Leonie’s week 28: GROOT NIEUWS, eetclub, hardlooprecord, cocktails met Claartje, knuffelen met Oscar en meer!

Hello sunshine! Wat een mooie dag! Wat een lekker begin van een nieuwe week. Het is maandagochtend, de zon schijnt, ik werd op tijd wakker; ik vind het heerlijk. Tijd om terug te blikken op vorige week én om heel gauw te beginnen aan deze week, want ohhhh ik heb er zin in.

Ik bracht deze week GROOT NIEUWS naar buiten, kreeg een filmcrew over de vloer, kookte eindelijk weer eens met mijn eetclub, hoorde van de dokter wat er mis is met me en deed nog véél meer. Het uitgebreide verhaal startttttttt…. NU!

Maandag: werken & sporten
Maandag was een vet productieve dag. Ik was van ‘s ochtends vroeg tot einde van de middag echt goed hard aan het werk en mocht onder andere een vét leuke advertorial maken voor een drankje, waarbij ik weer heb geschreven over fotografietips. Het resultaat is heel vet geworden en komt ergens volgende week online. Love this job! Dat foto’s maken en bewerken vind ik echt een van de leukste dingen <3

foto
Allemaal nodig voor advertorial!
drankje
In het kader van de tip ‘Gebruik je omgeving’ fotografeer ik vaak m’n voordeur 😀

‘s Avonds ging ik sporten met Lara, die mij vorig jaar als fysio/personal trainer heeft getrained en dat sinds kort weer doet en dat is fíjn. Een uurtje sporten in het Vondelpark en helemaal op mij aangepast. En dan ook nog vet gezellig. Nice!

sportie
Hete benen na het sporten

En heel laat ‘s avonds keek ik nog de film Okja op Netflix en ik wil iedereen aanraden om dat ook te doen. Als ik ooit een influencer mag zijn, laat het dan nu zo zijn. Echt; wat een goede film. Een hele mooie film met een hele belangrijke boodschap die niet zoals bij Cowspiracy (nooit gezien trouwens) ranzig in je gezicht wordt gedrukt, maar wel héél erg binnenkomt. Echt: een must see!! (twee uitroeptekens!!)

oksja
Okja <3

Dinsdag: De huiskamer van Rembrandt & eetclub
Dinsdagochtend moest ik al vroeg het huis uit omdat m’n schoonmaker de boel kwam poetsen. Ik besloot een paar uurtjes te gaan werken bij De huiskamer van Rembrandt in Amsterdam West, die al om 9 uur open gingen.

Wát een fijne werkplek. Er komt nog een #hipstertournee over online, maar dit was echt wel een enorme aanrader hoor. Nice!

IMG_8283
Dit is echt m’n mooiste ontbijt sinds tijden (met brood en koffie)

Om 1 uur moest ik weer thuis zijn voor opnames met een filmcrew van het Amsterdam Kookboek. Vriendin Laura schrijft een boek over typisch Amsterdams eten en de restaurants die daarbij horen en het wordt zó mooi. Ze kwamen bij mij fotograferen en filmen voor een kleine bijdrage aan het boek. Vet!

‘s Middags werkte ik nog wat en *tromgeroffel* werkte ik EINDELIJK al mijn mail weg. Ik hoor van meer bloggers dat de mailbox eigenlijk altijd vol zit omdat er zo-veel mails binnenkomen waar je iets mee wil of moet, maar dat het eigenlijk niet bij te houden is en dat is ECHT WAAR. Met dat in het achterhoofd kun je je wellicht een beetje voorstellen hoe geweldig het is als eindelijk AL je mails zijn bijgewerkt. Niet normaal. En nu kan ik het ook gewoon dagelijks bijhouden, omdat het in de zomer toch wel echt een stukje rustiger is. Heerlijk!

Om 5 uur stond Ramon bij me op de stoep met een grote boodschappentas, want het was eindelijk weer eens tijd voor de Eetclub. Man, dat was lang geleden. Ergens vorig jaar of twee jaar geleden richtte ik een Bos- en Lommer Eetclub op bestaande uit zeven mensen en we hadden elkaar in de tussentijd individueel wel gezien, maar niet meer gezamenlijk. En dat was echt vét gezellig weer eens.

eetclbu
Dimsumnight met Eetclub

We gingen vanavond aan de slag met dumplings. In Shanghai had ik bedacht dat ik vet graag wilde leren hoe je ze zelf maakt en Laura wist hoe, dus die leerde ons hoe we dit kleine Chinese hapje in elkaar gingen zetten. Heel veel werk, maar wel ook echt gezellig met elkaar samen en met een heel lekker eindresultaat. Top avond!

dumplings
Het ziet er niet uit, maar hey; dit was onze eerste keer. Oefening baart kunst.

Ik zit er nog over te denken om misschien een video te maken om uit te leggen hoe je dit zelf ook kunt doen. Interesse? Comment below!

Woensdag: GROOT NIEUWS & vega barbecue
Woensdagochtend had ik om 10 uur een afspraak met…. een nieuwe uitgeverij! Eentje waarmee ik de afgelopen tijd al vaker heb afgesproken, maar ik kon nooit vertellen waarom. Maar nu wel! Ik heb getekend voor mijn derde boek! Dit najaar komt er na Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet en Gewoon wat een studentje nog meer eet nóg een boek uit. Ik verklap de titel nog niet, maar het wordt awesome. Tenminste; dat is de bedoeling. Ik heb letterlijk nog geen woord op papier staan. Maar hey; ik werk lekker onder een deadline. En die is 1 oktober. WOEHOE!

TPQM5871
Getekend bij Bertram en de Leeuw!
IMG_8274
BOEK 3!

Super thanks voor al jullie lieve en vooral ENTHOUSIASTE reacties. Zó leuk om te lezen dat jullie er net zo veel zin in hebben als ik. YES! Een derde boek, wie had dat gedacht!!

Zoals iedere woensdag moest ik natuurlijk ook even met zus Sas en baby Oscar Facetimen; die nog lekker op vakantie waren. Maar Facetimen wordt steeds moeilijker met een kind dat ALLES vast wil pakken, hahaha. Niet te doen. Wel heel grappig 😀

oscar
Slappe lach met Oscar

Verder kreeg ik dinsdagmiddag een flink pakket binnen van Garden Gourmet met ik denk het hele vegetarische schap dat ze hebben. Bizar! En omdat alles gekoeld moest blijven en dus wel binnen een paar dagen op moest, organiseerde ik woensdagavond spontaan een vega barbecue bij mij thuis.

gourmet
Pakketje met vega voedsel
vegabbq
Een tafel vol groentes en vega vleesvervangers

Lay, Mikki en Amber kwamen eten en samen hebben we ALLES opgegeten. Nice :D. Ik moet zeggen dat de vega burgers echt prima zijn voor op de barbecue (gewoon echt lekker), maar ik vond de worstjes en spinazie rondo niet zo’n succes (uderstatement). Maar we vermaakten ons prima en zaten aan het einde van de avond goed vol. Ik hóu er van om met vrienden te eten <3.

Donderdag: héél ver hardlopen
Donderdagochtend werd ik wakker en had ik voor het eerst sinds tijden (!) nergens last van. Geen buikpijn, geen andere ongemakken. Ik voelde me een soort van springlevend. Zoals ik me voel als ik geen last heb van PDS. En het is bi-zar hoe groot dat verschil is. En ik vergeet het soms. Helemaal als ik al een tijdje last heb (zie vorige dagboeken).

Dinsdagmiddag had ik met de dokter gebeld -omdat ik al sinds Shanghai met buikpijn en ellende loop- en THANK GOD heb ik iets. Ik werd getest op Coeliakie (glutenallergie; can you imagine wat voor ramp het zou zijn geweest als de tostikoningin glutenallergie had?!), en heb dat gelukkig niet, maar ik heb wel iets opgelopen in Shanghai. Jemig; ik ben nog nooit zó blij geweest met nieuws van de dokter dat ik iets heb. En dat het over gaat. Ook al duurt het nog een week of 8.

Donderdag voelde ik er dus eindelijk eens niets van; ik werd eindelijk weer eens helemaal fit wakker. Jezus, wat fijn. En dus besloot ik lekker even te gaan sporten. Hardlopen welteverstaan. En je gelóóft het niet, of nou ja- ik geloof het niet- maar ik liep gewoon (even pussymodus on) 20 MINUTEN HARD ACHTER ELKAAR. Normaal ren ik rondjes van 2 kilometer in stapjes van 500 meter en dan max 4 minuten achter elkaar omdat ik kapot ben (of me de tyfus verveel #kortespanningsboog), maar nu liep ik gewoon voor het eerst in mijn leven (echt) 20 minuten hard achter elkaar. Een record! WOW.

rood
Rood. Voldaan. Emo-hoofd.

En het voelde zo goed. En ik had zó’n ontlading toen ik na 20 minuten het wel even best vond en neerstreek op een bankje in het Rembrandpark. En toen moest ik huilen. Jemig. ZO hoor ik me te voelen. ZO hoort m’n lichaam te werken. Niet dat irritante slome gedoe omdat één stom orgaan z’n werk niet goed doet. Godver! Ontlading.

En toen was ik gelukkig. Man, wat voelde dit goed.

‘s Middags zat ik ook helemaal high en on top of things; ik regelde dingen met m’n boekhouder, ging de stad in voor Japan-dingen, kookte lekker voor mezelf, rustte ‘s avonds heerlijk uit op de bank. WAT EEN DAG <3

bikini
Altijd nieuwe bikini’s nodig. Overigens mag ik niet meer knipogen van een lezer die vorige week reageerde dat hij/zij het irritant vindt.
jurkje
Dat je naar de stad gaat voor sexloze wandelschoenen en thuiskomt met een jurkje. VET GELUKKIG MET DIT. Hoe gezellig zijn deze kleurtjes?!
hersel
Best wel veel geshopt de afgelopen week. Deze rugzak van Herschel had ik écht nodig.

Vrijdag: tostivideo’s, video met Albert Heijn & borrelen met Claartje
Vrijdag overdag was ik vooral bezig met het opnemen van tostivideo’s, om vooruit te werken als ik straks in Japan ben.

IMG_8296
Edit-leven.

Overdag kwam de video online die ik in samenwerking met Albert Heijn/Allerhande heb gemaakt en dat vond ik echt tof. Je kunt de video hier bekijken en dan zie je wellicht waarom ik dus vet graag televisiekok wil worden. Dit is toch het allerleukste op aarde.

Wie helpt mij aan 15 minuten ‘Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet’ op een zender? 😀

‘s Avonds ging ik borrelen met Claartje bij The Tailor, want die hadden een prijs gewonnen en organiseerden daarom een persevent. Heerlijke cocktails gedronken (echt bizar goed), maar we moesten er wel ongeveer drie kwartier op wachten. Oeps!

Schermafbeelding 2017-07-17 om 11.11.43

Daarna gingen we nog even een drankje drinken bij Vesper en ik lag heel braaf al op tijd in bed. Best wel chill; gewoon een toffe avond hebben, maar ook gewoon op tijd in bed liggen, zodat ik de volgende ochtend fit zou zijn…

Zaterdag: diehard sporten & naar Assen
Zaterdag was een heftige dag. ‘s Ochtends vroeg was ik met Laura uitgenodigd door The North Face (via een pr bureau) om mee te sporten in Amsterdam Zuid. We wisten niet wat voor sport we gingen doen en we waren er naartoe gelokt in ruil voor een gratis sportoutfit. Ja hallo, daar word ik vet blij van, dus dit gingen we doen. Bovendien hebben Lau en ik nog steeds het Iedere Week Een Andere Sport Uitproberen Project lopen en dit sloot daar natuurlijk naadloos bij aan.

In de Bever winkel op het Gelderlandplein verzamelde een groepje fanatieke sporters en een trainer zich en Lau en ik sloten – in ons mooie outfitje van The North Face- aan. We gingen bootcampen. Help.

IMG_8315
Twinning is winning. Dit is het broekje (echt ge-wel-dig zit die) en dit het shirtje.

Bootcamp is een training die je met een groepje in de buitenlucht doet, onder begeleiding van een trainer. Je traint je conditie en je kracht en het leek me echt de hel. Maar het was ZO leuk. Zo goed georganiseerd, zo’n leuke trainer die me lekker op de grond liet liggen als ik me lag aan te stellen omdat ik het allemaal lang niet mee kon doen, zo’n leuke groep mensen waarbij iedereen op z’n eigen niveau mee doet. Echt; ik vond dit heeeeel erg leuk. En de outfit heel erg fijn ;-).

IMG_1932
Deze foto is top want ik heb een beenspier.
IMG_1927
Keihard aan het werk!

En het aller leukste vind ik nog, dat iedereen gewoon gratis mee kan doen in Amsterdam. Echt; dit is TOP. Zo’n goeie tip, al zeg ik het zelf. Je kunt je inschrijven via een Facebookgroep voor woensdagavond half 8 (Bever Stadhouderskade en dan sport je in het Vondelpark) of voor zaterdagochtend 11 uur (Bever Gelderlandplein) en dan sport je in een parkje achter het winkelcentrum. GRATIS. Hoe fijn?!

IMG_1925
Omgedoopt tot parmaham.jpg. Want ja; dit doet gewoon denken aan zo’n ham uit de buitenlandse supermarkt. Perfectly fine 😀
IMG_1926
Kijk ze gaaaaaan.

Na de training moest ik me haasten naar huis (halfuur fietsen), omdat ik door moest naar Assen voor de verjaardag van m’n vader. Om 2 uur zat ik in de trein en om 4 uur stond ik op station Assen.

Mijn zus, haar vriend en baby Oscar waren net terug van vakantie, ik zag m’n ouders weer even, we aten samen, dronken samen, knuffelden met Oscar. Ik mocht ‘m zelfs een ijsje voeren, wahahah. Het was echt heerlijk <3

oscar2
Favoriete baby op de wereld heeft spaghetti gevroten en ik proost er op

Zondag: Arnhem <3
Zondagochtend was ik nog in Assen en om 1 uur stapte ik op de trein naar Deventer, waar vriendin Vera me oppikte in haar veel te toffe Volvo, om ons verder te rijden naar Arnhem.

volvo
Dit is de mooiste auto waar ik in tijden heb gezeten <3

Vriendin Yoka heeft net en huis gekocht en dus was het tijd voor een housewarming. In haar p r a c h t i g e jaren ’30 woning. Met m’n liefste vriendinnetjes. En heel lekker eten. Heel veel liefde voor dit <3.

yoka
Kookkunsten van yokaserveert.nl zijn on pointttt
love
Voedsel met vriendinnetjes!

Zondagavond was ik pas laat weer thuis en helemaal verzadigd van het weekend. En de hele week eigenlijk. Man, het was wel echt ff een week geweest. Wat een nieuws! En drukte! En gevoelens! En dingen! Man o man.

Inmiddels is het maandagochtend en ben ik echt heel erg de dagen aan het aftellen totdat ik naar Tokio vlieg, volgende week vrijdag. Maar eerst heb ik deze week nog ongeveer twintig hoogtepunten. Vandaag moet ik hard aan het werk en een beetje in de zon liggen want hallo lekker weer. Morgen ga ik met Lau surfen of suppen in Katwijk, woensdag heb ik de covershoot voor mijn derde boek, donderdag ga ik Amsterdam verkennen met een pr-bureau en vrijdag t/m zondag ben ik weer op het ALLERLEUKSTE festival van het Noorden van Nederland: Welcome to the Village.

Als jij nou nog geen weekendplannen hebt, dan zou ik het heel leuk vinden als ik je zie op Welcome to the Village. Dit is écht een van de leukste festivals van het jaar en dat moet je meemaken om het te geloven. Er zijn nog wat kaartjes en die koop je hier en dat moet je écht doen om in ieder geval de volgende redenen: Franz Ferdinand, koekkruimels met karamelsaus voor 1/2 muntje, hotdogs van de Foodbrothers, het proeven van een ponyburger, wijn drinken uit glas óp een festival, chillen in een recreatiegebied terwíjl je aan het festivallen bent. Echt: WTTV is het fijnste ooit <3. Zie ik je daar? (Spreek me vooral aan, want ik ken jou niet, maar jij mij misschien wel ;-)).

Dus, dat is de komende week. Vet veel zin in. En dan nog één weekje en dan weer op reis. Man, wat leef ik toch een veel te tof leven. Ik ben er zo gelukkig mee. Dank, dank, dank <3

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

13 reacties op “Leonie’s week 28: GROOT NIEUWS, eetclub, hardlooprecord, cocktails met Claartje, knuffelen met Oscar en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *