Leo’s leven 31: nieuwe auto, LEVEN op het strand, gamba’s, tuinieren met Teddy en de nieuwe trapbekleding

Goodmorning partypeople! En welkom op dinsdag. Vandaag praat ik je bij over een fantastisch weekend; ik ben gewoon oesters gaan eten bij zonsondergang op het stand: HALLO LEVEN <3. Verder hebben Jan en ik een behoorlijke kutklus geklaard, schreef ik een hele leuke blog, HEBBEN WE EEN NIEUWE AUTO, borrelde ik bij een vriendin én hebben we een nieuwe vloerbedekking in huis. Genoeg om je over te vertellen dus. Let’s go!

Vrijdag: een nieuwe auto
Vrijdag was een super drukke dag, die heel rustig begon. Ik ging om half 10 zoomsporten en sliep voor die tijd lekker uit. Wat behoorlijk chill is, want ik word tegenwoordig uit mezelf om 7:15 wakker (echt bizar voor een avondmens als ik), maar dat komt ongetwijfeld doordat ik ook steeds rond half 10 al in bed lig. Anyway; altijd vroeg wakker dus en ik hoefde er pas om 5 voor half 10 uit, dus dat was heerlijk.

Sport was ook fijn, want er waren geen andere Zoomsporters en dus had ik even een lesje Personal Training, wat heerlijk was. Spierpijn, here I come!

Na het sporten ging ik lekker aan het werk. Ik had niet bijster veel enorme klussen vandaag, maar op de een of andere manier werd m’n dag wel echt RAMMEND druk. Ik moest om 3 uur paraat staan voor een afspraak buiten de deur en dat was echt keihard doorbikkelen om die deadline te halen. Ik schreef vandaag m’n dagboek, recepten, mailde wat partijen om mee samen te werken, betaalde facturen en om 3 uur stapte ik in de auto op weg naar de autowasstraat.

We hadden namelijk een afspraak bij Ford om onze zwarte Puma – die we tijdelijk reden- in te ruilen voor onze nieuwe Puma! Om 4 uur was de sleuteloverdracht en zagen we onze auto, die we zelf hadden samengesteld, voor het eerst. Hij is lak grijs met een contrasterend dak en verder behoorlijk dezelfde uitvoering als de rode Ford Puma die we eerst hadden. EN HIJ IS KNAP JONGE. ZOOO MOOI <3

De motor is iets minder sterk dan onze rode puma (125pk) en er zit geen keyless entry meer op (ik mis het nu al haha), maar verder genieten we nog steeds INTENS van de winterpack (stoel- en stuurverwarming én voorruitverwarming zijn the best), ben ik fan van de adaptive cruise control, hoewel deze auto geen lane assistence heeft. De parkeersensoren en camera’s zijn het einde en ook deze Puma heeft weer een megabox; grote extra laadruimte in de achterbak. Qua kleur is dit Grey Matter en we kozen voor een contrasterend dak; ik vind dat ‘ie daardoor echt een stoere en trendy uitstraling heeft. I mean; kijk nou wat een knappe auto <3.

Rond half 6 waren we weer thuis en snelde ik meteen door naar vriendin Mikki. Die heeft onlangs een huis gekocht en helemaal laten verbouwen van top tot teen, dus ik wilde natuurlijk dolgraag het eindresultaat bekijken. ZO MOOI. En zo chill, want ze woont lekker in de buurt. Vet gezellig <3.

Om 5 voor 9 snelde ik naar huis -haha vet mooi iedereen op straat in haast om op tijd thuis te zijn voor de avondklok – en toen hadden Jan en ik óók nog ff een lekker avondje met z’n twee op de bank. The Voice aan en chillen maar!

Zaterdag: naar het concert van Billy Eilish
Op zaterdag ging Jan fietsen met een vriend en bleef ik lekker in bed liggen om een blog te schrijven. Ik merk dat ik er steeds heel erg zin in heb, juist op de momenten dat ik van mezelf niet hoef te werken. Een beetje zoals vroeger; dat ik door de week m’n normale werk deed en steeds ‘s avonds en in het weekend m’n blogs schreef. Heel gek, maar als ik er zin in heb moet ik er gewoon voor gaan.

En dus schreef ik zaterdagochtend vanuit bed de blog over mijn DIY tv-meubel van tegels. Een stap voor stap beschrijving van hoe je het maakt, before en after foto’s, een overzicht van wat er allemaal mis ging én een kostenplaatje. Lees het hierzo!

Daarna ging ik lekker aanrommelen in huis. Ik wilde even overal nieuwe bloemen hebben, omdat de tulpen er wat slap bij hingen. Ik wandelde even de stad in naar een specifieke bloemenzaak, maar ontdekte al snel dat het super druk was in de stad. ZO jammer. Ik had gehoopt dat ik even – op deze zonnige ochtend- naar de markt kon. Maar er waren natuurlijk meer mensen met dat idee en dus keerde ik weer om. Ik haalde uiteindelijk wat bloemen bij een bloemenstal om de hoek en ging daarna nog even langs de visboer voor mooie gamba’s voor op de barbecue (voor zondag).

Eenmaal thuis kwam Teddy meteen van boven gesprint om te helpen met tuinieren. Ik weet niet wat het is met deze kat, maar hij is er altijd bij als ik ga bloemschikken. En ik roep ‘m niet eens he! Alsof hij het hoort of ruikt… Echt zo lief. Dus Ted heeft me weer even geholpen de bloemetjes buiten te zetten <3.

Daarna heb ik ff een borreltje gedaan bij een vriendin in Diemen en rond een uurtje of 8 was het weer tijd voor een avondje op de bank. Jan en ik keken echt de meest geweldige docu ooit; die over Billie Eilish die op Apple Plus staat. Ik heb echt heerlijk zitten janken en zingen en VOELEN. Nu ben ik momenteel in de piek van m’n 14 dagen menstruatie dus dat zal ongetwijfeld meehelpen in m’n #mood, maar OOOOOOH wat vond ik deze docu een beleving. En helemaal met ons nieuwe geluidssysteem bij de televisie. ZO VET DIT. Man! (En ook: zoveel heimwee naar concerten #sad).

Zondag: Oesters op het strand
Zondag was een topdag. Jan was weer ‘s ochtends buiten aan het sporten, dus ik had weer lekker de tijd voor mezelf. Ik had op de planning om te gaan klussen, maar ik had er ook wel echt bijzonder weinig zin in. Dat resulteerde in een enorme online shopsessie op de bank – ín kluskleding – hahaha. Ik heb echt een geweldige bestelling geplaatst bij & Other Stories <3. Overigens hoorde ik in een podcast onlangs wel een leuke verklaring voor waarom je zoveel online (window)shopt in deze tijd; omdat je dan tenminste íets hebt om naar uit te kijken. Kan niet wachten tot m’n pakketje er is, hahaha.

Toen Jan thuis was zijn we toch maar aan de grote klus begonnen. We schilderden alle deuren en kozijnen van de boveverdieping spierwit; van binnen en buiten. Best wel ff een klusje en niet het leukste werkt, want wit over wit werkt weinig bevredigend, maar uiteindelijk ziet het er wel echt strak uit nu. Dus ik ben blij dat we het hebben gedaan.

De witste kleur is de kleur die het geworden is. Best wel een lekker verschil!

Ook hingen we eindelijk weer de lamp boven het trapgat op (wat een acrobatische uitdaging is) en doordat ze maandag de vloer komen leggen op de trap; wordt alles nu wel echt af. NICE.

Rond half 5 vertrokken we richting het strand om het weekend af te sluiten. Jan was inmiddels behoorlijk klaar met alles (die had 15km hardgelopen en was kapot en hongerig) en ik had er nog helemaal zin in, haha. We zouden nog ff oestertjes eten bij zonsondergang en dat is precies wat we deden. Vriend Ramon (die donderdag bij ons was) was er ook en het was echt héél fijn. En na een frietje was ook Jan niet meer hangry, hahaha.

Eenmaal thuis hadden we óók nog een BBQ op de planning. Ik heb op de een of andere manier enorme garnalencravings de hele tijd. Sushi, garnalenkroketjes(!!!), gebakken garnalen, borrelgarnalen, gamba’s; ik wil het allemaal en het liefst de hele tijd. Zo raar hahaha. Daarom had ik zaterdag bij visboer VIZ in Haarlem noord al even een flinke hoeveelheid gamba’s voor op de barbecue gehaald. LEKKOR. Ik moest alleen Jan nog even zo ver krijgen om ze klaar te maken op de barbecue. Maar dat lukte!

Uiteindelijk aten we echt geweldig lekker (gamba’s met knoflook en limoen en patatas bravas uit de Airfryer) en daarna ging Jan lekker poedelen in de badkamer (hahaha dit klinkt misschien idioot maar wat is een goed algeheel samenvattend woord voor uitgebreid douchen, scheren, verzorgen, chillen in de badkamer?) en had ik een avondje voor mezelf op de bank met Virgin River en Tedmans. Heerlijk!

Maandag: een nieuwe trap!
Op maandagochtend waren we alweer vroeg uit de veren omdat er stoffeerders langskwamen om de trap opnieuw te bekleden. Ergens eind december trokken we de jarenoude blauwgrijze vloerbedekking van onze oude trappen en na een flinke renovatie (schuurwerk, schilderwerk, gaten vullen) worden ze nu eindelijk opnieuw bekleed.

Als nieuw!

Verder was maandag een behoorlijk drukke dag. Ik moest ff iemand van A naar B brengen met de auto (heerlijk ritje in de nieuwe Puma), deed boodschappen en ontdekte dat de PLUS in Haarlem noord helemaal vernieuwd is. ZO fijn; echt een mooie grote supermarkt is het geworden <3.

Daarna ging ik aan de slag met twee campagnes; ik bakte vegan gehaktballen en maakte een heerlijke plaattaart met zalm. Pas rond een uur of 4 was ik klaar met koken en fotograferen en begon ik met het uitschrijven van al m’n content. ‘s Avonds kwam nog ff m’n weekmenu op Instagram, daarna ging ik nog sporten en daarna had ik weer een lekker avondje voor mezelf met Virgin River. Heerlijke serie!

Inmiddels is het dinsdagochtend. Opnieuw een stralende dag en ik heb mooie plannen. Ik zie vandaag een vriendin die ik langggg niet heb gezien, ga een lange wandeling lopen, moet nog 1 campagne afronden, Elske’s blogs nakijken en een andere campagne live zetten. Genoeg te doen dus.

Tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Eén reactie op “Leo’s leven 31: nieuwe auto, LEVEN op het strand, gamba’s, tuinieren met Teddy en de nieuwe trapbekleding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *