Vega kipburger met jalapeños en polentafrietjes

Hallo leuke mensen en welkom bij deze heerlijke blogpost over mijn vega kipburger. Het is vrijdag en dus een fantastische dag voor burgers. Overigens ben ik van mening dat het iedere dag een fantastisch moment is voor burgers, maar op vrijdag wel een beetje extra.

In deze blogpost deel ik een recept voor een vege kipburger. De Vegetarische Slager heeft namelijk sinds kort een vega kipburger en ik overdrijf niet als ik je vertel dat dit ding echt HEEL ERG LEKKERS IS. Niet gesponsord (jammergenoeg), maar ik deel het evengoed graag met de wereld. Koop dit product; je wordt er blij van.

Ik maakte er een broodje kipburger mee met jalapeños, cheddar en meer lekkers. En dat was een unaniem groots succes. Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
– 2 Vega slager kipburgers
– 2 (luxe) hamburgerbroodjes (die van Appie zijn lekker)
– 6 jalapeños schijfjes (die van Santa Maria in de supermarkt zijn pittiger dan huismerk: TIP!)
– 2 plakjes cheddar
– een beetje barbecuesaus
– een beetje sla
– een paar plakjes gegrilde courgette

Bij dit recept maakte ik Polentafrietjes klaar in de Airfryer. Dat recept kun je hier vinden.

Bereiding
Nou ja; dat is allemaal niet zo ingewikkeld. Snijd als eerste het hamburgerbroodje doormidden en doe ‘m even in de oven met de witte kant naar boven. Dan wordt die alvast lekker knapperig. Gewoon even 5 minuutjes op 180C.

Bak dan de kipburgers aan beide kanten mooi goudbruin. Doe er in de laatste 2 minuten nog even een plakje cheddar op en doe de deksel op de pan, zodat de cheddar lekker snel smelt.

Bouw burgers op door te beginnen met sla en gegrilde courgette – oja, die moet je dus ook ff tussen een contactgrill gooien – dan de kipburger met cheddar, dan de saus (barbecuesaus en mayo) en daarin plak je de jalapeños. Oh mensen, wat LEKKER DIT. Eet smakelijk!

vega kipburger

Sorry hoor, maar ik ben dus van mening dat dit er ABSOLUUT GEWELDIG uitziet. Allejemig, wat lekker. En het smaakte dus ook echt fantastisch. Ik ben écht een lucky basterd dat ik dit vanavond weer ga eten. ZIN IN.

Als je het recept hebt klaargemaakt, laat je dat weten wat je er van vond? <3 Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vega kipburger

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *