Hipstertournee: Ontbijten bij De huiskamer van Rembrandt

Dag leuke lezer! Vorige week dinsdag was ik aan het werk buiten de deur en heb ik weer echt een pareltje van een terras ontdekt in Amsterdam West.

Aan de rand van het Rembrandtpark, verstopt om de hoek bij Bartack aan de Postjesweg, vind je De huiskamer van Rembrandt. Een heerlijk terras en helemaal hipstertournee-proof restaurantje voor ‘s ochtends, ‘s middags en in het weekend zelfs voor ‘s avonds. Je zit er heerijk in het zonnetje in alle rust en drinkt er fantastische koffie. En dan heb ik je nog niet over het eten verteld. Ik ben fan!

rembrand22

Op het terras vind je een wisselend publiek; van moeders met kinderen tot vriendinnen met mannenfrustraties (sorry, ik heb jullie gesprek afgeluisterd), tot mensen die er net als ik zijn neergestreken om lekker even te werken. In het zonnetje. Er is geen toerist te bekennen en je zit echt tussen de Amsterdammers. Gezellig!

Het terras ligt op een rustige binnenplaats en volledig in de zon. Echt een mooie plek! Er ligt zelfs een -ojee hoe schrijf ik dit- jeux des boulle (?) baan voor de deur, mocht dat je hobby zijn #youneverknow.

rembrand

rembrand2

Binnen is het al net zo gezellig als buiten. Plof neer op een bank met kussens, neem plaats aan de grote werktafel of ga lekker aan de bar zitten. Overal is het gezellig. Echt een huiskamer-gevoel!

rembrand5

Over het eten en drinken bij De huiskamer van Rembrandt was ik ook erg te spreken. Ik dronk er een hele lekkere decaf cappuccino, at er echt een boven verwachting goed broodje met roomkaas, vijgen, walnoten en honing én dronk een lekkere smoothie van banaan, kokos en blauwe bessen. Alles smaakte me. En dat broodje met vijgen was echt boven verwachting ge-wel-dig.

rembrant2

Alleen dit broodje met vijgen vind ik al een reden om nog eens terug te gaan, maar de rest van de kaart wil ik eigenlijk ook nog uitproberen. Zo zagen de flensjes van mijn buurvrouwen (die met die mannenfrustraties) er ook écht heel erg lekker uit en wilde ik de scrambled eggs met zalm ook graag uitproberen en moet ik echt nog eens terug voor de sandwich met burrata.

Kortom: echt een leuke plek om te ontbijten, lunchen, werken of wat dan ook. Je zit hier zo fijn! Oh: en de wifi is er goed. Zelfs op het terras. Heeeeerlijk plekje en wat mij betreft een echte hotspot. Hoewel eigenaresse Judith (super aardig) niet echt zit te wachten op het label hotspot (en de drukte en toeristen die daarbij komen kijken). Maar toch vind ik dat je zeker eens langs moet gaan. Geniet!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Eén reactie op “Hipstertournee: Ontbijten bij De huiskamer van Rembrandt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *