Vegan taco’s met pulled jackfruit en guacamole

Gegroet gezellige mensen! Vandaag heb ik eindelijk weer eens een recept voor je. Mijn god; begrijp me niet verkeerd, de concepten achter deze website staan vól met recepten, maar ik kom er gewoon niet aan toe om het uit te schrijven. Maar dit lekkere recept voor vegan taco’s met pulled jackfruit, mango en guacamole chillt al een tijdje in de ‘backend’ en het is tijd dat hij in het daglicht komt. Let’s taco!

Nodig voor 2 personen:
– 6 tacoschelpen
– 1 blik jackfruit
– 1 pot Santa Maria taco saus
– geraspte vegan kaas
– 1 mango
– 2 avocado’s
– 1 eetlepel haverfraîche
– 1 blikje mais

Bereiding:
Bak de jackfruit in een pan met olie. Hak het fijn met een pollepel en bak het lekker even aan; een minuut of 10 op best hoog vuur. Voeg dan de tacosaus erbij en de mais.

Vul de taco’s met dit mengsel en top af met wat geraspte kaas. Zet de vegan taco’s voor zo’n 25 minuten in de oven. Of check ff wat Santa Maria op de verpakking schrijft, want ik weet het niet helemaal meer zeker, haha. Oh en 1880C. Altijd 180C :D.

Maak in die tijd de guacamole van de 2 avocado’s en een eetlepel haverfraîche. Praak of staafmixer het fijn tot een mooi goedje. Breng eventueel op smaak met een teen knoflook en wat peper en zout (maar ik vind dat zelf niet per se nodig). Snijd ook de mango in kleien stukjes.

Top de taco’s die uit de oven komen af met een beetje guacamole en mango en klaar is je maal. Eet smakelijk!

vegan tacos

Dit is toch echt wel een van mijn favoriete vegan recepten. Ik vind taco’s vet lekker omdat ze knapperig zijn en je kan er van alles in doen. De pulled jackfruit heeft van zichzelf niet een super lekkere smaak vind ik, maar door de andere smaken die overheersen is het toch een lekker geheel. Enjoy je vegan taco’s!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan tacos

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *