Hello you! Gisteravond heb ik vegan shoarma gemaakt van oesterzwammen en dat was echttttttt het einde. ZO lekker. Het recept komt uit het boek Vegan voor Iedereen van Merel Wildschut en ik heb nu al een paar receptjes eruit gemaakt en dit was veruit het lekkerste gerecht. Echt heer-lijk. En ontzettend makkelijk.
Ik ben weer eens classic enthousiast over een recept waarbij ik gewoon niet weet hoe ik in woorden moet overbrengen dat je dit écht eens moet eten, zonder in capslock, uitroeptekens en nadruk op klemtonen te vervallen. Maar echt… DIT WÍL JE!
Aan de slag!
Nodig voor 2 personen:
– 450gr oesterzwammen
– 1 el olijfolie
– 2 el shoarmakruiden (Versteegen)
– 4 (grote) pita’s
– 1 rode ui
– verse spinazie
– 3 el vegan mayo
– 2 el Alpro sojayoghurt naturel
– 1 teen knoflook
– sap van 1/2 citroen
– verse bieslook
Het recept is afkomstig uit het boek Vegan voor iedereen en dat kun je hier bestellen.
Bereiding vegan shoarma
Scheur de oesterzwammen in stukjes en meng met olie en shoarmakruiden en laat dit een half uurtje staan.
Maak ondertussen de zelfgemaakte knoflooksaus door mayo, yoghurt, knoflook, citroen en bieslook (in kleine stukjes) met elkaar te mengen.
Snijd de rode ui in ringen en bak in een pan met een beetje olie. Voeg de oesterzwammen toe en bak op hoog vuur ongeveer 10 minuutjes. Het is klaar als de oesterzwammen lekker een beetje vocht achterlaten in de pan en zodra ze een goudbruin kleuren. Dit ziet er echt vleesachtig uit.
Ondertussen verwarm je de pita’s in een broodrooster; daar worden ze een beetje knapperig van. Gebruik je de grote pita’s van Mezeast, dan kun je ze het beste voordat je ze in het broodrooster doet, alvast doormidden snijden.
Vul de broodjes met wat verse spinazie, saus en de oesterzwammenshoarma. Eet smakelijk!
En dat, beste mensen, is dus ABSOLUUT geweldig. Echt zo ontzettend lekker. Het is smaakvol, sappig, de knoflooksaus is héérlijk (vooral door dat zuurtje van de citroen), de pita lekker knapperig… Het water loopt me weer in de mond als ik hier aan denk. Dit is een recept dat ik zeker vaker ga maken. Mjam!
In het boek Vegan voor Iedereen vind je geweldige veganistische recepten die echt makkelijk klaar te maken zijn, zonder ingewikkelde ingrediënten. Het is echt een boek dat plantaardig eten toegankelijk maakt voor iedereen. Aanrader dus!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Eveline zegt:
OK ik ben overtuigd! Ik ga ‘t zeker proberen!
leonie zegt:
Jaaa DOEN!
Sabine zegt:
Oh ik ben zooo benieuwd naar dat boek! Twijfel ook elke keer of ik em wel of niet zal kopen. Dit recept klinkt in ieder geval heerlijk. Ik maak ook wel eens van oesterzwammen of shiitake pulled champignon uit de oven met BBQ-saus, zoete aardappelfriet en coleslaw.
leonie zegt:
Het is echt een heel fijn boek waar je véél inspiratie uit haalt. Aanrader!