Vegan taco’s met pulled jackfruit, mango en avocado

Goedemorgen goed volk! YES ik heb zo’n chill recept voor je. Eentje die helemaal past binnen je goede voornemens van dit jaar (minder vlees eten). En eentje die helemaal in de actualiteit past. Want… met Australië volledig in brand is het volgens mij niet echt het allerslechtste moment om eens vaker veganistisch te eten. Ik eet zelf ook nog vlees, maar ook veel vegetarisch en dit jaar wil ik ook meer experimenteren met veganistisch, maar altijd met de voorwaarde dat het wel freaking verrukkelijk is. En vandaag heb ik dus een recept dat FREAKING verrukkelijk is. En Vegan. Zo chill!

Zin in taco’s met heel veel lekkers? Aan de slag!

Nodig voor 2 personen: 1 blik jackfruit – 1 kneepje barbecuesaus – 1 zakje Santa Maria taco kruiden – 1 avocado – 1 mango – 10cm komkommer – 2 tomaten – wat verse peterselie – 1 eetlepel Alpro mild & creamy* – een klein beetje knoflookpoeder – 8 taco-schelpen – 1 hand verse spinazie – beetje chiliflakes

*dit heb je niet per se nodig, maar ik had het in huis en het maakt de guacamole wel extra romig

Spoel de jackfruit af onder de kraan en verhit olie in een pan. Bak de jackfruit in die pan en stamp ‘m een beetje uit elkaar met je –shit hoe héét dit- SPATEL! Voeg na een paar minuutjes bakken de taco kruiden en een kneepje barbecuesaus toe. Snijd een tomaat in grove stukken en meng ook hier doorheen. Doe er een klein beetje water bij en laat dit lekker pruttelen en bakken voor een tijdje. In de tussentijd kun je de andere dingen klaar maken;

Bak de taco-schelpen 15 minuten op 125C af in de oven. Snijd de mango in kleine stukjes en hou even apart. Snijd ook de komkommer en 1 tomaat in hele kleine stukjes en meng met elkaar en een beetje verse peterselie én wat peper en houd dit apart in een kommetje.

Meng de avocado eventueel met wat mild & creamy en een beetje knoflookpoeder (de smaak van knoflookpoeder is HEEL intens, dus je hoeft echt maar een klein beetje te gebruiken). Meng dit met een staafmixer of een vork of een andere mixer tot een glad papje.

Snijd de spinazie fijn en meng deze door de pulled jackfruit. Ik maakte er ook nog 10cm gebakken courgette bij (in stukjes gesneden), maar dit voegde voor de smaak weinig toe, dus die zou ik achterwege laten.

Vul de tacoschelpen dan eerst met een eetlepel pulled jackfruit, dan wat van het komkommer-tomaat-peterselie-mengsel, dan wat stukjes mango, dan een kwak guacamole erop en top af met wat extra peterselie en een beetje chiliflakes. Klaar! Dien 4 taco’s per persoon op en eet smakelijk 🙂

taco

Als je die pulled jackfruit zo uit de pan eet is het niet heel spectaculair en zelfs een beetje zurig, maar in combinatie met al deze ingrediënten was het wel echt een feestje. MEGA lekker. Ik was van te voren bang dat ik misschien wat kazigs zou missen, maar dat was absoluut niet het geval. Het gerecht was echt helemaal compleet zo en echt heel erg lekker. De kruidige, lichtpittig en beetje zurige pulled jackfruit combineerde fantastisch met de zoete mango, de frisse tomaat&komkommer en het heftige van de guacamole die lekker naar knoflook smaakte. Mjam! Dikke hit dit. Wij gaan het vaker eten. Ik hoop jij ook! 😀

Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

9 reacties op “Vegan taco’s met pulled jackfruit, mango en avocado

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *