Vega: Couscous met walnoten, courgette, komkommer, sinaasappel, feta en honing


Goeeeeeeeedenavond allemaal! Hebben jullie de maandag overleefd, so far? Ik werd vanochtend wakker van een smsje van m’n mam en de eerste gedachte toen ik wakker werd was ‘Ooooooh! Het is zaterdag ik kan nog lekker blijven liggen’. Toen ik vervolgens op m’n iPhone keek hoe laat het was stond er maandag 7:30uur in beeld. Brrrr 🙁 Maargoed, ik heb m’n maandag best oké overleefd.

Dat ‘t maandag is betekent natuurlijk ook nog eens dat het vega-dag is. Wie doet daar eigenlijk aan, net als ik? Ik had voor deze meat free monday alleen niet echt inspiratie. Ik vroeg een vega collega om tips en die begon over couscous met yoghurt. Op ah.nl vond ik uiteindelijk een lekker couscous recept dat ik een beetje aan heb gepast.

In een wokpan met olijfolie bak je een rode ui en een halve courgette op laag vuur. Je knijpt een halve sinaasappel uit boven een maatbeker en vult aan met kokend water tot ongeveer 150 mL. Daaraan voeg je 150gr couscous toe en dit laat je wellen. Door de couscous doe je dan wat Griekse yoghurt, komkommer, courgette en ui, walnoten, feta en je topt af met wat honing. Erg lekker!

Dus… Ik zit weer propvol en ben erg voldaan:) BYEBYE!

Misschien vind je dit ook lekker:


11 reacties op “Vega: Couscous met walnoten, courgette, komkommer, sinaasappel, feta en honing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *