Leo’s leven #67: protest in Amsterdam, reünie na 14 jaar, taart gebakken en It’s a sin

Goedemorgen goed volk! Welkom op dinsdag! Ik ben de dag energiek begonnen want 1. de zon schijnt, 2. ik sliep verrukkelijk en Teddy maakte me heel lief wakker (in plaats van met een mep in m’n gezicht omdat ‘ie honger heeft) en 3. het is kwart over 9 en ik heb al geyogaad (lelijkste vervoeging sinds mankind) én een recept uitgeschreven. In de categorie ‘Lekker bezig Leo’… Lekker bezig Leo! 😀 Woehoe!

En nu ben ik hier om je bij te praten over mijn afgelopen weekend. Dat was een heerlijk weekend in het teken van het geweldige Unmute.us protest, een fantastische taart (ik heb een taart gebakken en hij is gelukt!!!), een date met iemand die ik al 14 jaar niet heb gezien en de beste serie die ik in TIJDEN heb gezien. Lees je mee?

Vrijdag: waar praat je over na 14 jaar?
Mijn vrijdag was echt top. Ik had een hele gemoedelijke werkdag waarop ik recepten uitschreef, de eerste foto maakte voor de #MegaboxChallenge, een reels publiceerde, wat laatste mails beantwoorde en meer van dat soort fijne klusjes. Echt een lekker dagje. Volgens mij was ik ook al om half 3 klaar met werk en was het tijd voor ontspanning. De zon scheen, dus rara, wat ga ik doen?

#vrijmibo met mezelf

Surfen natuurlijk! Ik appte vriendin Amber en die ging gezellig met me mee. Samen reisden we af naar Zandvoort om bij Firt Wave twee planken te huren en de zee in te duiken. YES!

De golfen waren niet perfect, maar het was wel heerlijk in het water en de zon scheen en het was een grote heerlijkheid.

Twee blije meiden

Daarna snelden we naar huis. Amber moest een borrel in Amsterdam halen en ik had om 7 uur een borreldate staan met een vriendin die ik sinds 2007 niet meer heb gezien. VET leuk! Ik had afgesproken met vakantievriendin Karin, met wie ik in 2004 (?), 2005, 2006 en 2007 op vakantie ging naar een camping in Spanje (El Delfin, waarschijnlijk kennen sommige ‘m wel: LAAT JE HOREN!). We hadden elkaar jaren niet gesproken, maar Karin stuurde een berichtje of ik het leuk vond om af te spreken en zo geschiedde.

De borrelhapjes bij Vooges Centraal zijn goedgekeurd!

Het was echt een vet gezellige avond en helemaal niet ongemakkelijk. Van te voren vond ik het best nog spannend, want waar praat je over als je elkaar 14 jaar niet hebt gezien? Er is zo veel te bespreken, waar begin je? En hoe diep gaat het dan? Maar het was dus echt super leuk en we hebben urenlang gekletst :D. Zeker voor herhaling vatbaar!

Niets veranderd, toch? 😉

Zaterdag: een geweldig protest
Op zaterdagochtend heb ik lekker rustig aan gedaan. Vandaag stond het unmute.us protest in Amsterdam op m’n planning, maar dat begin pas om 2 uur ‘s middags, dus ik had alle tijd. Tijd voor een lekker ontbijtje met Crisp Croissantjes en een boek <3.

Ik lees de 7 zussen reeks en heb zaterdag boek 3 uitgelezen. ZO lekker!

Daarna was het tijd om naar Amsterdam te vertrekken. Bij Rai meette ik vriendin Amber en daar sloten we ons aan bij het protest voor de evenementensector. Ik ben helemaal niet per se tegen overheidbeleid, maar ik vind het wel belachelijk dat sommige dingen wel door gaan (geplaceerde sportevenementen met heel veel mensen) en sommige dingen niet (festivals en evenementen). Bovendien ga ik ieder jaar naar Lowlands en vond ik het minste wat ik kon doen tijdens dit gecancelde Lowlands weekend, op komen dagen bij het protest. En ik ben écht blij dat ik er bij was.

Het was mooi, gemoedelijk, overweldigend en één groot feest. Het was echt zó bijzonder! Toen ik al aankwam bij de Rai had ik volledig de festivalkriebels. En het bijzondere was dat mensen van allerlei verschillende festivals hier samen kwamen; de keiharde ravers, de mooie mensen van Latin-festivals, de Lowlands-gangers. Echt allemaal door elkaar. En met z’n allen was het een prachtig protest én een heel dik feestje. Ik liep achter de Milkshake kar en hoop dat ik ooit écht naar dat festival toe kan.

Aan het begin van de avond was ik weer thuis en moest ik echt even bijkomen. Het was echt overweldigend geweest om zoveel blije mensen weer bij elkaar te zien en echt weer te voelen hoe het leven ooit was. HEIMWEE naar hoe het ooit weer gaat zijn hopelijk <3.

Na 10.000 stappen slenterend door Amsterdam heb ik HELE HETE voeten. Hahhaa.

‘s Avonds was het tijd voor een avondje op de bank, maar dit keer wel lekker op de bank buiten <3. Jan dook de keuken in om biefstukjes te maken – daar had ik al een week zin in – en hij kookte de spitskool uit ons e-book Gruwelijk Grillen. En mensennnnnn die is zoooooooo lekker. Koop dat boek!

Bestel mijn e-book
Zin om eens iets origineels klaar te maken op de barbecue? In mijn e-book Gruwelijk Grillen vind je 34 toffe barbecue-recepten. 50% vega en 50% vlees of vis. Support your local foodblogger en bestel mijn e-book op Bol.com of via Etsy.nl.

En zo hadden we een heerlijk avondje met z’n drieën op de bank buiten. HEERLIJK!

Zondag: ik bakte een taart en het lukte?
Op zondag had ik geen plannen: vet relaxt. We ruimden ‘s ochtends even het huis op, ‘s middags bakte ik een taart en… die lukte!

Als je me al langere tijd volgt weet je dat ik absoluut niet kan bakken. Maar bij dit recept volgde ik de plaatjes (haha) uit het boek exact op en ging het dus eindelijk een keer goed. YES!

Dit is de crème fraîche cafe uit het boek van de Kookmutsjes. Erg leuk boek!

Aan het einde van de middag was het tijd voor een wijntje en domme televisie. Het was echt zo’n druilerige zondag en ik had zin om lekker comfortabel onder een kleedje te zitten met de kaarsjes aan. We keken een domme serie over het grootste cruiseschip ter wereld en het was alles waar ik zin in had.

‘s Avonds zijn Jan en ik nog begonnen aan De Beste Serie Die Ik In Tijden Heb Gezien, namelijk It’s a Sin. Je kunt ‘m kijken op NPO plus en het gaat over de tijd waarin Aids opkwam en alle gevolgen van dien. Het is echt een heel aangrijpend verhaal, maar ontzettend mooi gemaakt. Echt een must see (!).

Maandag: een fijne werkdag
Op maandag begon ik m’n dag met de nieuwst aflevering van B&B vol liefde. Echt blij als het deze week afgelopen is, want ik ben verslááfd.

Daarna ging ik lekker aan het werk. Hoewel m’n planner heel leeg was, heb ik echt hardddd gewerkt aan videoplannen en podcastplannen. Binnenkort komt er shit online en het wordt awesome YES!

Rond 4 uur was ik klaar met werk en ben ik de keuken in gedoken om even uitgebreid te koken. Ik had zin om daar even de tijd voor te nemen en hoewel ik een heel makkelijk recept maakte, stond ik toch ff heerlijk zen te koken. Groentes snijden, kruiden hakken… ZEN!

Ik maakte vanavond Jans befaamde aubergine!

Inmiddels is het alweer dinsdagmiddag (haha, er kwamen wat meetings tussen het schrijven door) en heb ik een lekker druk dagje. Wat zeg ik; een druk weekje. Ik zei al steeds; de zomer is rustig en vanaf 1 september komt de drukte wel weer en ik zei niets teveel. Deze week ben ik bezig met 6 verschillende samenwerkingen; goeiedageem! 😀

De komende dagen ben ik dus lekker aan het werk, maar ik zal ook wat zonnige uurtjes meepikken in de tuin of op het strand <3 En verder zoveel mogelijk dingen afronden, voordat mijn vakantie volgende week begint. Ik ben straks twee weekjes vrij (ook van het bloggen dus), zodat we lekker aan de slag kunnen met het nieuwe huis. Oh mensen, nog 6 nachtjes slapen!!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *