. Love dadel namelijk. Ik ben benieuwd naar de smaken!

De bereiding
Eigenlijk is dit niet veel moeilijker dan een maaltijd bereiden in de magnetron. Je doet de inhoud van zo’n zak in een wok- of hapjespan en verwarmt het op middelhoog vuur in zo’n 6 tot 8 minuten.

Inhoud van de diepvrieszak
Bevroren groente!

De smaak
En dan nu waar het allemaal om draait: de smaak. De maaltijd is vegetarisch, maar er is zeker geen tekort aan vervangers. Man, hier zit een hele pot kikkererwten in voor mijn gevoel!

De smaak is veel flauwer dan gedacht. Op de verpakking wordt duidelijk vermeld dat er Ras el Hanout is gebruikt als smaakmaker en die ruik ik ook, maar proef ik veel minder. Dat is me vaker opgevallen bij diepvriesmaaltijden zoals deze: ze ruiken in de meeste gevallen heerlijk als je het boven de pan op staat te warmen, maar je proeft het maar mondjes-maat terug. Jammer, want had me verheugd op lekker veel ras el hanout smaak. In combi met die dadel zou dat fantastisch zijn, maar de praktijk blijkt minder romantisch. Er zit wel smaak aan hoor, maar tis wel een tegenvaller.

De creatieve combi van ingrediënten vond ik leuk om een keer te proberen, maar hoeft niet vaker van mij. De combinatie van aardappel, sperzieboon en kikkererwt spreekt me niet zo heel erg aan. Maar, het moet ook gezegd worden, de groente waren allemaal wel goed gaar, niet overkookt en goed knapperig. Pluspunt.

Qua portie is deze maaltijd echt prima. Door de peulvruchten en aardappel vult het goed en qua hoeveelheid is het ook voldoende. In vergelijking met de vorige maaltijdzakken uit de diepvries die ik testte in kant & klaar, is dit toch wel de beste tot nu toe. Nét voor de risotto en vér voor de pasta van Lidl. Dat was namelijk echt dramatisch. Deze maaltijd scoort beter, maar blijft op een gemiddelde score steken: 3 sterren. Voor die €3,19 had het net wat meer naar Ras el Hanout mogen smaken

Eindresultaat kant & klaar 83: Marokkaanse groenteschotel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *