Vegetarische hotdogs

Hoi! Het is maandag en om de week goed te beginnen eten we vandaag vegetarisch! Yes yes! Maar niet minder lekker. Ik maakte vorige week deze vegetarische hotdogs klaar en kan je vertellen dat dit echt uitstekend te pruimen is. Doordat je ingrediënten met veel smaak gebruikt, proef je bijna niet dat je een vleesvervanger aan het eten bent. Vind ik top. Zin in? Aan de slag!

Nodig voor één persoon: 2 puntjes (bruin of wit) – 2 vegetarische braadworsten van de Vegetarische slager (die zijn echt heel erg lekker) – 2 handjes spitskool – 2 eetlepels augurken in stukjes – 2 eetlepels gebakken uitjes – mayonaise – curry

De vegetarische braadworsten bak je even rondom bruin in de pan in een minuut of 8. Bak in de tussentijd de spitskool ook eventjes aan in een pannetje, met een klein scheutje olie. Doe dit totdat de kool een beetje geslonken en wat verkleurd is (ook ong. 8 min).

Snijd de puntjes doormidden en leg er wat gebakken spitskool en een worst in. Top af met stukjes augurk, mayonaise en curry en eindig met gebakken uitjes. Klaar! Je zou overigens voor extra hotdog-beleving ook nog mosterd toe kunnen voegen en de spitskool kunnen vervangen door zuurkool. Eet smakelijk!

Erg lekker 😀 En ik ben echt zo onwijs fan van die vega braadworst. Het smaakt zó lekker, dat je echt geen vlees mist. Toegegeven: dit recept is niet zo lekker als de vegetarische frikadel, maar evengoed wel een hit. Nice!

Fijne vega maandag y’all!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

2 reacties op “Vegetarische hotdogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *