Vegan cake met citroen en maanzaad

Gesponsord – Hallo leuke mensen en welkom bij dit bakrecept! Ik ben de keuken in gedoken om een vegan cake met citroen en maanzaad klaar te maken en mannnnn, wat lukte dat goed. En dat is natuurlijk niet aan mijn bakkwaliteiten te wijden – want we weten inmiddels allemaal dat ik geen top bakker ben-, maar aan de nieuwe Koopmans Vegan Cake. Ja mensen: er is een nieuw product in de supermarkt en het maakt je leven makkelijker <3. Love it!

We zijn allemaal wel bekend met de bakmixen van Koopmans en ik denk dat we het er ook allemaal wel over eens zijn dat deze vertrouwde producten je de zekerheid geven dat je met gemak iets zelf kan bakken. Nu komt Koopmans met iets nieuws: de Vegan Cake Mix van Koopmans is 100% plantaardig en maakt het makkelijk en toegankelijk om veganistisch te bakken. Veganistisch bakken kan een uitdaging zijn, omdat je geen ei en boter wil gebruiken, maar Koopmans heeft flink z’n best gedaan om een product te ontwikkelen dat écht lekker is en goed van structuur. En dat is goed geslaagd, als je het mij vraagt. Je voegt slechts sojadrink en plantaardige boter toe aan de cakemix en levert uiteindelijk NIETS in op smaak of textuur, t.o.v. een niet vegan cake.

Ik maak de cake klaar met een beetje citroen en maanzaad door het beslag, om ‘m extra lekker te maken. Maar ook naturel is dit baksel al verrukkelijk. Dus.. waar wacht je nog op? Bakken maar!

Ingrediënten:
1 pak mix voor Koopmans Vegan Cake
– 200 ml Alpro Soya No Sugars (staat bij de houdbare melk)
– 150 gr plantaardige boter in wikkel (ik gebruik Vioblock)
– 2 citroenen
– 3 el maanzaad
– 150 gr poedersuiker

Ook nodig:
– Bakvorm van 25 cm

Dit zijn de ingrediënten

Bereiding van de vegan cake
Smelt de plantaardige boter in de magnetron in 1 minuut op 900 watt. Verwarm de oven voor op hete lucht 150C (of +/- 165C elektrische oven).
Doe de gesmolten margarine in een kom met 200ml sojadrink en mix het door elkaar. Doe de cakemix erbij en mix op lage stand totdat het een glad beslag is. Spatel er dan 2 eetlepels maanzaad doorheen en rasp er een hele citroen over uit. Spatel dit door het beslag.

Vet een cakevorm van 25 cm in met plantaardige boter. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 60 minuten op 150C in de oven, op standje hetelucht (of +/- 165C elektrische oven). Haal de cake na een uur uit de oven en haal ‘m direct uit de vorm, zodat hij kan afkoelen op een rooster.

Het recept gaat verder onder de foto.

Maak glazuur van 150 gr poedersuiker en 2 el citroensap en 1 el water. Doe de glazuur in een spuitzak of in een boterhamzakje waar je een puntje uitknipt en verdeel het glazuur over de cake. Top af met een beetje extra maanzaad en eventueel wat plakjes citroen. Klaar!

Ik vond het echt een SUPER lekkere cake. De textuur is die van een grove cake en hij is absoluut niet droog. Echt heerlijk! Qua smaak is het gewoon een lekkere cake, niet te zoet. En doordat je citroen toevoegt krijgt hij iets fris. Ook de maanzaad is verrukkelijk en het glazuur – wat gemaakt wordt van super zuur in combinatie met super zoet – is helemaal lekker in balans. Ja mensen, deze vegan cake is verrukkelijk! Ik hoop zo dat jullie ‘m ook uit gaan proberen!

Ook zin om aan de slag te gaan? Je vindt de nieuwe Koopmans Vegan Cake bij AH, Jumbo, Plus, Dirk, Dekamarkt, Hoogvliet en Jan Linders. Ben je nog op zoek naar meer inspiratie voor vegan bakrecepten? Check de website van Koopmans.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *