De perfecte vegetarische bami (eenpansgerecht)

Goedemorgen beste mensen! Vandaag is het weer eens tijd voor een lekkere bami en bovendien een eenpansgerecht. Ik heb echt suuuuper vaak zin in bami en zo ook gisteravond. Maar op maandag eet ik vegetarisch en dus kon ik de bami, met de lekkere knapperige kipdijfilet die ik in gedachten had, wel op m’n buik schrijven. Gelukkig kun je bami ontzetten lekker zonder vlees eten en daarom deel ik vandaag hét recept met je voor de perfecte vegetarische bami. Klaar voor? Let’s vega!

Nodig voor 2-3 personen: 3 eieren – 1 bakje nepkip – 450gr nasi bami groente – 1 verpakking Amoy straight to wok thick udon noodles (zitten 2 zakjes in, allebei nodig) – 1 handje pinda’s – 1 zakje bamikruiden – 10 cm komkommer

Verhit olie in een wokpan en breek er drie eitjes in. Deze laat je een klein beetje stollen en dan roer je ze door elkaar, totdat je een lekker roerei hebt. Haal het ei dan uit de pan en houd even apart.

Zet het vuur hoog, doe wat nieuwe olie in de pan en bak de vegetarische kipstukjes hierin rondom bruin. Het werkt het lekkerst als je de kipstukjes gewoon even laat rusten en niet te vaak husselt. Zo worden beide kanten lekker goudbruin.

Doe dan de bamikruiden in de pan en roer door de kip. Voeg dan de bamigroentes en de pinda’s toe en hussel alles door elkaar. Laat dit zon 10 minuutjes bakken op hoog vuur. Hussel het regelmatig door. Zet het vuur dan lager en voeg de noedels toe aan de pan.

Het voordeel van deze noedels van Amoy is dat je ze niet voor hoeft te koken. En dat maakt dit tot een vet lekkere simpele eenpansmaaltijd. Chill!

Laat de noedels even bovenop de bami warm worden en roer ze er dan doorheen. Voeg ook het ei weer toe aan de pan. Roer alles door elkaar en klaar is je maal! Serveer het in een mooi diep bord en eet smakelijk!

Erbij maakte k nog satésaus en ik sneed komkommer in kleine plakjes. Eet smakelijk!

vegetarische_bami

Een uitermate geslaagde maaltijd, als je het mij vraagt. Die dikke noedels zijn echt gruwelijk lekker en dat maakt deze vegetarische bami echt tot een feestje. Bovendien zit er lekker veel ei in en zou je daardoor zelfs kunnen overwegen om de nepkip helemaal achterwege te laten.

Ik heb in ieder geval lekker en vegetarisch gegeten. Mjam!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *