Kant & klaar #78: Diepvries pasta met roomsaus, spinazie en tomaat van Lidl

kant-en-klare diepvries maaltijd lidl

Door Elske – Lieve kant & klaar volgers, vandaag moeten we het even over kant-en-klare maaltijden uit de diepvries hebben. Vaak loop ik er aan voorbij, maar eigenlijk is het natuurlijk super handig om zo’n maaltijd die je lang kunt bewaren achter de hand te hebben. Je weet immers nooit wanneer het van pas komt. Eerder testte ik al een aantal Ping & klaar maaltijden van Iglo en die bevielen over het algemeen goed, dus ik ben benieuwd wat er allemaal nog meer op de (diepvries)markt te koop is. Vandaag een pasta van Lidl. Let’s go!

Het assortiment
Lidl heeft meerdere maaltijden in het diepvriesvak liggen. Het varieert van paella, tot gyros en aardappelschotels. En dus ook pasta’s. Vier soorten voor zover ik kon zien. Naast deze tagliatelle met roomsaus, spinazie en tomaat, hebben ze ook een penne met gorgonzola, tortellini met broccoli en wortel en een pasta bolognese in het assortiment. De kosten? €2,49 voor een zak van 750 gram en dat lijkt me een behoorlijke maaltijd. Maar dat moeten we nog maar eens eerst gaan zien.

Pasta's in de supermarkt
Even een gezellig supermarkt-plaatje

De bereiding
Je kunt deze diepvriesmaaltijd op twee manieren bereiden: in de magnetron of in de pan. Net waar jij zin in hebt. Dus als je weinig zin hebt om een pan af te wassen, dan zet je het voor 12 tot 14 minuten in de magnetron. En anders bak je het in de pan op. Beide prima, ik koos voor die laatste, want dat zou sneller gaan volgens de verpakking, namelijk zo’n 8 tot 10 minuten. In dat geval moet je volgens de verpakking wat water of melk toevoegen.

Diepvries pasta van Lidl in pan
Zo komt de pasta uit de zak! Die witte blokjes zijn denk ik de roomsaus?

De smaak
En of dat dan lekker smaakt, zo’n pasta uit de diepvries? Mwoah.. Ik werd hier niet direct heel enthousiast van. Bij de eerste paar happen dacht ik nog: Och, wel oké, maar nadat ik de de helft van m’n bord op had, begon ik na iedere hap saaier te vinden. Het is geen vieze smaak, maar ook niet baanbrekend. Ze zijn wat karig met de spinazie en de 6 cherrytomaatjes, maar totaal niet met de saus.

Pasta roomsaus Lidl diepvries
Een ietwat ‘waterige’ pastasaus

Daarnaast vond ik de pastasaus nog behoorlijk vloeibaar, ook nadat ik het langer had gebakken dan aangegeven op de verpakking stond. Uiteindelijk was ik er klaar mee en ben ik gaan eten. Toen de pan op tafel stond en ik mijn bord had opgeschept, zag ik aan de left-overs in de pan dat ik het misschien even een paar minuten had moeten laten staan. De saus dikt dan nog wat in.

Dat scheelt dan weer voor het 2e bord, want die kan je zeker van deze maaltijd eten. Als je flinke trek hebt kun je zo’n zak denk ik wel in je eentje op, maar heb je iets minder trek dan hou je wel een klein bordje over voor bij de lunch de volgende dag. Als je dan nog zin hebt in de toch wat saaie smaak. Maar om niets te verspillen: misschien wat olijven of zongedroogde tomaatjes toevoegen? Doet al veel aan de smaak denk ik. In ieder geval: zeker niet te weinig deze maaltijd!

Maar goed, dat red deze maaltijd niet in mijn beoordeling. Ik vond de prijs-hoeveelheid verhouding dikke prima, maar had toch liever een euro meer betaald voor een wat betere smaak, wat meer groente en een minder waterige saus. Nope, de volgende keer ga ik weer voor een verse pasta van Lidl, dat kunnen ze namelijk beter!

2 reacties op “Kant & klaar #78: Diepvries pasta met roomsaus, spinazie en tomaat van Lidl

  • Heb deze net op, een zak is zeker genoeg voor twee qua pasta, maar veel te weinig groente.
    Zelf heb ik voor 2p. 250 gram tomaatjes en 100 gram spinazie toegevoegd.

    Ik besefte me later dat het net zo makkelijk en lekker was geweest om zelf pasta te koken en die te mengen met dezelfde groente en wat kookroom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *