Een hele kip gevuld met o.a. walnoten, appel en Parmaham, met boontjes en gebakken aardappelen

Hoi! Onder het genot van ‘Sound Therapy – Summer Forest’ -geluiden typ ik helemaal zen dit blogberichtje. Wat heb ik een heerlijke dag gehad. Wat zeg ik? Een heerlijk weekend. Gewoon lekker niksen. En bij een heerlijk weekend hoort heerlijk eten. 

Gisteravond postte ik geen blogje online omdat Bas en ik een heerlijke visschotel, zelf samengesteld en vervolgens klaargemaakt door Vishandel Oude Noorden in R’dam, aten en daarvan hoefde dus geen recept online.. Vandaag komt er nog wel een receptje online (NU!), op de valreep (het is 23:53 nu ik dit typ). 

Ik was vandaag helemaal in de kookstemming, jeej! Dat kwam volgens mij vooral doordat ik zaterdag door m’n Jamie Oliver kookboek heen bladerde en de lekkerste recepten tegen kwam. Omdat ik vandaag dus zo in de kookstemming was, besloot ik een gevulde kip te maken. Voor het eerst in m’n leven! 

Ik volgde dit recept op, gebruikte van alles iets minder (ik had de kleinste kip van AH genomen) en verving de spekjes door 80 gram Parmaham. Erbij aten we gebakken aardappelen (vastkokende aardappelen koken en daarna even opbakken in een koekenpan met boter) en boontjes (koken).

Dit was dus de allereerste keer dat ik zo’n kip klaarmaakte en ik vond het echt supervet. Haha! Ik was zo trots op mezelf dat ik nog wat vieze prut (ingewanden ofzo) uit de kip haalde en ‘m helemaal zelf volstopte met een lekker prutje. Echt vies en cool om een keer te doen! En het smaakte dus ook nog eens echt lekker. En ik vond het niet echt moeilijk.

Een volgende keer probeer ik een kip te vullen met feta, walnoten, dadels en stoofpeertjes. Zou dat lekker zijn? Anyway, dit was ‘m dan zo op de valreep van vandaag. Slaaplekker, byebye!

PS: Klik hier voor de before-foto. (Niet doen als je vega bent ;-))

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *