Pasta pesto met asperges, doperwten en parmezaanse kaas

Hello you! Het is al weer even geleden en dus was het hoog tijd voor… PASTA PESTO! Mijn favoriete pasta van altijd, omdat het zooo makkelijk en lekker en… mooi is! Mooi? Ja, ik vind m’n bordje pasta pesto altijd een feestje en dat is toch echt de helft van de hele eetbeleving. Toch?

Ik maakte dit keer een pasta pesto met asperges, doperwtjes en lekker wat extra parmezaanse kaas. En de pesto maakte ik iets anders dan anders; nog makkelijker zelfs.

Wil je helemaal voor makkelijk gaan? Dan kun je natuurlijk pesto uit een potje halen. Offfff… Ze hebben bij appie hele lekkere “verse” basilicumpesto tussen de borrelhapjes staan. Die is beduidend lekkerder dan pesto uit een potje en komt behoorlijk in de buurt van zelfgemaakte pesto. Hij is alleen wel teringduur #3euro. Voor dat geld kun je beter zelf aan de slag gaan. Dus, wat denk je er van? Let’s pesto!

Nodig voor 2 personen: 250gr verse spaghetti – 100gr groene aspergetips – een handje doperwtjes – een beetje geraspte pecorino

Nodig voor de pesto: 10 gr basilicum (alleen de blaadjes) – een scheut olijfolie – 2 eetlepels pijnboompitten

Ik heb dit keer geen kaas door de pesto gedaan, omdat het dan een iets lichtere maaltijd wordt en dat vond ik nu wel ff chill.

Snijd de aspergetips in stukjes en bak in een pan met olijfolie op hoog vuur eventjes aan. Voeg ook de doperwtjes erbij en bak die mee op hoog vuur.

Kook ondertussen de spaghetti in 4 minuten gaar. Ik denk dat het bakken van de groentes ook max 4 minuten duurde.

Maak ondertussen pesto. Dit doe je door basilicum, olijfolie en pijnboopitten met elkaar te mixen. Ik deed dit altijd met een staafmixer, maar ik heb sinds kort een soort mixbakje onder m’n nieuwe staafmixer van Philips en daar kan ik het super makkelijk in stoppen en dan mengt hij er zelf pesto van. I-de-aal.

Roer de spaghetti zodra die gaar is door de groentes in de pan. Doe het dan op je bord en flats er wat pesto over, schenk er een beetje olijfolie over en top af met geraspte kaas (pecorino) en wat peper en zout. Klaar!

astapestoo

Een lekker maaltje! Lekker door de knapperige groentes en de pesto. Ja; gewoon echt prima dit!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Pasta pesto met asperges, doperwten en parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *