Kant & klaar #32: Pastasalade met tonijn van Albert Heijn

Door Elske – Joeh! Laatst kwam mijn vriend thuis met deze kant-en-klare bakjes pastasalade van de Albert Heijn. Eigenlijk was ik hier al een tijdje nieuwsgierig naar, maar ik vond ze vrij karig in hoeveelheid om te testen van voor deze serie. Volgens mijn vriend zou het allemaal wel mee vallen en ‘anders maakten we er wel een broodje bij’.  Nou ja, daar was ik het eigenlijk wel mee eens en dus ging deze maaltijd getest worden! Benieuwd hoe dat was? Read on!

Het assortiment
Van deze bakjes pastasalade heeft de appie heeft vier soorten  in het assortiment. Naast deze met tonijn, appel en kappertjes, is er ook een pasta pesto, een pastasalade met kip & bacon, én 1 met pittige kip. Zoals verteld koos mijn vriend deze uit en laat hij nou net zo’n fan van tonijn zijn dat hij voor ons beide de tonijn variant meenam. De prijs? €3,69 per bakje.

kant&klaar31_pastasaladetonijn_1
Twee van deze bakjes werden niet geheel toevallig meegenomen omdat ze in de ‘stapelkorting’ waren

De bereiding
Trek het folie eraf en je kunt eten 😀 Easy as that. Stiekem voegden wij nog een extra tomaat en gekookt eitje toe, maar die moeite hoef jij natuurlijk niet te doen…

De smaak
Allereerst hetgeen wat ik vooraf niet verwachtte: dit bakje pastasalade vult behoorlijk. Of dat nou kwam door de vele dressing, het extra gekookte ei wat wij toevoegden of door het feit dat het knetter heet was buiten op het moment van testen? Ik heb geen idee, maar je kunt het dus prima eten als avondeten. Als je denkt dat je er echt niet voldoende aan hebt, eet je er een broodje bij.

Verder waren we beide te spreken over deze pastasalade. Toegegeven: je moet wel van tonijn houden (altijd een dingetje met vis), maar als je dat doet wordt je hier denk ik wel enthousiast van! Er zit lekker veel tonijn in en de toevoeging van appel zorgt voor een lekkere frisse smaak. Kappertjes doe ik altijd door mijn homemade tonijnsalade voor op een stokbroodje, dus die pasten er voor mij perfect bij! Zelf had ik misschien nog wat extra groente aan toegevoegd omdat dit nu per salade een beetje schraal is, maar dat ligt een beetje aan je eisen van een kant-en-klare maaltijd. Voor deze keer neem ik dat voor lief.

Uitslag van kant & klaar #31? Prima te doen! Niet laaiend enthousiast of de beste uit deze serie, maar het heeft zeker mijn nieuwsgierigheid naar de andere varianten gewekt. Iemand die deze al geprobeerd heeft en mij en de rest van de wereld kan vertellen of dit aanraders zijn? Laat het hieronder weten 😀

kant&klaar31_pastasaladetonijn_2
In het bakje vind ik het er niet heel smakelijk uit zien, maar op een bord geserveerd ziet ‘ie er al veel beter uit, niet?

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

5 reacties op “Kant & klaar #32: Pastasalade met tonijn van Albert Heijn

  • Babette zegt:

    Ik ben echt helemaal fan van deze! Neem hem regelmatig als lunch, soms idd met een klein broodje erbij. Moet overigens wel zeggen, dat ik deze persoonlijk het lekkerst vindt. Van de andere smaken niet zo mega fan.

  • Karlijn zegt:

    Hé wat grappig, ik vond het er ook altijd als zo weinig uitzien en daarom nooit gekocht. Maar zo op een bord ziet het er toch wel goed uit. Misschien maar een keer proberen.
    Een paar jaar geleden hadden ze in zo’n zelfde soort bakken noedels met kip en een heerlijke saus, die waren zo fucking lekker. Jammer genoeg uit het assortiment 🙁

    • Snap ik Karlijn; ik twijfelde eerst ook over de hoeveelheid! Maar hij vulde behoorlijk met het extra ei.. Oeh, nu ben ik benieuwd naar die noedels, jammer dat ze uit het assortiment zijn.. Gelukkig komt er geregeld nieuws in het assortiment om te testen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *