Gnocchi met vegan roomsaus, courgette, citroen en spinazie

Gesponsord – Goedemorgen leuke mensen! Wie o wie heeft er zin in comfortfood? Ik ben er gék op. Gnocchi is voor mij bij uitstek comfortfood en ik HOU van een lekkere roomsaus. Nu eet ik vanaf dit jaar natuurlijk op maandag vegan en dat maakt dat ik allerlei nieuwe producten uitprobeer uit de supermarkt. Zo ook vandaag. Want zoals je in de titel kon lezen, maakte ik gnocchi met… roomsaus! Ik gebruik daarin Blue Band 100% plantaardige kookroom en dat spul is geniaal. Het is gemaakt van linzen, maar proeft daar totaal niet naar. Echt mensen; dit recept is top. 100% vegan, het bindt goed en het is net zo lekker en romig als wanneer je gewone kookroom gebruikt. Én daar bovenop is het ook nog binnen no time klaar (10-15 minuten). Zin in lekkere romige gnocchi? Let’ssssss vegan!

Nodig voor 2 personen:
– 400gr gnocchi
– 1 courgette
– 1 citroen
– 1 teen knoflook
– 200gr spinazie
– 2 eetlepels pijnboompitten
Blue Band 100% plantaardige kookroom

gnocchi

Bereiding
Ik begon met het grillen van de courgette. Snijd courgette in plakjes en grill in een contactgrill of grillpan totdat er grillstreepjes op staan. Overigens mag je de courgette ook gewoon in stukjes bakken, als je dat makkelijker vindt.

De gnocchi bak je in een koekenpan met een scheutje olijfolie of Blue Band vloeibaar. Je hoeft de gnocchi niet eerst voor te koken. Door het te bakken op middelmatig vuur krijgt het een goudbruin korstje. Doe de deksel op de pan, zodat de gnocchi ook van binnen gaar stoomt. Ze zijn klaar als ze iets dikker zijn dan toen ze de pan in gingen en lekker een beetje als marshmallows aanvoelen!

Haal de gnocchi uit de pan en zet eventjes apart. Nu gaan we de spinazie-roomsaus maken. Zet de pan terug op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Doe de spinazie erbij en pers een teen knoflook uit. Roer het door elkaar tot alle spinazie geslonken is (dit duurt maar heel even) en schenk dan 1 kuipje kookroom erbij. Zo simpel is het! Bovendien hoef je bij deze plantaardige kookroom niet bang te zijn dat de saus gaat schiften. Scheelt weer <3.

Breng de spinazie-roomsaus op smaak met een beetje peper en zout en roer lekker door elkaar tot alles warm is. De room heeft meteen al een lekkere sausdikte, dus daar hoef je ook niets meer aan te doen.

Leg de gnocchi op je bord, verdeel er wat courgette tussendoor en top af met de spinazie-roomsaus. Verdeel er nog wat (eventueel gebakken) pijnboompitten overheen én pers over ieder bord een halve citroen uit. Dat maakt ‘t nét even af. Eet smakelijk!

gnocchi

Nou mensen, dit is dus echt verrukkelijk! De plantaardige kookroom proeft echt 100% zoals room van zuivel en het is dus echt een TOP product. Sowieso vond ik het hele recept een succes. De gnocchi’s waren verrukkelijk, de spinazie-roomsaus was top, de courgette combineert er lekker bij en de citroen maakt het echt af. Dit is absoluut een recept dat ik nog een keer ga maken en die 100% plantaardige kookroom van Blue Band belandt zéker vaker in mijn boodschappenkarretje. Vet nice!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

gnocchi

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Gnocchi met vegan roomsaus, courgette, citroen en spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *