Vega: Pasta met pistache-pesto en tomatensalade

Joehoe! Oh jongens, dit is echt het beste weekend dit jaar. Wat heerlijk dat ik vrijdag vrij was en al heel productief was. En vanochtend werd ik ook weer mega productief wakker. Ik werd trouwens wel te raar wakker; kennelijk ben ik gisteren in bed, met laptop op schoot (rechtop zittend in bed ja) in slaap gevallen. Ik werd vanochtend wakker met een behoorlijk stijve nek en alle lampen in huis aan, hahaha. En ik zat dus rechtop. Hahaha. Vet raar. Maar ik werd wél goed wakker! Vanochtend werkte ik duizend mails EINDELIJK weg. God, wat geeft dat een rust! En daarna heb ik een filmpje opgenomen, jeej! En ondertussen geniaal heerlijk gegeten, maar daarover vertel ik je meer in de blog van het filmpje (die ik nog moet editten en die dus over een paar dagen pas online komt). Maar m’n avondmaal vanavond was ook erg lekker en daar ga ik je nu nu nu, meer over vertellen.

Nodig voor één persoon: volkoren spaghetti – 2 roma tomaten 
Voor de pesto (portie die je in de koelkast nog zeker een maand kan bewaren, en je hebt vanavond maar 1 eetlepel nodig): stuk of 10 blaadjes verse basilicum – 95gr ongezouten pistachenoten – wat parmezaanse kaas – olijfolie

De hoeveelheden zijn niet echt duidelijk zo, maar dat komt omdat je heel erg gewoon zelf moet proeven of het lekker is al, of dat er bvb meer olie of kaas in de pesto moet.

De pesto maak je door alle ingrediënten samen in een hoge kom te doen (maatbeker in mijn geval) en dit te pureren met de staafmixer. Beter zou werken zo’n mix-ding in een bakje, weetje wel, zo’n magic bullet achtig ding, want bij mij vlogen de pistachenoten door de keuken (mocht er bijna een veiligheidsbril bij opzetten, mijn hemel). Maar goed, uiteindelijk werkte het wel met de staafmixer, het duurde alleen wat langer dan anders. Verder hoef je alleen de pasta nog te koken (8 minuten) en een tomaat in schijfjes te snijden en die te mengen met nog een blaadje basilicum, in stukjes.

Zodra de pasta gaar is, giet je af en laat je een heel klein beetje kookvocht in de pan staan. Roer de pesto er doorheen en je krijgt een heerlijke saus. De tomaten met basilicum serveer je op of bij de pasta pesto. Je kunt dit trouwens ook perfect koud eten; dan heb je gewoon een hele lekkere pastasalade (dus ook mogelijk om mee te nemen!).

Het vervangen van pijnboompitten die je normaal in pesto gebruikt, door pistachenoten heb ik afgekeken van 24Kitchen – de makkelijke maaltijd. En ik vond het erg geslaagd! Het is wel eventjes meer werk dan met pijnboompitten en ik raad aan om de pistachenoten eerst even wat fijn te hakken, volgens mij gaat ‘t dan een stuk makkelijker. Maar lekker joh, dit recept 🙂

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Vega: Pasta met pistache-pesto en tomatensalade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *