Leo’s week 37: zonsopkomst in de duinen, heel veel lekker eten, zelf sushi maken, keihard werken, borrelen en meer! Echt een TOP week!

Hey you! Het is woensdagochtend en ik ben nog nooit zo vroeg buiten de deur aan het werk gegaan. Ik stond een kwartier voor openingstijd bij het caféetje waar ik m’n ochtend doorbreng om zoveel mogelijk werk gedaan te krijgen. En ik ben écht geen ochtendmens, maar wel een druk mens en dus is het ff tijd om hard te werken. Woop woop!

Vanuit Frisk aan het Spaarne praat ik je graag bij over de leuke dingen die ik vorige week meemaakte. Waren er dan alleen hele leuke dingen? Jep. Ik heb wel echt kei-hard gehuild, maar daarover vertel ik je onder het kopje woensdag. Komt goed.

Zin om terug te blikken op mijn week? Vet gezellig! Let’s do this!

Maandag: podcasten met Sander Hoogendoorn
Maandag was a w e s o m e. Ik reisde naar Utrecht af om een aflevering van De Poezen Podcast op te nemen met radio DJ Sander Hoogendoorn. HOE VET! Sander en ik “kennen” elkaar al jaren, van toen we allebei net begonnen met waar we nu groot mee zijn geworden en het is zo tof dat we elkaar al die tijd zijn blijven volgen. Nu zagen we elkaar weer eens na jaren en dat vond ik echt súper leuk.

We namen bij hem en poes Kimi thuis de vierde aflevering van De Poezen Podcast op en hij komt morgen online! Vet leuk. 😀 Overigens gaat het echt vet goed met de luistercijfers van De Poezen Podcast, dus ik ben helemaal in m’n nopjes. Woop woop!

Daarna ging ik naar huis, werkte ik nog een kleinnnn beetje en ’s avonds ging ik weer naar Small Group Training. Het sportlesje dat ik iedere maandagavond en vrijdagochtend bezoek. En ik vind het nog steeds geen straf. YES!

IMG_2051
Bij H&M bestelde ik nieuwe sportkleding en dat motiveert zo lekker. Ben ik de enige die dat heeft? Nee toch?

Dinsdag: vet lekker aan het werk & super chill gekookt
Op dinsdag werkte ik vanuit huis en ik zat er he-le-maal lekker in. Ik kreeg vet veel gedaan en had helemaal good vibes only. Ik schreef een stuk of 8 blogs, plande Elske haar blogs in, ging aan de slag met de edit van de Lapland vlog. Wat een dag!

IMG_0094

IMG_4822
Ik liep alleen tegen wat problemen op bij het editten van de Lapland vlog. Op de een of andere manier trekt mijn computer het editten van video’s tegenwoordig echt heel slecht en dat is ZO irritant. Grrrr. Ik twijfel of ik een nieuwe laptop nodig heb, maar vind het weer zo’n investering.

’s Avonds dook ik de keuken in met volle inspiratie voor een nieuw recept. En dat is vrij uitzonderlijk tegenwoordig, haha. Maar ik maakte echt zooooo iets lekkers. Het recept voor wraps met pulled chicken, mango en guacamole staat nu op mijn blog! Dit wil je echt eens maken!

IMG_8174

Woensdag: yoga, werk & keihard janken
Op woensdag begon ik m’n dag met yoga en tijdens die les – hoewel het echt een hele fijne les was, met echt de meest positieve yogalerares ooit – heb ik ongeveer de hele les aan kipkorns gedacht. JEZUS, wat had ik daar zin in.

FullSizeRender
Goed detail: ik deed natuurlijk gewoon yoga bij een yogaschool in Haarlem, maar ik was vergeten een foto te maken terwijl ik zó’n awesome pakje aan had, dat ik thuis maar ff een foto heb gemaakt HAHA.
F4CFA77F-F40D-41FD-8C8F-7642E83D2C68
Die havermelk cappuccino van Starbucks is echt vetttt lekker jongens.

En toen dacht ik hey; ik kan toch nooit de enige zijn in zo’n yogales die continu aan andere dingen ligt te denken? Of zou toch wel echt iedereen daar heel zen zijn? Ik kan het me niet vooooorstellen. Hoe zit dat bij jou? Team kipkorn of team helemaal zen?

Anyway, kipkorns dus. Tijdens de yogales bedacht ik dat ik die avond wel veganistisch kon gaan koken en dus maakte ik een gerechtje met vegan kipkorns en vegan mayo. Het was een groot succes en het recept vind je hierzo.

Daarna dook ik lekker vroeg m’n bed in, want daar had ik zin in. Jan was vanavond de hort op dus Teddy en ik hadden het rijk voor ons alleen en daar hebben we eens even flink gebruik van gemaakt. Ik lag om 7 uur met Tedmans in bed en we hebben samen de film The Zookeeper’s Wife gekeken. JANKEN jonge. Ja, ik; Teddy niet. Maar Tedje droogde graag m’n tranen met z’n staart. Echt!

IMG_5294
This is my sad face

Zonder grappen; ik vond The Zookeeper’s Wife echt een geweldige film. Wat een verhaal joh. En zo mooi en intens erg met die dieren. Echt een gruwelijk verhaal, maar man. Wat een film. En nog waargebeurd ook. Men, wat een wereld.

Donderdag: foodpost, kringloop, kapper & borrelen
Donderdag was wederom een lekker druk dagje. Ik begon m’n dag met de blogpost Foodpost, waar altijd veel werk in zit. Alle pakketjes uitpakken, alles fotograferen, alles nabewerken, alle informatie verzamelen vanuit m’n inbox/meegestuurde persberichten en dan alles uitschrijven en fatsoenlijk in m’n blog zetten. Veel werk, maar wel altijd leuk om te doen. Dit keer ontdekte ik een geweldige pindakaas en was m’n oordeel over de nieuwe Tony’s niet mild. Anyway… je leest het hier!

IMG_8033
Is echt héél zwaar werk hoor, al die chocolade proeven….

Daarna ging ik heel eventjes naar de Kringloop hier in de buurt. Ik ben steeds meer van mening dat je niet per se de hele tijd nieuwe spullen hoeft te kopen, als er prima bestaande alternatieven zijn en man, wat is de Kringloop Rataplan in Haarlem toch een walhalla van mooie gebruikte spullen. Voor zó weinig geld!

63CBEED7-213C-4626-87A8-6DB97112C24E

Ik ging er dit keer naartoe voor een prullenbakje voor het toilet beneden. Ik wist precies wat ik wilde en vond gek genoeg ook exact dat ontwerp (voor 1 euro), maar net in een formaat te groot. En dus liet ik ‘m daar toch staan.

Maar oeeeh ik vond zoooo veel mooie pareltjes. Waaronder deze geweldige #hoenoemjediteigenlijk #ikhebgeenverstandvankinderspullen. Ik heb het absoluut niet nodig, want <geen kind>. Maar het kost maar €3,95! Dat is toch fantastisch?!

D2319956-994C-4164-AFCD-98B1E618FEFE

Na m’n bezoekje aan de kringloop – niets gekocht, wel intens gelukkig geworden van het rondkijken – stapte ik in de trein naar Amsterdam. Om kwart voor 4 had ik weer een afspraak bij m’n favoriete kapper van Nederland: Ayleen bij Salon B. M’n kapsel zat al weken niet en moest weer ff gefatsoeneerd worden. Klein stukje eraf, toner (met een beetje roze) er in en klaar!

IMG_1153
Dit is before
IMG_9057
Eindresultaat! Dit ziet er weer gezond uit, voelt weer gezond en is qua kleur net ff minder gelig (was behoorlijk licht en geel geworden door de zon). TOP!

Met helemaal een fabulous kapsel ging ik door naar m’n volgende afspraak. Ik had samen met Vera afgesproken om naar een event in het Krasnapolsky te gaan. Hier was een borrel van een super goede bartender die lekkere cocktails maakte. Heerlijk plekje om bij te kletsen!

IMG_9210

Om half 8 hielden we het voor gezien en gingen we door naar een van mijn favoriete restaurants in Amsterdam, om een hapje te eten. Bij The Lobby hadden ze gek genoeg – voor een donderdagavond- gewoon nog plek voor ons en dat was echt MEGA chill. Zo lekker gegeten. Lekker wijntje, goede gesprekken. Topavond!!

IMG_4938

Vrijdag: zelf sushi maken
Vrijdagochtend stond ik echt op met een meesterlijke kater. Hellep. Helemaal m’n eigen schuld – wie begint z’n donderdagmiddagborrel met shotjes? Joehoe, deze hier! Maarrr…. Ik moest sporten.

Op zich voelde ik me vrij oké toen ik om kwart over 9 op de fiets naar de sportschool zat. Maar tijdens de warming up voelde ik het al; het katerzweet. Uit al m’n poriën. Mijnnnn god, dit werd een zware training.

Maar goed; overleefd en daarna kon ik lekker instorten thuis op de bank. Ik had al lekker veel gewerkt deze week, dus ik mocht nu wel ff lekker chillen van mezelf. En dat heb ik gedaan <3.

E3ED0DD2-F958-42C9-932A-9F71A00D0808

’s Avonds hadden Jan en ik geen plannen en dat vonden we heerlijk. Ik besloot om lekker sushi te gaan klaarmaken. Waar ik uiteindelijk 3 uur mee bezig ben geweest en ik was echt helemaal in m’n element. Wat heer-lijk om te doen.

Ik begon om 6 uur ’s avonds en ben denk ik alleen al een uur bezig geweest om de sushi rijst op de juiste manier klaar te maken (met wapperen, koken op 3 verschillende manieren, echt van alles). Verder had ik lekkere vis gehaald bij de visboer, maakte ik een Japanse omelet en rolde ik m’n eerste rolletjes. Jezus, dit lukte ZO goed! Echt helemaal heerlijk!

Op de achtergrond had ik een afspeellijst met Traditional Asian music aan staan en ik was echt helemaal in m’n element.

Uiteindelijk maakte ik sushi voor een heel weeshuis (haha, ik had echt geen idee wat voor hoeveelheden ik in moest slaan, maar dit was overduidelijk veel te veel) en het was erg lekker!

IMG_8411
Vet goed gelukt!! Spot jij welke rolletjes ik als eerste maakte? Haha!

Zaterdag: uitslapen, klussen & Laura
Zaterdag was ook echt een chille dag. We hadden weinig plannen dit weekend en dus sliepen we mega lang uit. Echt tot 12 uur ofzo. ZO heerlijk!

IMG_1552
Lunchen met overblijf-sushi is the best. Zo lekker dit!

’s Middags deden we nog even één klusje in huis, en dat was het ophangen van de loftdeur op de slaapkamer. Best makkelijk en het verliep helemaal soepel. Ja, de deur hangt per ongeluk op z’n kop en de naad die bedoeld is om de rails doorheen te laten lopen zit nu per ongeluk bovenop in plaats van onderaan, maar hey; dat ziet niemand. 😀

IMG_6172
Welkom bij een nieuwe aflevering van #klussenmetjanenleo

’s Avonds moest ik het huis verlaten, want Jan had een avondje met zijn vrienden en ging heerlijk voor ze barbecueën. Man, wat was ik jaloers op het eten. Zúlk mooi vlees. Maar goed; ik ging lekker bij vriendin Laura eten, waar we ook echt een super lekkere maaltijd verorberden. En het was vet gezellig om bij te kletsen in alle rust <3.

IMG_0543
Lau maakte een geweldige plaattaart en ik heb ‘m afgelopen maandag nagemaakt en dat recept komt heel snel online. ZO lekker dit!

De treinen tussen Amsterdam en Haarlem reden niet, wat ik in eerste instantie helemaal kut vond, want nu moest ik met de bus. En de bus is ellende, want daar is geen toilet en dan raken mijn pds en ik in paniek. Hellep. Maar! Uiteindelijk was het echt meeeega chill. Ik zat in een grote touringcar en kreeg er helemaal vakantiegevoelens bij. En toen dacht ik; hey, dit is een soort omdenken. Dat je van een situatie iets tofs maakt. Wanneer zit je nou in een touringcar? Nooit! Alleen als je op vakantie gaat! En dus beschouwde ik de weg tussen Amsterdam en Haarlem als vakantie-weg en opeens ga je helemaal anders naar je omgeving kijken. Mooie gebouwen, awesome stukjes natuur. Vet nice man. Haha, ik kwam helemaal chill uit de bus. Woop woop!

Zondag: zonsopkomst in de Duinen
Op zondagochtend ging m’n wekker om… 5:50! WOW! Vet vroeg! Ik wilde al sinds ik in Haarlem woon, eens vroeg in de ochtend naar de duinen gaan om de zonsopkomst te bekijken. Ik zie op twitter en instagram altijd prachtige plaatjes van zonsopkomst voorbij komen en dacht; dit wil ik zien. En nu de duinen praktisch m’n achtertuin zijn, moest ik dit ook echt eens doen van mezelf.

Jan kreeg ik alleen al een halfjaar niet zo vroeg uit z’n bed en toen dacht ik; ik ga gewoon met een vriendin. Mikki fotografeert heel veel natuur (echt, check even haar Instagram, het is geweldig) en wilde wel met me mee op zondagochtend om 6 uur. Haha! En zo meetten we elkaar in de vroegte in m’n straat in Haarlem. Op naar de duinen!

De parkeerplaats waar we wilden parkeren was helaas nog dicht en dat gooide wel een beetje roet in ons eten. We hadden een vet mooi plekje in gedachten en daar konden we nu niet komen. Shit

Toen reden we naar een andere parkeerplaats die wel open was, maar daar zaten we meer in een bos dan in de duinen. In het donker. Dat was ook niet de bedoeling…

Net voor 7 uur besloten we toch nog een andere plek te proberen en ik ben echt blij dat we dat hebben gedaan. We parkeerden op een random parkeerplaats en hoopten dat we daar de duinen in konden. En dat kon! YES! We vonden een vet mooie spot met uitzicht over wat duinen. En een opkomende zon. En hertjes. En vriendelijke voorbijgangers met honden. En! Een Schotse hooglander!!

35806D11-4A1D-4A4E-8664-6BF63F76A338

DSC02427

DSC02448

Ik vond het echt een VET nice begin van de dag. We hadden 5000 stappen gezet en het was nog geen 9 uur ’s ochtends toen ik weer thuis was. Helemaal zen, helemaal lekker aan de dag begonnen. Wat HEERLIJK!

De rest van de zondag had ik weinig plannen. Jan en ik wilden even lekker een avondje samen. Ik kookte lekker, we chillden met een wijntje op de bank en we keken een prima film. Heerlijke afsluiter van een topweek.

IMG_2867

Zo! Dat was ‘m weer! Wat een fijne week he? Mijn hoogtepunt was daar in de duinen op zondagochtend. Man, wat voelde dat kalm en fijn. Maar ik vond de avond met Vera in de bar en bij m’n favo restaurant ook zó heerlijk. En het zelf helemaal zen sushi maken was ook echt helemaal chill. Dus echt een lekkere week.

Inmiddels is het woensdag in de week erop en tot nu toe is die week héél erg up & down, haha. Maandag was top, dinsdag heel ruk en nu is het woensdag. Ik hoop dat de only way up is en dat ik vandaag ff flink wat werk gedaan krijg. Morgen ga ik aan de slag met De Poezen Podcast en vrijdag ga ik me voorbereiden op een weekendje kamperen. Kamperen? JEP! Daar vertel ik je volgende week over.

Dank je wel dat je weer helemaal tot het einde hebt gelezen. Wordt zeer gewaardeerd leuke mensen! 😀

Ik spreek je volgende week weer. Ciao!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

8 reacties op “Leo’s week 37: zonsopkomst in de duinen, heel veel lekker eten, zelf sushi maken, keihard werken, borrelen en meer! Echt een TOP week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *